начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Задържана кола от интерпол

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задържана кола от интерпол

Мнениеот ikafedzhiev » 28 Ное 2008, 13:54

Здравейте моля ако ви е вазможно да ми помогнете по следния казус.
От полицията преди 2 седмици ни спряха и ни взеха колата с обяснение, че се издирва от Интерпол. Ето какви са фактите.

- Края на 7.2008 бащатата на моята приателка копува колата в Чехия от частно лице
- 05.08.2008 колата е регистрирана в Чехия и получава номера от бащата на приателката ми (той е постоянно пребиваващ там)
- 01.10.2008 колата е пререгистрирана в Чехия, защото Бащата я прехварля на дъщеря си (на колата се издават транзитни номера)
- 10.10.2008 колата е регистрирана в КАТ София на името на приятелката ми
т.е. за 2 месеца колата е пререгистрирана 3 пати все в Европейския съюз.

- 15.11.2008 Ни вземат колата от МВР като издирвана от Интерпол

Оказва се, че този който е продал колата на Бащатата на приателката ми е имал далгове и компаниата е запорирала неговото имущество. Но както изглежда по горе това е станало много след като сме купили колата от този човек, естествено без да подозираме, че той има такива проблеми.

Знаем че или запора или подаването за издирване на колата в Чехия е станало
на 08.10.2008

Какво можем да направим така че да си вземем колата от МВР тъй като расъждавайки логично след като сделката е преди запора тогава тя не може да се обяви за нищожна. За нас е важно това да приключи по бързо тъй като ако има дело може да трае години. Може ли да стане без дело.

Благодаря предварително.
ikafedzhiev
Нов потребител

Re: Задържана кола от интерпол

Мнениеот don_juan » 28 Ное 2008, 14:58

Изяснете си първо фактическата обстановка и потърсете съдействие от адвокат !
Да коментираме предположения , да коментираме кога са предприети мерките спрямо автомобила е и кога какво е станало на база преразказ е непрофесионално и глупаво !
А каква ще е съдбата на автомобила - решават специализираните органи ...
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот ikafedzhiev » 14 Фев 2009, 10:06

Прокуратурата отказа на молбата ни да върне колата поради факта че е издирвана от Интерпол(това явно са разпоредбите). Беше ни обяснено, че бихме могли да си я върнем само при положение че издирването от Интерпол е свалено, и по точно свалят колата от издирване от Чехия(случая трябва да бъде изяснен там). В процес съм на наемане на адвокат там, според прогнозите му, ще успеем да я свалим от издирване поради очевадни обстоятелства и доказателства.

Въпроса е, когато (и ако) това се случи, мога ли да си получа колата без да се налага да чакам пркурор да се произнясе, тъй като ще ми отнеми осхте 3-4 месеца или с някакъв вид молба/жалба до РПУ-то, че не се издирва и т.н. мога да си я взема обратно?
И какъв би бил най-бързия начин ?

Благодаря предварително.
ikafedzhiev
Нов потребител

Мнениеот riders » 14 Фев 2009, 15:27

Каква е порцудерата ,когато си купил кола,окозала се крадена и търсена от интерпол.Хем данъци плащам хем не я ползвам ,хем и на мое име,хем е под протекцията на полицията.Чаках осеме месеца да се реши дали ще я върнат.Накрая,следователя каза няма перспективи.Вс\зех си парите от автотърговеца,който ми я продаде.Но той пък поиска да попълня заявление от мое име до ОДП,за това ,че без реални решение колата я зъдръжат .Аз хем съм собственик хем не съм.Не ми се опсиват нервите ,загубата на време и напразните надежди да я върна тази кола.Следователят не можа да ми напише дори документ ,с който да се представя пред общината ,че няма да плащам данък на тази кола.Дайте съвет.Как е възможно колата,която ми е продадена,и е в полицията да не се води вече моя собсвеност.Каква е процедурата.
riders
Нов потребител

Назад към Административно право