Здравейте.
Избените помещения във входа са в хаос.Кой коя и колко мази е заел не е ясно.Идват нови наематели/понеже 15 от 32 апартамента са общински/,нови собственици и хората искат да влязат във владение.А на събранието което съм насрочил за 30.03.2011г. съм сигурен ,че ще има възражения относно влизането на всеки в неговата си маза ,та въпроса ми е :Има ли закон който да цитирам на събранието за да си спестя поне до някъде главоболието.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 08 Фев 2025, 00:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно избените помещения в сградата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Относно избените помещения в сградата
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Тони,много интересен писмен начин на изразяване на българската реч имаш
Или към 22.30ч. вече се мъчиш да си спомниш на кой от езиците които знаеш е трябвало да пишеш,та резултатът е точно като в тийнейджърските форуми.Ти тийнейджър ли си Тони? Или причината е друга.
До djorko80
Правите една кардинална грешка.Вие до колкото разбирам сте Управител в ЕС или Председател на УС. И като такъв НЯМАТЕ НИКАКВА РАБОТА да се занимавате с този въпрос и той не е във Вашите прерогативи.Като цяло,за да съществува понятието ЕС,ОС на ЕС,Управител,УС и т.н. са виновни общите части в една ЕС. ЗУЕС и неговите структори не се занимават с проблемите на личната собственост на отделните самостоятелни обекти в ЕС. Случаят при Вас е точно такъв.
Във всеки един нотариален акт на собственик са вписани както основен обект,така и прилежащи такива,мази,тавани.Те трябва при разпределението да са номерирани или да има ориентировка.Например:" маза на сем.Петрови при съседи от север маза на сем.Стоянови от изток маза на сем.Василеви от запад коридор" или нещо подобно.Всеки собственик трябва да си знае мазата т.е.собствеността.В това число и Общината.
Мазите НЕ СА общи части и Вие не си вземайте беля на главата да се занимавате с това. Който от собствениците има претенции,че някой друг му е заграбил,обсебил,присвоил и т.н. собствеността да си търси правата. Решаване на въпроси от такова естество на ОС на ЕС "не пречем" Естествено друго е положението с общите части в подземният етаж.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
До djorko80
Правите една кардинална грешка.Вие до колкото разбирам сте Управител в ЕС или Председател на УС. И като такъв НЯМАТЕ НИКАКВА РАБОТА да се занимавате с този въпрос и той не е във Вашите прерогативи.Като цяло,за да съществува понятието ЕС,ОС на ЕС,Управител,УС и т.н. са виновни общите части в една ЕС. ЗУЕС и неговите структори не се занимават с проблемите на личната собственост на отделните самостоятелни обекти в ЕС. Случаят при Вас е точно такъв.
Във всеки един нотариален акт на собственик са вписани както основен обект,така и прилежащи такива,мази,тавани.Те трябва при разпределението да са номерирани или да има ориентировка.Например:" маза на сем.Петрови при съседи от север маза на сем.Стоянови от изток маза на сем.Василеви от запад коридор" или нещо подобно.Всеки собственик трябва да си знае мазата т.е.собствеността.В това число и Общината.
Мазите НЕ СА общи части и Вие не си вземайте беля на главата да се занимавате с това. Който от собствениците има претенции,че някой друг му е заграбил,обсебил,присвоил и т.н. собствеността да си търси правата. Решаване на въпроси от такова естество на ОС на ЕС "не пречем" Естествено друго е положението с общите части в подземният етаж.
- trando58
- Потребител
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря за информацията предоставена от trando58.Също и на toni_sf който явно е шегаджия, но благодаря и на него.Падна ми един товар от раменете.Разбирам от това което си писал trando58,че Управитела на ЕС отговаря само за общите части/понеже не съм чел закона,а и защото станах управител по простата причина ,че и без това събираме пари за входа с огромни мъки и закъснения,а ако ни глобят че нямаме такъв човек не ми се мисли какво ще е/ и реда във входа.
Благодаря за вниманието и отнетото от мен ваше време.
Благодаря за вниманието и отнетото от мен ваше време.
- djorko80
- Нов потребител
- toni_sf
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|