начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ЗАБРАНА ЗА НАПУСКАНЕ НА СТРАНАТА.

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЗАБРАНА ЗА НАПУСКАНЕ НА СТРАНАТА.

Мнениеот kalahan2008 » 02 Юли 2010, 16:42

glasotnaroda написа:сега заминавам за лондон

Ако щеш вярвай, миналата година намерих един наш длъжник...чак в Лондон...в Ealing...още на следващия ден си плати :mrgreen:
И ако щеш вярвай...и аз заминавам другата седмица за Лондон...ще ти видя имената от сайта на ВАС и ще ти кажа "БАУ" на Хийтроу :wink: :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 02 Юли 2010, 16:48

kalahan2008 написа:
glasotnaroda написа:сега заминавам за лондон

Ако щеш вярвай, миналата година намерих един наш длъжник...чак в Лондон...в Ealing...още на следващия ден си плати :mrgreen:
И ако щеш вярвай...и аз заминавам другата седмица за Лондон...ще ти видя имената от сайта на ВАС и ще ти кажа "БАУ" на Хийтроу :wink: :mrgreen:

Верно, и всичко е било законно ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Юли 2010, 16:49

Ами...бях на екскурзия... ;)
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 02 Юли 2010, 16:51

kalahan2008 написа:Ами...бях на екскурзия... ;)

Ако аз бях длъжника нямаше да платя :lol:
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот glasotnaroda » 03 Юли 2010, 08:58

n
Последна промяна glasotnaroda на 02 Авг 2010, 09:43, променена общо 1 път
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 03 Юли 2010, 10:39

Уважаеми ГЛАСОТНАРОДА,
Аз сам твой съподвижник, но вярвай ми, остави МВР-то на мира. Дирекцията на полицията и не трябва да знае закона. Тя не действа без да има ноаложена или изискана мярка и действие от прокурор,Съд или разни ДСИ или ЧСИ.
Само Полицията на основание на Закона за движение по пътищата действа самостоятелно и наказателно но само в рамките на този закон. А за твои нарушения и други разни действија които се санкционират по разни Закони и кодекси МВР няма хабер до момента в който бъдат ИЗВЕСТЕНИ от по горе наведените дейци на Темида.
Така че още един път виж как ще "обработиме" в едно исково производство ЧСИ и твоят жесток опонент Калахан2008,относно"пощенските кутии" след второто четене на и гласуване на изменението на ЗБЛД . Понеже аз само искам да попитам всички присъстващи тук юристи дали съ прочели поне един път Закона за влизането,пребиваването и напускането на република България на гражданите на европейския съюз и членовете на тяхните семейства и дали българските граждани не са по върховенство от 01.01.2007 год. първо граждани на ЕС а след това и граждани на България. В този закон се съдаржи и основанието по което е и отменена наложената ти от МВР ПАМ али която е изискана от ЧСИ който трябваше да познава ЗАКОНА.
На мене ми се струва че твоя Калаханчо е точно един ЧСИ, както се е декларирал в своето мото.....
Но хайде пак се расприказвах и се плаша да не попреча на някое ЧСИ да наложи .........
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 03 Юли 2010, 10:49

Уважаеми господине ГЛАСОТНАРОДА,
Мразя латиничната азбука и затова и твоя НИК го пиша с кирилични букви.
Забравих да те подсетя на един член от ЗЧСИ който гласи:
ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ
Основание

Чл. 74. (1) Частният съдебен изпълнител отговаря за вредите, които неправомерно е причинил при изпълнение на своята дейност.

(2) Държавата не отговаря за действията на частния съдебен изпълнител.

Виж това и поразговарай с твоя Калаханчо2008
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот stefany1 » 04 Юли 2010, 16:11

Най-благородно завиждам на колегата спечелил делото.И аз имам ограничителна заповед,но тъй като до въпросното 2ро четене остава малко реших да изчакам и да не бързам да си хвърлям парите по адвокати.Та исках да кажа:г-н Глас от народа ,имам лична молба към теб.Че си свободен гражданин не споря.Но подобни провокативни изказвания биха накарали властимащите да се замислят сериозно по въпроса.Има много хора в моето незавидно положение"забравих да поясня,че съм гарант по кредит и това е причина за наложената ми мярка".Не злорадствайте,защото сериозно ще навредите на другите които очакват промените в парламента.Надявам се на благоприятно решение "колеги потърпевши".
stefany1
Нов потребител

Мнениеот glasotnaroda » 04 Юли 2010, 21:56

h
Последна промяна glasotnaroda на 02 Авг 2010, 09:44, променена общо 1 път
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юли 2010, 23:32

:roll: От сума време те чета- ти си правиш признание на дълга към банките, ама като ти чета мотивите за отказ от изпълнение и ми става веселко...

glasotnaroda написа:И сега моето МВР, наште милиционери дет се вика, ще ме карат насила да връщам на някакви придошли западни "инвеститори" лихвите, за парите дето те са създали от въздуха, без да внасят нищо тука?!
МВР осъзнайте се! вий МВР ли сте или на калинка п....

Га че ли, когато ги взимаше париците мислеше от коя европейска страна идваха. :roll: Ама ми напомняш с мотивите си за една сентенция: Pecunia non olet' ( умишлено нея цитирам, защото е във връзка с онази експозиция - " Ентропия", поставена от теб, и дълго престоя, в сигнатурата ти 8) )

Ако ти бе дал някому пари, убедена съм, че щеше да защитаваш трижди по-горещо обратната теза.
Нъл тъй?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот polly_s » 05 Юли 2010, 11:44

Здравейте!

Моля да ме извините, ако прозвуча лаишки... :oops: Имам нужда от информация и съвет.
Изтърпях наказание пробация (6 м.) - изтече миналата година (2009), през август. - 8 месеца отнемане на свидетелството, подписи, срещи с пробационен служител и задължителна регистрация по местоживеене. Престъплението беше шофиране в нетрезво състояние, а всъщност с 1,29 промила... Така се случи.., налагаше се да се кача на колата... и... стечение на обстоятелствата... А как се оказа толкова много, идея си нямам. По принцип нямам навици... Престъплението е от 2006, новогодишно.., а присъдата е от началото на 2009.
Сега обаче твърде сериозно ми се налага да замина за чужбина, ЕС. Нямам забрана да насупскам страната. Поне не съм чула/чела такова нещо...
Та въпорсите ми са следните:
Ще има ли пречка да си извадя паспорт, (стария е изтекъл), при положение, че вероятно не съм реабилитирана!? Бих могла и да избегна границите, на които изискват паспорт, но предпочитам да имам... и да няма пречки! И ако може съвет.., дали изобщо да подавам заявление за паспорт... Освен това, бих искала да си извадя и нова лична карта, тъй като не съм я сменяла след новата адресна регистрация, направена във връзка с присъдата, а аз наистина живея на нов адрес...
Има ли риск да ме върнат на границата, ако не съм реабилитирана, при все, че не зная за ограничение за напускане на страната?! - това в случай, че пътувам само с лична карта...

Как стои въпроса с реабилитирането преди момента "по право"?! Имам ли шанс изобщо..? ... и колко бързо би могло да стане! Нямам други престъпления! (... и обещавам да нямам! :oops: )
Софийски ми е адреса, но съм раждана другаде.., ако това е някаква помощна информация...

Благодаря в аванс!
Тук съм, следя.., ако има нужда от още "ориентационна" информация.
polly_s
Нов потребител

Мнениеот polly_s » 05 Юли 2010, 12:33

... само да допълня повода за тези ми терзания..: Имам оферта за работа в Англия и заедно с кандидат-работодателя бихме искали да направим всичко легално и правилно. Тя е предприела действия с местната администрация, която издава документи за работа.., таа дали ще ми е нужно и свидетелство за съдимост... и дали бих могла да го изискам да е без "натоварвания", предвид това, че е за работа, която няма нищо общо с шофиране..!?
polly_s
Нов потребител

Мнениеот fighter » 05 Юли 2010, 13:33

Колеги,
нека да признаем напредъка на ВАС! В началото на 2007г. една съдийка ме изгони от съдебната зала, защото и размахах и цитирах директивата. Във ВАС се държаха по-прилично "Тя колежката е млада ....." (май беше края на 2007г.). Успях да пробутам директивата в писмените бележки (нямаше друг начин!), но не спечелих делото.
Но сега :)) ВАС вече знае, че има такава директива!
Да ни е честито!
адв. Венцислава Антонова
Трудово право и право на EU
fighter
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 05 Юли 2010, 19:05

Bai_Ganjo написа:Ако аз бях длъжника нямаше да платя :lol:

Еее, сигурно. Все пак живеем в Булгаристан. Длъжникът беше някакъв индиец с британски паспорт, срещу който по незнайни какви причини СРС беше издал заповед за изпълнение :D
Българите не са толкова културни като индийските цигани - тук циганията е в пъти повече :wink:
glasotnaroda написа:А ЧСИтата, че отдавна са се продали на дявола е от ясно по ясно - въобще даже не присъстват в размислите ми.

Follow me to the Dark side! This is your Destiny! :mrgreen:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 06 Юли 2010, 00:46

Уважаеми господин Калахан2008,
Аз лично,макар че 42 години живея вън от България,не бих така вулгарно променил нейното името както Вие в "Булгаристан". И аз все още не се осещам като българин който пак Вие преименувахте в "циганин". Наистина такива като Вас направиха така че по-голяма част от българите да се осеща третирани в собствената си държава като цигани. Само да Ви кажа че циганията е присъща на хора като Вас с интелект и култура като Вашите.
Иначе никой не ви е попречил да проучите Законите на България и на отделните моменти на хармонизацията на тези Закони със Законите на ЕО,вместо да лутате по светъ и ловите длъжници. Непознаването на закона и неправомерното постъпване в кръгъ на своята дейност съ два момента с които ште трябва да си направите очна ставка след второто четене на промените в ЗБЛД по точно на иннкриминисания член 76 т.4,5 и 6, господин ЧСИ Калаханов.
Това споделям с Вас заштото цитирам Закона ЗЧСИ
ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ
Основание

Чл. 74. (1) Частният съдебен изпълнител отговаря за вредите, които неправомерно е причинил при изпълнение на своята дейност.

(2) Държавата не отговаря за действията на частния съдебен изпълнител.

Паксе расприказвах и се плаша да не попреча на някой ЧСИ да наложи неправомерно.............Но все пак прочетете и Закона за влизането,пребиваването и напускането на България на граждани на ЕС и на членовете на тяхните семейства който важи от 01.01.2007 год. и то раздел който третира момнти на забранение на някои от казусите които третира този закон......
И все пак аз се гордея и поред такиви индивидуи като Вас че съм БЪЛГАРИН
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 09 Юли 2010, 23:41

И сега последно МВР-то какво го ядоса този човек?
Пусни си "Нашата полиция" на Веселин Маринов и се наслаждавай на ала "Вивалди" :lol: :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Юли 2010, 22:23

pravotoenedostuzno написа:бла..бла...бла...

Първо се научи да пишеш грамотно, после давай акъл. Мненията ти са пълни с правописни грешки, засрами се!
Хайде, кога най-сетне ще ви пуснат по широкия свят да си дирите късмета, о, вий, пламенни патриоти! :mrgreen:
п.п. Преди 2-3 години изтеглих всичката възможна библиография по въпроса, вкл. и за противоречието на закона и с международния пакт за политически и граждански свободи на ООН, а не само с правото на ЕС...чел съм редица решения на съда в Люксембург по въпроса, както и някои решения на съвета на министрите на ЕС...така че не ми давайте акъл да съм прочетял законите. Къде се хвърляте на някакви директиви, пактове и т.н. - текстът от закона противоречи на Конституцията, драги ми Смехурко!
Чл. 35.(1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

Така че стига сте дуднели по форумите, ами си вземайте чукалата и не се връщайте повече в родината си. Махайте се и отивайте да нарушавате законите другаде. Току-виж сте се научили да си връщате заемите...защото на Запад, за разлика от тук, в затвор се влиза много по-лесно, вкл. и за неплатени дългове :!:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот iva_sh » 14 Юли 2010, 23:07

Защо никой не се сеща че при налагане на мярка по чл. 75 т.5 и чл. 75, т.6 от ЗБЛД органът от МВР действа при условията на обвързана компетентост, т.е. ако са изпълнени условията на закона и е постъпило искане от ЧСИ по чл. 75, т.6 от ЗБЛД, органът от МВР е длъжен да наложи мярката. Отмяната на вече наложени и влезли в сила ПАМ по чл. 75 , т.6 от ЗБЛД също не може да стане без съгласие на инициатора на това производство /ЧСИ/ - чл. 78а, ал.2, вр. ал.1 от ЗБЛД. Затова проблемът идва от инициаторите на предложенията за налагане на ПАМ по ЗБЛД, които никак не се интересуват на каква Директива противоречи тази мярка.Те успешно прехвърлят проблема върху МВР. Да не говорим че вече в самия Върховен административен съд има решение според което въпросната директива 2004/38/ЕО, се оказва че изобщо не важи за мерките по ЗБЛД - да ни е честита поредната противоречива съдебна практика!
iva_sh
Потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 16 Юли 2010, 01:29

Уважаеми господин Калахан,
Аз вероятно сам наистина много писмено неграмотен, чак много пъти съм в своите постова това и признал, но мога да кажа че след 42 годишно отсъствие от България не сам забравил основите на моя роден език. Можеби моите мнения да съ пълни с граматически и правописни грешки понеже пиша с екранова тастатура, но не съ пълни с професионална циганщия която е редовно явление във Вашите постове.
Казвате да сте много професионално начетен и грамотен, испълнен с библиографски јуридически текстове и мненија и "чак сте запознати с текста на Конституцијата" !!!!, и все пак не сте се спирали пред неправомерното налагане на ПАМ по основание на имкриминисания член на ЗБЛД. А знаете ли на кого са присъщи такива противоречни с живота и професията дела, на индивидуи като Вас и на циганите.
А това сами го потвърдихте Вие в предишните си постове.
На запад само умноболен може да Ви даде необезпечен заем или кредит, освен ако не е по основание на фондовете, така че ако вашата гаранция е фалшива както и ПАМ които вие иницирате, лесно се влиза в затвора за измама било с документи или друго деяние във връска с гаранцията.
Иначе едва чакам второто четене в парламента за промените в Закона за БЛД , не да си сабирам чукалата, а да вида Вас ,ЧСИ, как ще събирате парите за плащане на щети неправомерно причинени при испалнение на својата дејност....
Извинявам се на всички във форума за правописните грешки които допуснах и в този текст, а на Вас господине желая до скоро виждане и извинение ако сам Ви попречил да.........
ПП. Аз съм за много по радикално наказване на всички измамници ,по специално за онези които имат задължения към държавата и нейните институции (здравни, социални, данъчни и пр.) а не само формално испълнително производство с налагане на ПАМ..... , ами влизане в другата страна на двора.....
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 17 Юли 2010, 15:48

iva_sh написа:Защо никой не се сеща че при налагане на мярка по чл. 75 т.5 и чл. 75, т.6 от ЗБЛД органът от МВР действа при условията на обвързана компетентост, т.е. ако са изпълнени условията на закона и е постъпило искане от ЧСИ по чл. 75, т.6 от ЗБЛД, органът от МВР е длъжен да наложи мярката. Отмяната на вече наложени и влезли в сила ПАМ по чл. 75 , т.6 от ЗБЛД също не може да стане без съгласие на инициатора на това производство /ЧСИ/ - чл. 78а, ал.2, вр. ал.1 от ЗБЛД. Затова проблемът идва от инициаторите на предложенията за налагане на ПАМ по ЗБЛД, които никак не се интересуват на каква Директива противоречи тази мярка.Те успешно прехвърлят проблема върху МВР. Да не говорим че вече в самия Върховен административен съд има решение според което въпросната директива 2004/38/ЕО, се оказва че изобщо не важи за мерките по ЗБЛД - да ни е честита поредната противоречива съдебна практика!

Само че процедурата е малко по-сложна: за да се наложи ПАМ, същата трябва да бъде поискана от съд. изпълнител, но същият не я налага служебно, а по искане на взискателя. ЧСИ не може да откаже да извърши изп. действие /чл. 19 ЗЧСИ/. Поради това, ако същото е законосъобразно, при молба от взискателя ЧСИ е длъжен да изпрати искането за налагане на ПАМ. Пътят за вдигане на ПАМ е по обратен ред: молба от взискателя->писмо от ЧСИ->МВР. Т.е. отговорността за налагане /респ. невдигане на ПАМ/ е на взискателя, а не на ЧСИ.
ПАМ не е съвсем обезп. мярка, а административна, но с много уговорки може да се приеме, че има обезп. характер. ЧСИ може да вдигне служебно ПАМ само в една-единствена хипотеза: чл. 433, ал. 2 ГПК - при прекратяване на производството. Не преувеличавайте ролята на служебното начало в изп. процес.
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право