начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

сервитут за каналицация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: сервитут за каналицация

Мнениеот julyanvonemona » 28 Мар 2014, 20:11

Благодаря колега bgarch. Използвам тази неправилно изписана от мен немска дума за да демонстрирам категоричност, а иначе немския език го знам колкото и санскрит, т.е. николко.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот aragorn » 28 Мар 2014, 21:33

...разглеждам нещо в светлината на "ако беше поискано - щеше да бъде разрешено", ако ме разбираш...[/quote]

Да, но как да поискам нещо да бъде разрешено да се построй, като то е вече построено от 20 години. Просто не разбирам "практико-юридически", как бих могъл да построя (3), да платя цената на учреденото право (2), да получа разрешение (1), като нещата би трябвало да имат обратна последователност. Като се има в предвид, че предприемането на действие, в която и да е посока би коствало неимоверни усилия за диалог и постигане на консенсус, както между съседите така и в отношенията с общината. Или по добре е човек да си търпи "ГСП-а" (груба селска проява ) и може би да събира сили за други бъдещи "ГСП-ви" , в името на "чистоплътността" :(
aragorn
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Мар 2014, 08:53

vdggbg написа:... Просто разглеждам нещо в светлината на "ако беше поискано - щеше да бъде разрешено", ако ме разбираш...

Да, там е светлината :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Мар 2014, 08:57

aragorn написа: Да, но как да поискам нещо да бъде разрешено да се построй, като то е вече построено от 20 години. Просто не разбирам "практико-юридически", как бих могъл да построя (3), да платя цената на учреденото право (2), да получа разрешение (1), като нещата би трябвало да имат обратна последователност. Като се има в предвид, че предприемането на действие, в която и да е посока би коствало неимоверни усилия за диалог и постигане на консенсус, както между съседите така и в отношенията с общината. Или по добре е човек да си търпи "ГСП-а" (груба селска проява ) и може би да събира сили за други бъдещи "ГСП-ви" , в името на "чистоплътността" :(

Ама нали Ви написах редът на мисли и помисли :lol:
:arrow: адвокат :arrow: доказвате всичките неща в съда :arrow: не забравяте да си поискате и разноските по делото :idea:
При ясна концепция, разговор между адвокатите на страните, преди да се стигне до съд, може и да запази канализацията :lol:

Но, това не се отнася за бараката на междата :lol:

Такива канализации винаги са били допустими (3) ...
Платил сте цената с труд и материали (следва да се докаже. Ако има малка разлика, ще си доплатите. Но - едва ли) (2) Това ще докажете с бележки за материали, със свидетелски показания ... :)
Разрешението от съседа сте го имал (1) Ако имате предвид общината, то :arrow: пар.16 (1) или пар. 127(1) - ЗУТ. :lol:

Статутът на този канал е "Временен, до реализация на уличната канализация", изграден е незаконно поради отсъствие на друга техническа възможност, или ако такава е прекомерно скъпа (това ще докажете с бележка от общината, за намеренията и (във времето) да изгради улична канализация (и колко метра е тази улична канализация, колко би струвала), в състояние на търпимост е (по горните параграфи), и е съсобствен (изграден с общи труд и материали), правото на преминаване сте придобил по давност ... :lol:
Канализацията, в случая, не е самостоятелен обект (самостоятелен строеж по смисъла на ЗУТ). Елемент от двете къщи е, присъединяване към публичната инфраструктура. С премахването и прави неизползваема къщата, причинява прекомерни вреди ...
Последна промяна emilgrigorov на 29 Мар 2014, 09:26, променена общо 3 пъти
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот aragorn » 29 Мар 2014, 09:21

Благодаря! Много полезно се оказа събеседването за мен :wink:
aragorn
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Мар 2014, 09:27

Като конструирате концепцията си, не е зле да я споделите тук. Може да се сетим и за още нещо ;)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Мар 2014, 17:42

Любопитно ми есе пак какво ли ще се получи от цялата тази беседа.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот flynn558 » 19 Фев 2019, 14:11

Едва ли има "съсобствена вещ" - поне не в правно-техническо отношение. По-скоро е незаконен строеж в условията на солидарност. :D Ще падне, барабар с чардака. ifacetimeapp
flynn558
Нов потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация