До Г-н "stafeto"
ул.....гр.........(може да не е само Варна или Бургас, а например Несебър или Царево или общината за където се касае)
На Ваш ......относно: Разрешение за строеж на ограда по чл.48 ал.3 ЗУТ
Г-н "stafeto",
С оглед искането да Ви бъде разрешено строителството на ограда съобщаваме следното:
Представените от вас документи не съдържат решение според което Вие да сте поставени в дял на самостоятелен урегулиран поземлен имот.
решение №..... на ВКС се отнася до разпределение ползването на ид. части от имота със съсобственика Ви вътре в цялостния УПИ. Същото не вменява задължение с оглед изграждане на ограда по смисъла на чл.48 ал.3 ЗУТ, и не се посочват законови основания за това.
Предвид изложеното и на основание чл.149 ал.1 отказвам да издам исканото от Вас разрешение за строеж.
Съгласно чл.216 ал.1 т.2 и ал.2 ЗУТ нстоящият отказ може да бъде обжалван в 14 дневен срок от получаването му пред началника на РДНСК,(Добрич, Варна или Бургас)
0.04.2010 г. ГЛ(бивш).АРХИТЕКТ: "Julyanvonemona"
За човек желаещ да постигне състоянието "нирвана" - което по мое време се изразяваше в ходене на плаж през работно време - да забива в обяснения от типа проект за благоустрояване на УПИ е чисто самоубийство от моя страна. Ще последва представяне на такъв проект и ще си отворя страшна рана. Ще трябва да последва нов писмен отказ с обяснения, че няма да му го одобря поради липса на съгласие от съсобственика му, а това неизбежно ще доведе до нов кръг писаници.
В това отношение твоето предложение за отговор не е издържано, дори и в светлината на предположението, че имам желание да подхвърля правенето на такъв проект от страна на подставено лице, с цел да извлека някаква материална изгода. Такава "въшка" не ме интересува. Далеч по привлекателни и десетки пъти по доходоносни са (всъщност поради кризата вече не са) операциите по създаване на ПУП с цел промяна предназначението на земята. повярвай ми. Самият аз като архитект, макар и не главен до средата на 2009г. здраво заработвах само с това и то точнно по крайбрежието където съм се преселил да живея.