Здравейте моля ако ви е вазможно да ми помогнете по следния казус.
От полицията преди 2 седмици ни спряха и ни взеха колата с обяснение, че се издирва от Интерпол. Ето какви са фактите.
- Края на 7.2008 бащатата на моята приателка копува колата в Чехия от частно лице
- 05.08.2008 колата е регистрирана в Чехия и получава номера от бащата на приателката ми (той е постоянно пребиваващ там)
- 01.10.2008 колата е пререгистрирана в Чехия, защото Бащата я прехварля на дъщеря си (на колата се издават транзитни номера)
- 10.10.2008 колата е регистрирана в КАТ София на името на приятелката ми
т.е. за 2 месеца колата е пререгистрирана 3 пати все в Европейския съюз.
- 15.11.2008 Ни вземат колата от МВР като издирвана от Интерпол
Оказва се, че този който е продал колата на Бащатата на приателката ми е имал далгове и компаниата е запорирала неговото имущество. Но както изглежда по горе това е станало много след като сме купили колата от този човек, естествено без да подозираме, че той има такива проблеми.
Знаем че или запора или подаването за издирване на колата в Чехия е станало
на 08.10.2008
Какво можем да направим така че да си вземем колата от МВР тъй като расъждавайки логично след като сделката е преди запора тогава тя не може да се обяви за нищожна. За нас е важно това да приключи по бързо тъй като ако има дело може да трае години. Може ли да стане без дело.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задържана кола от интерпол
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Задържана кола от интерпол
Изяснете си първо фактическата обстановка и потърсете съдействие от адвокат !
Да коментираме предположения , да коментираме кога са предприети мерките спрямо автомобила е и кога какво е станало на база преразказ е непрофесионално и глупаво !
А каква ще е съдбата на автомобила - решават специализираните органи ...
Да коментираме предположения , да коментираме кога са предприети мерките спрямо автомобила е и кога какво е станало на база преразказ е непрофесионално и глупаво !
А каква ще е съдбата на автомобила - решават специализираните органи ...
-
don_juan - Младши потребител
Прокуратурата отказа на молбата ни да върне колата поради факта че е издирвана от Интерпол(това явно са разпоредбите). Беше ни обяснено, че бихме могли да си я върнем само при положение че издирването от Интерпол е свалено, и по точно свалят колата от издирване от Чехия(случая трябва да бъде изяснен там). В процес съм на наемане на адвокат там, според прогнозите му, ще успеем да я свалим от издирване поради очевадни обстоятелства и доказателства.
Въпроса е, когато (и ако) това се случи, мога ли да си получа колата без да се налага да чакам пркурор да се произнясе, тъй като ще ми отнеми осхте 3-4 месеца или с някакъв вид молба/жалба до РПУ-то, че не се издирва и т.н. мога да си я взема обратно?
И какъв би бил най-бързия начин ?
Благодаря предварително.
Въпроса е, когато (и ако) това се случи, мога ли да си получа колата без да се налага да чакам пркурор да се произнясе, тъй като ще ми отнеми осхте 3-4 месеца или с някакъв вид молба/жалба до РПУ-то, че не се издирва и т.н. мога да си я взема обратно?
И какъв би бил най-бързия начин ?
Благодаря предварително.
- ikafedzhiev
- Нов потребител
Каква е порцудерата ,когато си купил кола,окозала се крадена и търсена от интерпол.Хем данъци плащам хем не я ползвам ,хем и на мое име,хем е под протекцията на полицията.Чаках осеме месеца да се реши дали ще я върнат.Накрая,следователя каза няма перспективи.Вс\зех си парите от автотърговеца,който ми я продаде.Но той пък поиска да попълня заявление от мое име до ОДП,за това ,че без реални решение колата я зъдръжат .Аз хем съм собственик хем не съм.Не ми се опсиват нервите ,загубата на време и напразните надежди да я върна тази кола.Следователят не можа да ми напише дори документ ,с който да се представя пред общината ,че няма да плащам данък на тази кола.Дайте съвет.Как е възможно колата,която ми е продадена,и е в полицията да не се води вече моя собсвеност.Каква е процедурата.
- riders
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|