- Дата и час: 04 Фев 2025, 13:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице
Здравейте! Имам следният казус, баща ми почина и някога е имал ЕТ преди електронният регистър 2001-2-3, там някъде. Изчистих задълженията му към данъчното и КАТ и остана един мотопед 50 куб.см, който се води на фирмата, но друг човек го е закупил, но не са го прехвърлили. Открих човека и той иска да го прехвърлим. Направих му договор за покупко продажба, не нотариално заверен защото мотопеда е 50 куб.см, но от КАТ му казват, че така няма да стане. Фактура няма как да му се издаде от закритото ЕТ. Какъв е реда и как да процедирам при този казус?
- aleksandar_dimitrov
- Нов потребител
Re: Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице
Разходите са незначителни - какво да направим обаче - аз не взимам нищо като адвокат - за моторче - няма и какво.
Нека от КАТ да свършат услугата - не ходете по тези - там - външните посредници - има и такива - те са малко мошеници.
Моят призовкар в Районен съд работя като адвокат съм - разбира това-онова, тоест - самият ми призовкар разбира.
Правил съм разни работи и - не знам точно какво да направя, имате ли търпение.
Нека от КАТ да свършат услугата - не ходете по тези - там - външните посредници - има и такива - те са малко мошеници.
Моят призовкар в Районен съд работя като адвокат съм - разбира това-онова, тоест - самият ми призовкар разбира.
Правил съм разни работи и - не знам точно какво да направя, имате ли търпение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Търпение имам, но не ви разбрах. Говорих с нотариус и той ми каза, че трябва нотариално да се изповяда сделка. Шефа на КАТ ми казва да ходя в агенция по вписванията.
- aleksandar_dimitrov
- Нов потребител
Наследниците на починалия ЕТ могат да запазят предприятието му или да поискат заличаването му от ТР. Ако го заличите, активите му стават наследствена маса и наследниците по съгласие могат да продадат мотопеда с договор нотариална заверка. Та първо решете проблема с ТР, после продажбата.
- dimist
- Потребител
dimist написа:Наследниците на починалия ЕТ могат да запазят предприятието му или да поискат заличаването му от ТР. Ако го заличите, активите му стават наследствена маса и наследниците по съгласие могат да продадат мотопеда с договор нотариална заверка. Та първо решете проблема с ТР, после продажбата.
+1
Изпревари ме.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
В търговският регистър няма никаква информация за ЕТ-то ,нито по булстат нито по ЕГН. Фирмата е стара от преди 2000 година и изобщо не е влизала в търговският регистър.
- aleksandar_dimitrov
- Нов потребител
aleksandar_dimitrov написа:В търговският регистър няма никаква информация за ЕТ-то ,нито по булстат нито по ЕГН. Фирмата е стара от преди 2000 година и изобщо не е влизала в търговският регистър.
Не може да е така, ако не е пререгистриран в срок до 31.12.2011 година, окръжният съд по регистрация е следвало да изпрати делото в Агенция по вписването,ТР, които да го впишат служебно и незабавно да го заличат. Проверете в Окръжен съд по регистрация каква е съдбата на това ЕТ.
- dimist
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|