начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Имот с минаващи топлопроводи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Имот с минаващи топлопроводи

Мнениеот kdkrastev1234 » 31 Окт 2014, 08:57

julyanvonemona написа:......Топлопроводите със сигурност са въведени в експлоатация и то с ДПК и проекти също има. ....

Точно там грешиш. Аз съм готов да заложа по-скоро на обратното. Всъщност днес взимам изпълнителен лист по подобно дело, което спечелих. Няма строителни документи, следователно няма и сервитутно право. Нищо, че обектът е функционирал петдесет години.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Окт 2014, 22:24

kdkrastev1234 написа:Точно там грешиш. Аз съм готов да заложа по-скоро на обратното.
Не залагай - вероятността да загубиш е много голяма! Проектите за строежите на държавата през онова време се одобряваха от шефовете на съответната стопанска организация изпълнител, а не от някой общинарски чиновник и тях въобще не можеш да ги намериш в общинарските архиви. Евентуално, ако много припираш за тях, трябва да търсиш ликвидацията на тази стопанска организация, съответно правоприемниците и и да проследиш всичко в държавен архив. С това съм се занимавал нееднократно. Разрешението за строеж по §185 ППЗПИНМ обаче, ако такова въобще е издадено можеш да го намериш в съответния общинарски архив. Тогава към него обикновено са приложени и проекти.
И още нещо! Тези проекти тогава не бяха неразделна част от разрешението за строеж, както съгласно чл.148 (8) ЗУТ е сега
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 01 Ное 2014, 10:26

За да разбереш какво казвам, трябва първо да си наясно справилата за разпределение на доказателствената тежест. Ако минеш едно дело от край до край, ще видиш че не всичко е такова каквото си го представят хората
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Ное 2014, 13:54

kdkrastev1234 написа:За да разбереш какво казвам, трябва първо да си наясно справилата за разпределение на доказателствената тежест. Ако минеш едно дело от край до край, ще видиш че не всичко е такова каквото си го представят хората

Вероятно сте прав! Мисля обаче че сте напълно логичен в съждението си, че ако разрешение за строеж за топлопроводите по §185 ППЗПИНМ не е издавано сервитут не следва да е учреден, а дори и да е учреден, може да се отмени.Не следва от незаконен по смисъла на чл.225 ал.2 т.2 ЗУТ дя се черпят сервитутни права.
.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 01 Ное 2014, 14:22

julyanvonemona написа:
kdkrastev1234 написа:За да разбереш какво казвам, трябва първо да си наясно справилата за разпределение на доказателствената тежест. Ако минеш едно дело от край до край, ще видиш че не всичко е такова каквото си го представят хората

Вероятно сте прав! Мисля обаче че сте напълно логичен в съждението си, че ако разрешение за строеж за топлопроводите по §185 ППЗПИНМ не е издавано сервитут не следва да е учреден, а дори и да е учреден, може да се отмени.Не следва от незаконен по смисъла на чл.225 ал.2 т.2 ЗУТ дя се черпят сервитутни права.
.

За кой ли път трябва да ти "набивам в канчето" да не се буташ между "шамарите". И к`во като цитираш разни норми от отменени актове - голЕм праз. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Ное 2014, 17:06

Melly написа:За кой ли път трябва да ти "набивам в канчето" да не се буташ между "шамарите". И к`во като цитираш разни норми от отменени актове - голЕм праз. :lol: :lol: :lol:
Дръж се прилично! Доказала си освен това, че не владееш жаргона!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 01 Ное 2014, 18:20

julyanvonemona написа:
Melly написа:За кой ли път трябва да ти "набивам в канчето" да не се буташ между "шамарите". И к`во като цитираш разни норми от отменени актове - голЕм праз. :lol: :lol: :lol:

Уверявам те, че изпитвам сериозно затруднение да се изказвам по начин такъв, че да ме разбереш. Защото твоят изказ е като на човек от улицата, а аз не съм свикнала да общувам по точно този начин и с техните "изразни средства". Пречи ми възпитанието. За разлика от теб. :lol: :lol: :lol:

Сега да не се впуснеш в епистоларни излияния, моля. 8)
Спазвай ОУ на форума. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Ное 2014, 21:30

Melly написа:
julyanvonemona написа:

Уверявам те, че изпитвам сериозно затруднение да се изказвам по начин такъв, че да ме разбереш. Защото твоят изказ е като на човек от улицата, а аз не съм свикнала да общувам по точно този начин и с техните "изразни средства". Пречи ми възпитанието. За разлика от теб. :lol: :lol: :lol:

Сега да не се впуснеш в епистоларни излияния, моля. 8)
Спазвай ОУ на форума. :idea:
An passant!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация