начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Промяна на собствено име по чл.19(1) ЗГР

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на собствено име по чл.19(1) ЗГР

Мнениеот Иван Петров » 29 Май 2002, 18:11

Здравейте. Някой би ли могъл да ми каже каква е съдебната практика по чл.19(1) Закона за гражданската регистрация, във връзка с това кое основание би могло да бъде отчетено като "важно" ? Също така, дали на основание на същия член би могло не да се промени собственото име, а да се прибави още едно към него? Благодаря !!!
Иван Петров

RE: Промяна на собствено име по чл.19(1) ЗГР

Мнениеот Кларк Кент » 29 Май 2002, 19:36

Чесно казано не намерих никаква съдебна практика за това кои обстоятелства са важни.Мисля, че няма смисъл да Ви казвам, че съдът ще преценява конкретно във всеки случай и сам ще решава дали посочената от молителя причина за промяна на собственото му име е важна.Каква е причината във Вашият случай? Мисля, че и добавянето на едно име към настоящето собствено такова по същество е промяна на цялото собственото име и може да се допусне при същите условия, както и обикновенната промяна. едва ли съм особенно полезен, но няма какво друго да ви пиша.
Кларк Кент

Назад към Административно право