начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Прекратяване на договор с Виваком за неизпълнение на услуга

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор с Виваком за неизпълнение на услуга

Мнениеот vladi3bg » 05 Апр 2025, 17:44

Здравейте,
Ситуацията е следната.

Бях на NET1, съответно Виваком ги купуват и стават по презункция Правоприемник на общите условия по моя договор.
От 10.03.2025 до днес включително 05.04.2025 нямам телевизия и до колкото стана ясно от чатове на които имам снимки, услугата за интерактивна телевизия която се е предлагала от NET1 вече не се предлага от Виваком като към днешна дата няма официален документ или обявление, че тази услуга не се предлага вече.

Общите условия на NET1 приети от Виваком ги имат тук:
vivacom.bg/bg/files/17082-net1-obshti-uslovija-za-uslugata-interaktivna-televizija-validni-ot-01-03-2019-g.pdf

Моля дайте ми идея по каква точка или закон мога да отида да си прекратя договора в този един момент без да им плащам повече и при възможност да ми изплатят компенсация за времето в което не са предоставяли услугата за която аз продължавам да плащам (като тук мога да включа и време в което ме разиграваха, че ще пратят техник и не пратиха със снимки на чат.)

Благодаря предварително. С уважение,
Владислав
vladi3bg
Нов потребител

Re: Прекратяване на договор с Виваком за неизпълнение на усл

Мнениеот rabotoholic » 06 Апр 2025, 12:43

Сключили сте договор за мобилни услуги с най–проблемния мобилен оператор в България.Аз лично бях абонат на Виваком до 2020г.Когато се опитах да прекратя договора по мое желание,срещнах големи проблеми.Искаха ми обезщетение в размер на 450лв.Въпреки всичко аз подадох жалба до омбудсмана на реп.България,както и заведох гражданско дело.Въпреки че омбудсмана отхвърли жалбата ми,след започването на делото Виваком се стреснаха и бързо финализираха молбата ми за прекратяване на договора.От 2020г. аз съм абонат на А1 и мога да ви ги препоръчам като стабилен и коректен мобилен оператор.
Няма да се разпростирам относно незаконните и неетични практики на Виваком при договорите с клиентите,но ще ви посъветвам при проблем с тази фирма да започнете дело срещу тях.Това ще ви помогне да се спасите от незаконните клаузи в договора.Всъщност вие сте били клиент на фирма Нет 1,това също е от голямо значение за вас.
rabotoholic
Младши потребител

Мнениеот vladi3bg » 06 Апр 2025, 13:35

rabotoholic написа:Сключили сте договор за мобилни услуги с най–проблемния мобилен оператор в България.Аз лично бях абонат на Виваком до 2020г.Когато се опитах да прекратя договора по мое желание,срещнах големи проблеми.Искаха ми обезщетение в размер на 450лв.Въпреки всичко аз подадох жалба до омбудсмана на реп.България,както и заведох гражданско дело.Въпреки че омбудсмана отхвърли жалбата ми,след започването на делото Виваком се стреснаха и бързо финализираха молбата ми за прекратяване на договора.От 2020г. аз съм абонат на А1 и мога да ви ги препоръчам като стабилен и коректен мобилен оператор.
Няма да се разпростирам относно незаконните и неетични практики на Виваком при договорите с клиентите,но ще ви посъветвам при проблем с тази фирма да започнете дело срещу тях.Това ще ви помогне да се спасите от незаконните клаузи в договора.Всъщност вие сте били клиент на фирма Нет 1,това също е от голямо значение за вас.

Моята ситуация е доста по-лесна и пак си мисля за дело, само не знам колко време и пари ще ми коства.

Иначе моя договор към НЕТ1 който Виваком са купили като купуват и НЕТ1 е вече безсрочен и мога лесно да го прекратя с едномесечно предизвестия.

Тук фактора при мен е, че те прекратяват подръжката на услуга по моя договор без официално уведомление и съобщение където и да е от тяхна страна и за това нямам и телевизия от 10.03.2025. Аз си използвам до последно декоредите и интерактивната телевизия на НЕТ1 и Виваком се опитват да "мигрират" клиентите си като ни принуждават спирайки услугата на НЕТ1. Отделно, че преди известно време получихме СМС, че понеже сме с услуги на НЕТ1 таксата ни ще се вдигне с 2 лева. Плюс всяка година Инфлационния процент който до колкото скоро дочух има решение, че не е законен.
vladi3bg
Нов потребител

Мнениеот rabotoholic » 06 Апр 2025, 14:02

Моят съвет е да подадете молба за прекратяване на договора ви с Виваком с входящ номер–на каса на Виваком.
Ако не я приемат и почнат да ви зарибяват с фалшиви промоции/много вероятно/,ще настоявате за приемане и регистриране на молбата в тяхната система.След това си спазвате сроковете и ако ви начислят обезщетение,примерно за прихващане на неплатени услуги–това е тяхната уловка,отпочвате гражданско дело за неспазени клаузи на потребителски договор.Адвокатският хонорар ще бъде по–малък от обезщетенията,с които искат да ви рекетират.
rabotoholic
Младши потребител

Назад към Търговско право