начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Къща в режим на търпимост - ремонт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Къща в режим на търпимост - ремонт

Мнениеот vdggbg » 13 Ное 2014, 19:34

bgarch, все си мисля, че постройките на Кольо Фичето ще да са строени с благословията на съответния онбашия - дето се вика, съобразно материалния закон по времето на прилагането му...
Обаче - изначално премъдрият законодател пак е създал парадокс, нека така да го наречем... по смисъла на чл. 148 (7) незаконният строеж или се премахва, или се узаконява - преди да се издаде РС за същия имот. Да, ама ако строежът е търпим - не подлежи на премахване. Ако пък си пропуснал сроковете - не подлежи и на узаконяване... Е, на какво подлежи тогава - на самосрутване?
Ако бях, опазил ме Господ, съдия - щях да се хвана за думичката "нов" в текста на цитираната норма. Преустройството, основният ремонт и т. н. не представляват "нов строеж" - поне в общоприетия смисъл.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 13 Ное 2014, 19:49

Аз на негово място бих се хванал и за думичките "на лицето, извършило незаконния строеж". Значи на друго, различно от това лице- може.
Та общо взето нашите закони се пишат точно така, както се прави и нашата икономика, и нашата политика. Както сега се чуват съвсем сериозни твърдения от висши политици- не е нужно да имаш съответно образование и квалификация, за да управляваш някакъв сектор.
А благословията на съответния онбашия трябва да я има в писмен вид и да се представи на одобряващия орган, иначе сградите на Кольо Фичето са си пар екселанс режим на търпимост.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот Melly » 13 Ное 2014, 20:00

Наблюдавам ви аз, следя ви. Много вятърничави приказки изприказвахте - ЗУТ, ЗУТ и пак ЗУТ... Що не си гледате в паничките, а? Има кой да ви ревизира работата.
Виж, vdggbg и probcho правят изключение.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 13 Ное 2014, 20:07

Melly написа:Наблюдавам ви аз, следя ви. Много вятърничави приказки изприказвахте - ЗУТ, ЗУТ и пак ЗУТ... Що не си гледате в паничките, а? Има кой да ви ревизира работата.

Радвам се, че някой ме наблюдава. Още по- радостен съм, че някой ме следи. Следващата стъпка е да ме докладва- където трябва и на когото трябва.
Този филм съм го гледал, май ще трябва да го гледам още дълго време... :roll:
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Ное 2014, 20:27

bgarch написа:
Melly написа:Наблюдавам ви аз, следя ви. Много вятърничави приказки изприказвахте - ЗУТ, ЗУТ и пак ЗУТ... Що не си гледате в паничките, а? Има кой да ви ревизира работата.

Радвам се, че някой ме наблюдава. Още по- радостен съм, че някой ме следи. Следващата стъпка е да ме докладва- където трябва и на когото трябва.
Този филм съм го гледал, май ще трябва да го гледам още дълго време... :roll:
Не се бой! Дал съм на probcho партийно поръчение. Те с Melly са си лика прилика Хем са си еднакво умни,
хем си се разбират, а аз като Пъви секретар на ЦК на ЗУТ може и да съм тъпичък, но ми отива нали? :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация