начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2012

Мнениеот vaniaoz » 16 Мар 2012, 21:28

Тази година пародията е пълна.
На изпита, колегата пред мен пишеше с ЧЕРЕН химикал, въпреки изричната забрана.Умишлено си замълчах/злобно нали/, не писах и във форума, споделих само с една колежка, за да видя дали ще има дисквалифициран за това.Познайте?НЯМА.
И аз не мога да си обясня, как една и съща тема, на един кандидат, проверена от двама магисрати може да бъде оценена за 3.75 и пълно 6.Ако погледнете списъка с оценки е пълен с такива аномалии.Явно магистратите добре са се почерпили , в някое от тези заведения, където сервитьорките се бият с журналистите ,преди да са започнали да проверяват работите.Предвид бързото излизане на резултатите, пък може и там на масата да са оценили всички.Друго логично обяснение няма.
vaniaoz
Потребител

Мнениеот niko_urumov » 16 Мар 2012, 22:32

heliana написа:Браво на колегата Урумов!!!Пез цялото време четях неговите мнения и напълно ги споделям...Аз съм решила по неговата логика казуса, но не съм се достатъчно аргументирала...Успех Ви пожелавам и на устния!!! :D

Благодаря :)
niko_urumov
Младши потребител

Мнениеот vaniaoz » 16 Мар 2012, 22:33

Искам, да се извиня на всички колеги, които са успели да преминат писмения изпит и да продължат напред.Не омаловажавам постигнатото от тях, въпреки коментарите ми.Просто е видно, че при оценяването не са спазвани никакви общи изисквания и критерии.
Не бива да слагам и всички магистрати под общ знаменател, защото и сред тях има много доказали се и стойностни хора.
Пожелавам им успех!
vaniaoz
Потребител

Мнениеот dedra » 16 Мар 2012, 23:10

питам се ако хипотетично работите бъдат проверени отново от същите комисии дали резултатите пак биха били същите ?
dedra
Потребител

Мнениеот dimitardb » 16 Мар 2012, 23:35

"мисля, че ми е проверена реално работата, защото съм сбъркал само едно нещо - конституирането на ЧО, и може би затова и двамата проверители са ми писали 5.50"

Към колегата Урумов:

как разбра в крайна сметка кое е вярно и кое не, досежно квалификацията на деянията на двамата в казуса (а и по другите въпроси) и в тази връзка какво си сбъркал в твоите отговори? Защото от споделеното във форума няма еднозначни мнения, включително и на колеги, които също са допуснати до устния изпит.
dimitardb
Нов потребител

Мнениеот koravguz » 17 Мар 2012, 01:38

Колеги, за мен тая година се оказва поредната пародия, считам, че с основание сега действащия ВСС, се ползва с най ниско обществено доверие!
Няма ама никаква логика много хора в този форум, които са на моето мнение, досежно квалификацията на деянията да не са издържали, а други без грам опит (познавам такива) да имат от малкото отли4ни оценки!
Очевидно е обстоятелството, че в тая държава на тия пичове им трябва някой, който да "натиска копчето", без да знае защо го прави.
Късмет на колегите утре, ма за кво ли, като виждаме къде живеем и какво се случва, поне преди 2 години малко ги забавиха тия резултати, по не толкова нагледно беше.
Успех!
Смешно е някак си действащи магистрати с голям стаж, които познавам да са на моето мнение, а оценката да ми е среден, не съм гений, но не сум за среден.
Пак успех на всички!
koravguz
Младши потребител

Мнениеот igito » 17 Мар 2012, 16:24

Колеги, току що чух, че казуса за прокурори е бил доста отнесен и безумен. Вярно ли е.Може би още не сте се добрали до компютрите си за да го напише някой. Пожелавам късмет, все пак.
igito
Младши потребител

Мнениеот koravguz » 17 Мар 2012, 16:44

Вярно е, колега, тоста оплетено беше, но аз съм доволен от себе си, независимо от оценяването. :D
koravguz
Младши потребител

Мнениеот dimirosa3 » 17 Мар 2012, 17:36

Колеги, бихте ли споделили казуса от днес :?:
dimirosa3
Младши потребител

Мнениеот koravguz » 17 Мар 2012, 17:38

Колега, мога да го пресъздам в съкратен вид, защото в пълен и там ми беше трудно да го възпроизведа! :D
koravguz
Младши потребител

Мнениеот clairita » 17 Мар 2012, 17:40

Давайте, колега!Други ще ви допълнят и така ще го скалъпим)))
clairita
Младши потребител

Мнениеот dimirosa3 » 17 Мар 2012, 18:15

Явно казусът е бил интригуващ. :) Би било интересно да го прочета дори и в съкратен вид.
Последна промяна dimirosa3 на 17 Мар 2012, 18:16, променена общо 1 път
dimirosa3
Младши потребител

Мнениеот koravguz » 17 Мар 2012, 18:16

В.В. бил назначен на длъжност полицай към ОДМВР-гр.X.Kъм м.септевмри 2008г., От 15.09 (говоря приблизително, вече наистина не помня) д0 26.09.08 бил в платен годишен отпуск.
П..Д. бил осъден с влязла в сила присъда за осъществен състав на престъпление 244, ал.1 НК във вр. с 243, ал.2 НК с наказание ЛОС от 4 години през 2005г., като през м.май 2008г. бил условно предсрочно освободен по силата на чл.70 НК, като му бил определен изпитателен срок, в размер на неизтърпяната част от наказанието 9м.и 24 дни.
С.С.бил осъден за престъпление по чл.129 НК на три месеца ЛОС, което било отложено на осн.чл.66, ал.1 НК за срок от 3г. (не помня кога е бил осъден но 3 г,срок попадаше към 2008г.)
Г,Г. се занимавал с риболов и живеел в село Б., където се намирал язовир П.
На 15.09.08 му дошли на гости М.М. и Н.Н.Г.Г. работил заедно със С.С. в язовира и по повод липсващи пособия за риболов (или нещо такова), често се обвинявали един друг.
На 16.09. Г.Г. заминал за риба и в къщата му останали М.М и Н.Н.
С.С. И Ч..Ч. живеели заедно в близка постройка до язовир П.
На 15.09.09 на гости на С.С. . Ч.Ч. дошли В.В. и П.Д.
На 16.09.08. около 22.30.ч, след като употребили значително количество алкохол, В.В., П.Д., С.С. И Ч.Ч., решили да отидат до Г.Г. за да изяснят отношенията между него и С.С., като използвали за придвижване л.а.Форд Фиеста с ДКН......... (неизвестен)
(с тия инициали откачих, за това не съм сигурен колко достоверно ги предавам)При спирането пред къщата на Г.Г., С.С. И Ч.Ч. изскубали кабел от сателит, намиращ се на оградата на ГГ, а В.В. и П.Д, повредили 2ри такъв сателит, намиращ се на прозореца на къщата.П.Д. си сложил маска с изрязъци за очите и устата а В.В взел от колата метален прът (ВИНКЕЛ :D ). С.С изритал входната врата, която макар, че била заключена, се отворила и касата се счупила.
След като влезли всички, П.Д., В.В., С.С. И Ч.Ч. продължили да чупят чужди движими вешв в къщата-огледало в коридора и кухненски приспособления.
(хора незнам с тия инициали дали вече ги предавам правилно, побъркаха ни)
В.В. намерил в къщата Н,Н, , и ритнал вратата на стаята, в която последната се била заклиучила и я попитък къде е Г.Г., след което (някой друг да продулжи, който е бил)
koravguz
Младши потребител

Мнениеот dimirosa3 » 17 Мар 2012, 18:20

Благодаря, колега!
dimirosa3
Младши потребител

Мнениеот koravguz » 17 Мар 2012, 18:27

Няма проблем, колега.Тегавото за хора като мен е, че като 3ч. не ти дават да ходиш до кенеф, камо ли да пушиш, с организационния критерий на мен ми става малко проблем. и не помня вече. :D
koravguz
Младши потребител

Мнениеот dimirosa3 » 17 Мар 2012, 18:33

Разбирам чудесно. Душевният комфорт е от съществено значение на такива мероприятия :)
dimirosa3
Младши потребител

Мнениеот advokat0007 » 17 Мар 2012, 18:35

Здравейте, колеги, ето още малко:
СС ударил един шамар на ММ и двамата с ЧЧ продължили да търсят ГГ в къщата. ВВ довлякъл ММ в стаята при НН. ВВ ударил един шамар на НН и един юмрук в дясното око. ПД с ритници и удари удрял ММ, а ВВ със металния прът :shock: ударил няколко пъти ММ. В това време ЧЧ дошъл и казал, че ГГ го няма и трябва да си тръгват. На излизане от къщата СС взел една тухла и я хвърлил по предното стъкло на паркирания автомобил "Сузуки".
С оглед на този удар стъклото на автомобила се напукало, а ЧЧ взел една метална скара и я хвърлил по пластмасовия капак на колата. Капакът и скарата се счупили. В съдебното следствие от проведената СМЕ се установило, че на ММ му била счупена пета метатаркална /тарпална / стъпална кост, която довела до трайно затрудняване на движението на левия крак, отоци на главата и още 2 наранявания / които са лека телесна повреда /. От експертизата се установило, че нараняванията на левия крак на ММ са получени от металния прът.
Тези удари довели до болки и страдания. За НН се установило, че има подуто ляво око и този удар също довел до болки и страдания. Според оценъчната експертиза щетите, нанесени на ГГ са на стойност 1305 лв. Колеги, мисля че това е по казуса, следват въпросите /7/ След малко ще опитам да изпиша и тях.
advokat0007
Нов потребител

Мнениеот koravguz » 17 Мар 2012, 18:35

Vie za6to ne bqhte, kolega?
koravguz
Младши потребител

Мнениеот clairita » 17 Мар 2012, 18:37

Преди , обаче В.В. да открие заключената в друга стая Н.Н., намерили М.М., на който С.С. ударил шамар, и след това С.С. и Ч.Ч. продължили да тършуват из къщата, като прези това време В.В. и П.Д. нанесли удари на М.М., първия с "винкела", а втория шамари и ритници в различни области на тялото. М.М. бил вече завлечен от тях двамата в стаята при Н.Н., като на същата В.В. нанесъл шамар и удар в лявото око. След това в стаята се появил Ч.Ч. и им казал, че е време да си ходят, тъй като Г.Г. го нямало.На излизане С.С. и май беше П.Д., единия с тухла, а другия с електрическа скара, хвърлили по паркиран лек автомобил "Сузуки", собственост на Г.Г. му повредили предното панорамно стъкло и капака и поклрива, както и пластмасовия капак на електрическата скара.
Въпроси:
1.Колко престъпления са извършили П.Д, С.С., Ч.Ч. и В.В. и каква е тяхната правна квалификация
2. Каква е формата на вина. Има ли съучастие , ако да каква е формата на съучастие за всеки от четиримата
3. Третия въпрос касаеше наличието на ексцес - дали го има и по отношение на кои деяние, но не го помня в цялост
4.В какво качество е действал В.В. и ще се отрази ли то на правната квалификация
5.Ще се вземат ли като отегчаващи нвината обстоятелства миналите осъждания на П.Д. и С.С., ако да по отношение на кои деяния( или нещо такова беше)
6. В досъдебното производство в какво качество ще участват П.Д, С.С., В.В., Ч.Ч., Г.Г., М.М. и Н.Н. и от кой момент
7. Допустимо ли е в съдебното производство при започнало съдебно следствие по общия ред, да се премине към съкратено съдебно следствие по реда на чл.373, ал.2 вр. чл.372, ал.4 от НПК
общо взето май е това, но не мога да гарантирам пълна изчерпателност
clairita
Младши потребител

Мнениеот advokat0007 » 17 Мар 2012, 18:44

1. Колко престъпления са извършили СС, ВВ, ЧЧ и ПД и каква е правната им квалификация?
2. Каква е формата на вина, има ли съучастие и ако да- в каква форма е за всеки един от тях?
Има ли ексцес и ако да- по отношение на кои престъпления?
3. ВВ в какво качество е участвувал и има ли участието му отношение за правната квалификация на деянието?
4. В досъдебното производство каква роля могат да изпълняват ГГ, НН , ММ , СС, ЧЧ , ВВ и ПД и от кой момент?
5. Ако СС и ПД се признаят за виновни и имат назначени защитници трябва ли да имат защитници и другите обвиняеми?
6. При започнало съдебно следствие по общия ред може ли да се премине към съкратено съдебно следствие по чл.373, ал.2 във връзка с чл.372, ал.4 НПК?
Колеги, в момента не мога да възпроизведа един от въпросите. Помагайте!
advokat0007
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити