начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Течове на покрива-съседите не ги интересува

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Течове на покрива-съседите не ги интересува

Мнениеот b.dekov » 26 Ное 2004, 13:41

Имам следния проблем:Живея на последния етаж (собственик) в малко блокче (къща) на 4 етажа и единствен вход.4 собственика сме.Къщата е стара 1969г.Всяка година правя сам профилактика на покрива-сменям някоя керемида.Трябва да се прави ремонт.От 2 години неколкократно разговарям с съседите ми по този въпрос.Нямали пари и даже не се опитват да ми влизят в положението.С две думи на тях не им се появяват петна по покрива.
Твова лято проучвах и разговарях с няколко фирми.Тяхното независимо мнение съвпада.Трябва да се смени покрива.Всяко кърпене ще е временно.Гредите са поизгнили и керемидите се пукат от старост.Аз самия съм убеден в това.Посъветваха ме,ако сам ще плащам за ремонт да си направя 2 стаи отгоре-цената ще е почти еднаква.
С две думи:Над моята плоча покрива е скосен-дървен с било по средата.
Като се кача на подпокривното пространство височината е 1.90м.Ще трябва да се вдигне значи с под 1 м.Естествено всичко ще прави с леки матеряли -дърво и битумни керемиди за да не се натоварва конструкцията.
Даже и да поема сам ремонта на целия покрив,съседите няма да разрешат.Знам със сигурност.
Моля,да ме посъветвате какво може да се направи законно и съответно търся контакт с адвокат и вещо лице.Да се подготвям с документи,евентуално проект към
общината и документи за кредит.
БЛАГОДАРЯ предварително.
Деков
048 955 661
b.dekov

Re: Течове на покрива-съседите не ги интересува

Мнениеот Росица » 26 Ное 2004, 14:14

Вместо да ходите,господине, по различни фирми- по - добре се съветвайте с адвокат . Искам само да ви кажа, че вие имате всички права и ако заведете дело срещу вашите съседи - ще го спечелите и те ще ви платят всички разноски както по водене на делото, така и за извършения ремонт.
Росица

Мнениеот monteskio. » 27 Ное 2004, 14:32

точно така - ако сте от Варна - мога да Ви консултирам.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот bgjurist » 27 Ное 2004, 17:01

За София и Перник - 0889 644 763
bgjurist
Потребител

Мнениеот MT » 29 Ное 2004, 17:03

Номера който посочвате на адвокат ли е и на каква сума възлиза едно такова дело? Какъв е нормалният срок пи тези дела. При завеждане на делото пак ли ще трябва да се съберат всички от кооперацията и да изберат една от офертата на фирмите или не е задължително тяхното участие след като нямат пари сега да платят.
MT
Нов потребител

ne iuridi4eski savet

Мнениеот shoden slu4ai » 30 Ное 2004, 05:15

zdraveite
Imah sustiq kazus i vse oste ne e resen- 3 godini.
Zna4i na kratko se pozovavas na ZUT novite 4lenove sled promqnata ot 2003, ne se sestam koi bqha to4no no go pregledai, a i go nqmam v momenta zastoto ne se zanimavam s iuridi4eskata nauka.Zna4i pozovavas se na ZUT otivas v Suveta v stroitelniq otdel i vikas Komisiq koqto da: ostanovi i preporu4a na vsi4ki susobstvenitzi predstoqsta, neobhodima i neotlozna podmqna na pokrivnata konstruktziq i pokrivnite materiali.Sled tova 4akas za stanovisteto na komisiqta i mezduvremenno otivas pred nekoi notarius i im otpravqs na vsi4ki notarialna pokana za razresavane na spora po mezdu si i d aobestaqt 4 este paltqt remonta solidarno ili vseki spored ela si, ako kazat da -super ako li ne polzvas go kato dokazatelstvo v sud a4e ne sa spazili preporuka na suveta kato kompetenten organ d apreporu4va podobni nesta no ne i da gi zadulzava da pravat takuv remont /tova moze da gi nakara suda/ .S tova nesto i sled kato ti go izdade komisiqta po4vas da si pravis remonta naemas firma za tova ili sklu4vas dogovori s maistori da go izvursat -zavisavas zadulzitelno tzenata na truda na miastorite nadpisvas malko ot materialite i po to4no tezi koito ne mogat da budat zase4eni ne kato keremidi i gredi a kato : var -stulba za remont,lak za gredite, pironi nekakvi tuhli i voabste vsi4ko koeto ti tekne samo ne prekalqvai, a i trqbva da imas nekoi poznat magaziner da ti izdade fakturi za vsi4ko koeto uz si kupil ot nego.Sled kato remonta e zavursen im povdigas edno delo verno bavi se malko no se razviva i ako si suomeal da zavisis dostatu4no tzenata na remonta na pokriva v kraina smetka ste ti izleze bezplaten, zastoto suda ste gi osudi da ti platqt razhodite vuz osnova na fakturite i dogovorite za poru4ka mezdu teb i maistorite ili stroitelnata firma.
Uspeh i se vuorazi s tarpenie.
shoden slu4ai

Назад към Етажна собственост