- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Необходимостта от съгласие при преустройство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
49 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Необходимостта от съгласие при преустройство
Може и в две процедури ... най-лесно, но и най-несигурно [/spoiler]
Последна промяна emilgrigorov на 30 Яну 2013, 21:43, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
vdggbg написа:julyanvonemona написа:... и при двете съгласието на собствениците в сградата е 100%.
Откъде следва, че и при двете хипотези съгласието трябва да е 100%? Или, казано с други думи - къде пише такова нещо?
Хоризонталното сечение на пробитият заради вратата на фризьорския салон отвор в стената е една минимална, но все пак площ от общата част наречена ограждаща стена, така че ето ме удовлетворил хипотезата на чл.185 (2) ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Е - хайде, де. Външната стена е обща по естеството си, но не и площта и - тя влиза в площта на самостоятелния обект. Освен това - съгласие от всички собственици се изисква само във втората хипотеза на чл. 185 (2). В първата се изисква друго. Ама май преливаме от пусто в празно - не знам защо се получава така.
-
vdggbg - Активен потребител
Външната стена е обща по естеството си
За Melly Вие vdggbg наистина сте находка, ама нали се сещаш ( На "ти" защото сме и приятели), колко е трудно това "по естеството си" макар че като нищо и аз бих се възползвал от него стига да му намеря аудитория!
-
Не се ли умори да носиш вода от далечни кладенци? Никой не спори, че външната стена е обща част от сградата - това е записано още във вехтия завет. Ти ми кажи къде пише, че при съществени изменения в тая стена е необходимо 100% съгласие. Изключваме прехвърлянето на собственост и учредяването на вещни права, разбира се.
-
Законът за всемирното привличане ако и да не е написан някъде не значи че можеш да полетиш!vdggbg написа: Ти ми кажи къде пише, че при съществени изменения в тая стена е необходимо 100% съгласие.
-
Да де, ама е написан. Иначе като нищо щяхме да подхвърчаме.
-
49 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|