- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
категоризация на райони, вилни зони ипр. на СО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
категоризация на райони, вилни зони ипр. на СО
При плащане на данъци и такса смет за вилна зона "ЛЮЛИН" се установява, че вилната зона е обявена от СО р-н Овча купел за ПЪРВА категория. Възражението,че няма водозахранване,няма канализация, няма сметосъбиране, съответно сметоизвозване, няма улично осветление, няма грижа за насипване, асфалтиране на уличките . те не са наименовани, поради което няма поща, има затруднения при доставка на мебели и други защото няма адрес, не може да се извърши и адресна регистрация поради липса на адрес и т.н. При всички тези НЕГАТИВИ - ПЪРВА категория. Е,щом е ПЪРВА, моля спешно екстрите за ПЪРВА. Да ,но сега няма пари. Е, като направите екстрите за ПЪРВА... тогава....... Няма и редовен рейс, има го само в празнични дни- т.е.той обслужва екскурзианти , а не живущи във вилната зона.
моля,за коментар!
моля,за коментар!
- todorst
- Потребител
Re: категоризация на райони, вилни зони ипр. на СО
Така е, когато съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, общинета е тази която казва не само кое е първа категория, а и какво се полага като екстра за първа категория, а не Вие г-н todorst . Така е и поради ЗМТ, където на общината е дадено правото да определя какъв следва да е данака за отделните територи, така че и тук не ви се отваря парашута да търсите и намерите гарез.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
мнението ви е като на заинтересован общинар. местно самоуправление, ДА!но НЕ с такива приоми! Обявявайке нещо за първа категория , следва да е такава. едва ли сте съгласен хотел първа категория да няма течашта вода, външни КЛОЗЕТИ, липса на отопление и други "ЕКСТРИ". За хотелът е ясно, ще го избягвате,но населеното място е друго!довчера си беше трета категория.а, днес без НИЩО да се е променило стана ПЪРВА. обяснениетое - данъчното облагане. трикратно дигнаха цените на имотите,пазарната ценаенаполовина наданъчната. феномен! По тази логика ,защо не обявят 3 лв трамвайния билет за новите мотриси.
- todorst
- Потребител
Ха-ха! Дали мнението ми е като на заинтересован общинар или не е няма никакво значение! 'леба и ножа е у мен и в случай, че аз съм заинтересования общинар, най-малко се интересувам от Вашата квалификация за прийомите които следва да използвам. А това дали "съм съгласен" с нещо си също не е от значение, а за трамвайните мотриси си трайте! Не са рекли не са го направили!
-
Ако е въпрос да еб....ме столичани , има много способи. Напр. за експрес, бърз , пътнически влак цените са различни. Има го. Само да се пренесе в СТОЛИЦАТА. Обикновен/бавен/автобус, бърз, експрес автобус- разни цени! постепенно премахване на бавните/обикновените/. два пъти дневно! ако не му харесвава - пеш. За СУПЕР ЕКСТРА категория.-високи данъци!!! Е братя родопчани , компенсирайте ги с продажба на въздуха или поне с дишането му. Не е равностойно да се диша индустриален въздух и съответно експортен. Къде сте общинари? Не изпускайте момента, събудете се ! Та вие сте супер екстра въздухарска категория. На кого му пука, че няма болници, пътища, ток и пр. Но въздух има ! Та нали и лекаря казва "дишай дълбоко "
Има и още много подобни идей, напоследък му казват ПРОЕКТ! За кодош ПЕЧЕНИ юристи заведете иск срещу родопските общини за пропуснати ползи!!
Има и още много подобни идей, напоследък му казват ПРОЕКТ! За кодош ПЕЧЕНИ юристи заведете иск срещу родопските общини за пропуснати ползи!!
- todorst
- Потребител
todorst написа:Ако е въпрос да еб....ме столичани , има много способи. Напр. за експрес, бърз , пътнически влак цените са различни. Има го. Само да се пренесе в СТОЛИЦАТА. Обикновен/бавен/автобус, бърз, експрес автобус- разни цени! постепенно премахване на бавните/обикновените/. два пъти дневно! ако не му харесвава - пеш. За СУПЕР ЕКСТРА категория.-високи данъци!!! Е братя родопчани , компенсирайте ги с продажба на въздуха или поне с дишането му. Не е равностойно да се диша индустриален въздух и съответно експортен. Къде сте общинари? Не изпускайте момента, събудете се ! Та вие сте супер екстра въздухарска категория. На кого му пука, че няма болници, пътища, ток и пр. Но въздух има ! Та нали и лекаря казва "дишай дълбоко "
Ей Родопчанино! Та ние сме квинт-есенцията на естествения подбор ерго най- жилавите от вашия край и другите крайща са днешните столичани. Например,моя близък произход е от Мездра, а по- далечният ми е отгръцка Македония и от Дания. Така че по този начин аз съм се родил в София и съм бил поставен в условията да оцелея между всякакви други, включително и Родопчани, така че в единоборство или група срещу група съвсем не бъдете сирурни че ще ни онодите. Номерата с градския транспорт, които доста точно описахте като вариант, си ги прилагаме сами на нас и сега, защото е по лесно да пре...еш свой съгражданин. Така де! Някак си той ти е под ръка, пък си е свой човек. Що ли да не му е..ш м...та - по лесно ще го поеме . Така че си трайте и, ако може дори и един фандък само да откъснете от държавата, все е кяр. Халал да Ви е!
-
todorst написа:....
Здравей!
Разбрах, че е имало предаване по някоя от телевизиите за проблемите на в.з."Люлин". Пропуснала съм го. Знаеш ли нещо по-конкретно.
Поздрави!
-
mi_lena - Потребител
mi_lena написа:todorst написа:....
Здравей!
Разбрах, че е имало предаване по някоя от телевизиите за проблемите на в.з."Люлин". Пропуснала съм го. Знаеш ли нещо по-конкретно.
Поздрави!
За разлика от моя груб и вулгарен начин за водене на диалог с todorst, признавам, че Вашият е истински изискан. От една страна косвено го разпитвате относно дали се влияе от телевизионно предаване еди кое си ..., което няма никакво отношение към това, как се регулира устройственият режим на ВЗ "Бояна", от друга - надявате се да предизвикате словоохотливостта му, за да изяви по-голям дял от начина си на мислене.
Забавно като технология, но едва ли на Вас самата Ви е интересно!
-
julyanvonemona написа:........От една страна косвено го разпитвате относно дали се влияе от телевизионно предаване еди кое си ..., което няма никакво отношение към това, как се регулира устройственият режим на ВЗ "Бояна", от друга - надявате се да предизвикате словоохотливостта му, за да изяви по-голям дял от начина си на мислене.
Забавно като технология, но едва ли на Вас самата Ви е интересно!
Мислех, че поне в този форум е станало ясно, че съм доста директен човек. Двойните и тройните пластове на изказ ги владея, но не ги прилагам. Не ми се налага.
Имам вила на Бонсови поляни (в.з."Люлин"). Това достатъчно ли е да обуслови интереса ми към темата?
-
mi_lena - Потребител
Бонсови поляни бяха, са и ще си бъдат поляни. Органите по незаконно строителство да пращат смело булдозерите !
Същото се отнася и за китайската стена от гаражни клетки между жк люлин и Околовръстното.
Същото се отнася и за китайската стена от гаражни клетки между жк люлин и Околовръстното.
- zxczxc
- Нов потребител
zxczxc написа:Бонсови поляни бяха, са и ще си бъдат поляни. Органите по незаконно строителство да пращат смело булдозерите !
Добре би било да е така, но..Опасявам се, че грозното застрояване на поляните, което започна преди няколко години, е с нечие височайше разрешение. Моята къщичка е от 1977 год. и е във вилната зона.
zxczxc написа:Същото се отнася и за китайската стена от гаражни клетки между жк люлин и Околовръстното.
Само там ли? Ела "Овча купел".
-
mi_lena - Потребител
mi_lena написа:...Имам вила на Бонсови поляни (в.з."Люлин"). Това достатъчно ли е да обуслови интереса ми към темата?
Това вече е достатъчно!
В такъв случай от по долу посочения линк и от т.8 от Приложението по чл.3 (2) ЗУЗСО, можете сама да се уверите че Вашата къщичка построена през 1977г. продължава да съществува в територия с устройствен режим на вилна зона, независимо дали последната е станала такава съгласно §4 ПРЗ на ЗСПЗЗ или е заварена. В случая по §4 ПРЗ на ЗСПЗЗ в зависимост от Вашите намерания, може би в съответствие с различните хипотези на §2 ПРЗ на ЗУЗСО ще трябва действащият ПУП да се измени.
Мисля че това е по-различно от което и да е ТВ предаване!
http://sofia-agk.com/esoft/planove/disp ... 2010-01-26
-
julyanvonemona написа: ..... В случая по §4 ПРЗ на ЗСПЗЗ в зависимост от Вашите намерания, може би в съответствие с различните хипотези на §2 ПРЗ на ЗУЗСО ще трябва действащият ПУП да се измени...
Боже, от един протест на съседите ми срещу липсата на водоснабдяване и сметосъбиране и оттам - срещу размерите на данък сгради и такса смет, до къде се стигна?
P.S. Къщичката ми е напълно законна и задълженията по ЗМДТ съм си ги платила.
-
mi_lena - Потребител
mi_lena написа:.....Боже, от един протест на съседите ми срещу липсата на водоснабдяване и сметосъбиране и оттам - срещу размерите на данък сгради и такса смет, до къде се стигна?
Вие и Вашите съседи не сте собственици на земи по брега на Тронхеим-фьорд в Норвегия. Тамошната легислатура е уредила път Вие и вашите съседи ефективно да поискате сметка от местната до централната власт за ефекта от това как се харчат бюджетните пари - в смисъл каккъв материален субстрад се постига с тях. Тук имате право да протестирате! Какво прекрасно право! Протестирайте!
-
Любител съм на такива думи - "легислатура" , "материален субстрат ". Снощи Пешо ме пита- стават ли за МЕЗЕ. Отговорих, та това си е баш мезе! Моля, не ни атакувайте с гъзици. то е от английски - пише се ......... , а се чете ДУПЕ. по благозвучно. Не ни атакувайте с дупеци!
За братята англ. вече няма ДАНСИНГ, хората не ДАНСИНГУВАТ т.е. танцуват , както е от векове , а ДЕНСИНГУВАН, а ако е нощем - нощсингуват.
Кажи нещо Джули!
За братята англ. вече няма ДАНСИНГ, хората не ДАНСИНГУВАТ т.е. танцуват , както е от векове , а ДЕНСИНГУВАН, а ако е нощем - нощсингуват.
Кажи нещо Джули!
- todorst
- Потребител
todorst.Виждам че отлично се справяте с английския език. Странно само защо не се се справили с израза "материален субстрат". Не съм силен в езикознанието но най-просто изразът "материален субстрат", чрез инструментариума на българският език означава "веществено съдържимо"., т,е, това което се съдържа в ДУПЕ-то. Конкретно Във вашия случай между ДУПЕ и глава има знак за тъждественост.
-
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|