начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Построиха къща за гости без да питат никой от съседите?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Построиха къща за гости без да питат никой от съседите?!

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2014, 22:21

probcho написа:Пробвай ме!
А па нема нужда! Колко пъти ще опитваш?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 24 Ное 2014, 21:45

julyanvonemona написа:Колега vdggbg чл.39 (2) ЗУТ визира промяна предназначението на заварена сграда, а според
agilar написа:Съсед на село събори старата си къща и на нейно място построи къща за гости на 2 етажа.
,което отпраща въпроса към ново строителство, така че probcho дори и да иска не може да изпие тази ракия на екс.

Прав си, ама кой знае как точно е направено... Има много случаи, в които новото строителство се "маскира" като преустройство с пристрояване и надстрояване - нали знаеш каква "врата в полето" е чл. 134 (6) от ЗУТ.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Ное 2014, 22:00

vdggbg написа:....Прав си, ама кой знае как точно е направено...
И ти си прав! Туй пък никой не знай!
P.S. Извън този тъп казус, разпоредбата на чл.134 (6) ЗУТ си е много готина. Тя дава възможност на общинарският главен архитект, най-после и той да свърши нещо, за парите които му дават, като заплата. Ако зависеше от мен от цитираната разпоредба аз бих премахнал текста "начинът и характерът на застрояването и", а накрая на разпоредбата бих добавил, "която се обявява на лицата по чл.131(2) разглежда се и влиза в сила със заповед, по реда съответно на чл.чл. 128 (3) и 129 (2).". Считам че това е малка стъпка към премахване на административния разгул стабилизиран, чрез нищоправенето по чл.135 (1-4) ЗУТ. Ако дай Боже някога на някои им уврат главите да премахнат или рационализират и глупостите в чл.чл.124а (2),124б и 125, нещата ще придобият един по-приличен вид. В същност най-голямата глупост още не е на дневен ред, но след като от 01.01.2016г. алинея (3) на чл.109 влезе в сила, всички ще я почувстват, .
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Ное 2014, 09:04

http://novini.zahotelite.com/209
Както и "Приложение № 2 - Таблица 2 (кодове 1600) и Таблица 3 (кодове 150, 160, 170, 310):
http://www.cadastre.bg/sites/default/files/documents/regulation/Naredba3KKR_2011/naredba_3_kkr_2011_cadastre.pdf
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Ное 2014, 17:01

emilgrigorov! Категоризацията на хотелите в т.ч. и къщата за гости, дали имат отношение към обявяването на съседите?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация