начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Проблем при промяна в устройствен план

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем при промяна в устройствен план

Мнениеот milen_1 » 12 Фев 2014, 20:51

Здравейте,

Моля за вашия съвет по следния казус:

През 2008 г. закупувам урегулиран парцел който по тогава действащия план е определен за Промишлена дейност, като до него има път. На основа на този план през 2008г. от общината са ми издадени строителни разрешения за ограда и два броя производствени сгради с одобрени проекти. Сградите и оградата са построени през 2009 г. Пез 2013г. със акт 16 са въведени в експлоатация.
Януари 2014г. научавам, че има нов устройствен план, влязъл в сила от 2011г. при който стария път е затворен. Част от него е станал частен парцел и 1100кв.м. от моя имот са определени за обръщало. Изградената база за производство става неизползваема.

Имам ли законни основания за връщане на стария план по който са ми издадени строителните разрешения?
milen_1
Нов потребител

Re: Проблем при промяна в устройствен план

Мнениеот ivanov_p » 12 Фев 2014, 21:42

Ако не си изтървал срока трябва да обжалваш. Отделно има срокове за отчуждаване, заплащане и извършване на новото строителство. Трябва да действаш бързо.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2014, 14:04

Имате основания, но трябва да се прегледа какво точно Ви е било разрешено, и основанията.
Намерете си адвокат, случаят е строго индивидуален. С описание, във форум, няма да стане.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2014, 17:08

Дори и да е испуснат срока за обжалване може да се пристъпи към изменение на плана с мотиви чл.134 (2) т.5 ЗУТ. Не всеки адвокат обаче е кадърен да предприеме успешна офанзива в тази посока
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация