Здравейте,
Предстои ми покупка на имот с цел строителство на еднофамилна къща. Имотът, на който съм се спрял е 500 кв.м с лице 12 м и ширина по цялата дължина м/у 11,5 м и 12 м, на границата на регулацията, бивша територия по §4 от ЗСПЗЗ. До колкото съм запознат, за тези територии при промяна на предназначението в ПУП се посчват показателите за застрояване, без да се влияят от устройствената зона (те не попадат в такава). При отстояние по 3 м от страничните граници на имота мога да разположа къща с широчина около 6 м, което ми е напълно достатъчно. В новоприетият през септември общ устройствен план територията е отредена за Ов (Рекреационни устройствени зони за вилен отдих), където отстоянията са по 4 м и разбираемо това не ме устройва. Та въпросът ми е с изменението на ПУП с цел промяна на предназначението, възможно ли е да бъдат оставени отстояния по 3 м.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изменение на ПУП територия по параграф 4
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изменение на ПУП територия по параграф 4
вие имате ли изготвен и влязъл в сила ПУП към момента?
може да използвате възможността да си направите част от първия етаж като допълващо застрояване на мин .150 см от съседа или дори на калкан.
може да използвате възможността да си направите част от първия етаж като допълващо застрояване на мин .150 см от съседа или дори на калкан.
- swenstyle
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|