начало

Тотка Калчева е назначена за зам.-шеф на ВКС, избран е нов председател на ОС-Бургас Тотка Калчева е назначена за зам.-шеф на ВКС, избран е нов председател на ОС-Бургас

отговорност на прокуратурата

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отговорност на прокуратурата

Мнениеот georgi_ivanov » 17 Мар 2025, 12:49

Привет,

искам да разбера къде се търси отговорност на районна прокуратура, окръжна прокура и окръжен съд за виновно юридическо бездействие? Трябва ли да жаля в Страсбург, ООН и т.н.? Къде мога да жаля? В България ли трябва или по международните съдилища?

Поздрави,
Георги
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: отговорност на прокуратурата

Мнениеот nikodim77 » 17 Мар 2025, 21:22

Здравейте,
Във въпроса Ви са посочени две инстанции - прокуратура и окр. съд, което не обуславя възможност за "юридическо бездействие", както го определяте... Ако желаете по-адекватен отговор, то посочете и повече конкретика.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот georgi_ivanov » 18 Мар 2025, 12:08

Става дума за наличието на глобална конспирация, по която районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство. След това окръжна прокуратура потвърди същото решението на районната прокуратура и накрая окръжен съд отсъди по същия начин без право на обжалване.

В случая, аз бях прав и се оказах прав след като излязоха нови данни впоследствие. Заради тяхното юридическо бездействие съм пострадал страшно много. Искам да си търся правата, защото ме оставиха сам да се оправям със злосторниците и едвам не умрях. Щастлив съм, че съм жив. Моля, за насоки къде мога да ги осъдя всичките освен известните ми варианти за Страсбург, Хага и ООН?

Има ли и други места където мога да ги осъдя? На административните съдилища мога ли да ги дам?

Поздрави,
Георги
georgi_ivanov
Младши потребител

Мнениеот kpts_ » 18 Мар 2025, 17:02

Потърси адвокат, ама искат пари.
Освен ако не се шегуваш, че имаш проблем, или имаш нужда от друг вид съдействие. :wink:
kpts_
Потребител

Назад към Наказателно право