начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

съгласие на съседите

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съгласие на съседите

Мнениеот D » 20 Яну 2004, 21:05

Здравейте. Имам следния проблем. Желая да направя преустройство на недвижим имот, закоето ми е необходимо нотариално заверено съгласие на съседите. Каква е процедурата за това?Възможно ли е един от тях да се яви пред нотариуса от името на всички съседи, при положение, че те дадат подписите си преди това. Трябва да искам съгласието поотделно от всеки един съсед върху отделен документ ?
D

Re: съгласие на съседите

Мнениеот gega » 20 Яну 2004, 22:37

Защо Ви е необходимо нотариално заврено съгласие на съседите, ако не преустроявате сграда на вътрешна регулациона линия или ако имотът Ви не е в режим на етажна собственост!?
gega

Мнениеот d » 21 Яну 2004, 17:04

Имотът е с двор, от който аз притежавам идеални части. Поради това е нужен подпис на съседите. Благодаря предварително за помоща.
d

Мнениеот 333 » 21 Яну 2004, 18:46

Необходимо е всеки от съседите потоделно или всички заедно да подпишат нотариално заверено съгласие пред нотариус
333

Мнениеот gega » 21 Яну 2004, 19:59

Е, пак нещо не се разбрахме! Обстоятелството, че притежавате съответна ИДЕАЛНА част от земята няма никаква връзка със съгласието на съседите при преустройство. И да бяхте изключителен собственик, все тая!
gega

Мнениеот julyanvonemona » 17 Мар 2012, 06:50

gega написа:Е, пак нещо не се разбрахме! Обстоятелството, че притежавате съответна ИДЕАЛНА част от земята няма никаква връзка със съгласието на съседите при преустройство. И да бяхте изключителен собственик, все тая!

В светлината на чл.21 (5) ЗУТ не сте съвсем права gega
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация