начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Временна постройка във зона ТЗВ озеленяваме.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Временна постройка във зона ТЗВ озеленяваме.

Мнениеот jammer » 28 Яну 2014, 17:52

Привет.
Собственик съм на имот 1700м2 попадащ в зона ТЗВ за озеленяване и през него минава високо напрежение в единия край. Въпроса ми са два:
Възможно ли е да поставя временна постройка от 120-150м2 на парцела ?
Ако не, как може да се оползатвори този имот, за да не е пълна загубата му ?

Благодаря предварително.
jammer
Нов потребител

Re: Временна постройка във зона ТЗВ озеленяваме.

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2014, 10:01

jammer написа:....Възможно ли е да поставя временна постройка от 120-150м2 на парцела?....

Така зададен въпроса Ви е некоректен. Вие не можите да поставите каквато и да е постройка защото постройката е нещо което си строи а не се поставя. За справка вижте чл.чл.49 и 50 ЗУТ и чл.56 с.з. съгласно който можете да поставите посочените там неща
Иначе ако Ви устройва, в ТЗВ можете да построите нещо от регламентираните по чл.12 ЗУЗСО обекти.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 29 Яну 2014, 10:31

Макар за озеленяване този парцел има градоустройствени показатели и в тях е посочена и плътността, т.е. площа, която можете да застроите, а за преместваеми съоръжения трябва да проверите в общината.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jammer » 29 Яну 2014, 12:53

Много ви благодаря за отговорите!
Използвах термина поставяне защото видях, че се изпозва и в други теми относно временни постройки.
jammer
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Яну 2014, 18:33

jammer написа:Използвах термина поставяне защото видях, че се изпозва и в други теми относно временни постройки.
Възможно е но закона категорично детерминира тези две понятия.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация