начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Изменение на устройствен план

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изменение на устройствен план

Мнениеот milen1326 » 17 Фев 2014, 13:23

Притежавам имот,който по кадастрална карта,приета за града ни преди около две години,е без изход към улица,а по устройствен план от 1995 год. е взета една маломерна част от съседен имот, за да се създаде УПИ.Но в миналото, до към 2000год.,предишните собственици на имота ми не са изчистели регулационните отношения със съседите, т.е имотът ми е с не приложена регулация. В следствие на това, по параграф 6 и 8 от ЗУТ, тази малка част си остава тяхна. Исках да закупя от съседите тази част, но те ми поискаха много висока цена, която не мога да си позволя и мисля , че не е реална. В Общинска администрация служителите ми казаха, че единствения изход е да платя на съседите ми тази пари, но аз не им повярвах, че това е единственото разрешение на проблема. Въпросът ми е: мога ли на базата на кадастралната основа, по която имота ми е без изход към улица, да поискам изменение на УП , частично за имота ми и КАК?
milen1326
Нов потребител

Re: Изменение на устройствен план

Мнениеот julyanvonemona » 17 Фев 2014, 23:08

milen1326 написа:......Въпросът ми е: мога ли на базата на кадастралната основа, по която имота ми е без изход към улица, да поискам изменение на УП , частично за имота ми и КАК?
Разбира се че можете. Основанието е §8 (2)т.2 ПР на ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Изменение на устройствен план

Мнениеот milen1326 » 18 Фев 2014, 11:51

Благодаря Ви от все сърце julyanvonemona !!!
milen1326
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация