начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Работа след пенсиониране

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа след пенсиониране

Мнениеот tedu_go » 11 Яну 2015, 19:39

Здравейте,
Пенсионер съм от няколко месеца.Започвам работа по трудов договор при заплата минималната за страната.
Въпросите ми са следните:
- На какъв период е необходимо да подавам съответните документи за преизчисляване на пенсията?
- Има ли вариант поради това, че сега съм осигуряван на минимална заплата,корекциата да е в посока на намаляване на определената пенсия?
Благодаря!
tedu_go
Младши потребител

Re: Работа след пенсиониране

Мнениеот mystaka » 21 Фев 2015, 18:17

За преизчисляване на пенсията подаваш молба след минимум 1г. осигурителен стаж –при осигуряване на 8 часа среднодневно - при 4 часа-половин раб.ден - след 2г.
За една календарна година - само 1път право на молба за преизчисляване.
Не се допуска намаляване на пенсията,ако след отчитане на осигурителния доход следва да е по-малка.Тогава се отчита само добавения осигурителен стаж.
mystaka
Нов потребител

Назад към Осигурително право