начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Обжалване на влязъл в сила ПУП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на влязъл в сила ПУП

Мнениеот blackat » 25 Фев 2010, 12:59

Казусът, с който искам да ви запозная е следния:
Преди няколко години е допуснато измемение на ПУП на основание чл. 134, ал. 2, т.6 от ЗУТ- Влезлите в сила подробни устройствени планове могат да се изменят,когато има съгласие на всички пряко заинтересувани собственици. изменението се касае и за моят имот, но аз не съм изразявал съгласие. може ли сега след като са минали години и заповедта е влязла в сила да си търся правата по съдебен ред?
blackat
Младши потребител

Re: Обжалване на влязъл в сила ПУП

Мнениеот zelen » 25 Фев 2010, 13:07

Здравейте,

за да се допусне изменение по горния член, трябва и вие като пряко заинтересуван собственик да сте били уведомен.
Това означава, че имате право да обжалвате, ако действително не сте били информиран за промяната.
zelen
Потребител

Мнениеот blackat » 25 Фев 2010, 13:49

изрично съгласие от моя страна не е изразявано, само това ме притеснява, че ПУП е влязъл в сила преди няколко години, а срока за обжалване на заповедта, с която е изменен пуп е изтекъл, т.е. аз сега мога да си обжалвам самата процедура без да се притеснявам.
blackat
Младши потребител

Мнениеот liubka » 25 Фев 2010, 14:04

Аз бих искала да Ви попитам, а писмо от общината, че се готви промяна получил ли сте? Мисля, че отговорът ще е много важен. Приятен ден
liubka
Младши потребител

Мнениеот blackat » 25 Фев 2010, 14:10

получих уведомление от общината тогава, че се разрешава изменение, но моят имот не беше включен, моят имот е цитиран в заповедта.
blackat
Младши потребител

Назад към Административно право