Здравейте,
След писмо от мен до НАП за липса на внесени вноски по партидата ми за УПФ получих уверение, че "компетентното ТД на НАП е предприело всички необходими действия, за да бъдат преведени". В писмото разбира се, не се уточнява какво значи това (срокове, как ще бъдат събрани и тн.). Ето затова се чудя, НАП ако успее да принуди дружеството да плати дължимите вноски, то ще бъдат ли начислени и пропуснатите ползи от забавянето на вноските или ще трябва аз да претендирам в отделен иск за тях? Визирам доходността, която е била реализирана към момента на иска.
Предварително благодаря на всички
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пропуснати ползи от невнесени вноски по УПФ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пропуснати ползи от невнесени вноски по УПФ
Някъде, някога, нещо се случило. Какво е то?
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Някъде, някога, нещо се случило. Какво е то?
Просто дружеството не са ми превеждали парите за осигурителните вноски, за което аз се обърнах към НАП, а те от своя страна ми уверяват, че са предприети всички мерки за да принудят дружеството да ги преведе. Съжалявам, че не си ме разбрал
- stefanmilenkov
- Нов потребител
Това правят хора, които се съдят за неплатени заплати или други правни спорове. Няма причина някой просто така да реши, че някой му дължи пропуснати ползи от невнесени вноски. Иначе правилно са ви отговорили, с това се занимава държавата. Дори да не са внесени от работодателят това не ви засяга правата, държавата си ги търси от него.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Дори да не са внесени от работодателят това не ви засяга правата, държавата си ги търси от него.
Сигурен ли сте за това, което казвате ? Мислих си, че все пак за "Допълнителното задължително пенсионно осигуряване" натрупаната сума, която следва да се изплати по партидата се определя от внесените вноски и % доходоностност за съотвения период.
Мисля, че говориме за различни неща - правата не са ми нарушени, но натрупването на сумата по партидата ми ще бъде променена, поради липсата на 50% от вноските по нея. Нали разбирате, че крайния резултат от доходоностността от 8% при 1000 лева е един, а при 2000 лв. друг. (Приемете това просто като пример)
- stefanmilenkov
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|