извинете, ако въпроса ми не е за тук но трудно се ориентирам. нищо не разбирам,а с математиката съм скарана доста, та с риск да досадя ще ви попитам
от януари 2008 излязох неплатен отпуск 6мес докато детенце стана на 2,8мес. след прикючване на неплатения отпуск напуснах работа.до септември не работех никъде,плащах си само здравните осигуровки и октомври започнах работа, като основно месечно възнаграждение в договора ми пише 680лв.. термина ми е 16.5.2009. какви пари ще взимам и колко време,а за колко време назад ще ми гледат дохода. и ако е за 1 година а аз я нямам на минималната ли ще ме осигуряват от началото или ще вземат само 6-те работни месеца и ще взимам 9 месеца ,вместо година. bouquet БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА И СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ВЪПРОСА,НО НАИСТИНА НИЩО НЕ РАЗБИРАМ!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
за майчинството, болничните и новия закон?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: за майчинството, болничните и новия закон?!
ЗА образуване на дохода се взимат последните 6 месеца,независимо дали сте работила непрекъснато,на тази база НОИ изчислява парите които ще взимате в последствие.Ако преди раждането сте напостоянен трудов договор ще взимате за сега още са 9 месеца,но мисля че вече го приеха от догодина да са 12 месеца 90 % на 100% от трудовото си възнагръждение,като обезщетение .
- ani_sky
- Нов потребител
Тъй като не знаете какъв е съответния текст в ЗИДКТ, изчакайте обнародването в ДВ
- dask
- Потребител
А също и обнародването на изменението в КСО.
- dask
- Потребител
майчинството ти ще бъде изчислено на база 12 месеца - от датата на която ще излезеш в 45 дневен болничен по майчинство. ще го получаваш 12 месеца. сумата която ще получаваш е 90%, сбор от брутното възнаграждение при новият ти работодател 680 лв. а за периода преди това на база минимална РЗ.
- mitkomihaylov
- Нов потребител
Здравейте , мен ме интересува следното .Работя на държавна работа с щат 978лв.Имам и частна фирма , в която искам да се осигуря на 1022лв. тоест да са усигурявам общо на 2000лв.примерно август 2010 година забременея , и трябва да родя май 2011г.Април 2011г. си внасям осигуровките върху 1022лв.за 2010г.за всеки месец, защото през това време съм осигурявана на 978лв. , възможно ли е това и ще взимам ли майчинство 1800лв.
- jliachi
- Младши потребител
jliachi написа:Здравейте , мен ме интересува следното .Работя на държавна работа с щат 978лв.Имам и частна фирма , в която искам да се осигуря на 1022лв. тоест да са усигурявам общо на 2000лв.примерно август 2010 година забременея , и трябва да родя май 2011г.Април 2011г. си внасям осигуровките върху 1022лв.за 2010г.за всеки месец, защото през това време съм осигурявана на 978лв. , възможно ли е това и ще взимам ли майчинство 1800лв.
Няма да се получи така
От тази година със задна дата не може...
ако искаш реално да вземаш 1800 лв. трябва година на зад да си била на 2000 лв. и да са внасяни м/у 1-во до 10-то число на месеца.
- chandra
- Потребител
Освен, че няма да стане номера с плащане на осигуровките със задна дата, щом се осигуряваш на трудов договор, то осигурителния доход само върху него ще се вземе в предвид за майчинството.. Т.е. дори да беше се самоосигурявала през фирмата година по-рано, нямаше да повлияе на парите за майчинството...
- microfinance
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|