начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Странен проблем при сбъркана шофьорска книжка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Странен проблем при сбъркана шофьорска книжка

Мнениеот ivantodorov1 » 20 Яну 2014, 09:40

Здравейте,
Преди 10 дни ми беше съставен акт за изгоряла крушка, при проверката на шофьорската книжка се оказа, че тя е с изтекъл срок, но срока на валидност не беше 10 години, а 9 годишен. Казаха ми, че акта ще излезе след 30 дни и едва след това мога да подновя книжката си, но че мога да карам със старата си книжка.
Вчера бях спрян от жандармерия - неизвестно за какво, карах колата на жена си. Беше й отнет талона на нейната кола с обяснението, че е разрешила да се ползва колата й от неправоспособен водач, не беше й издаден никакъв акт, нито протокол, нито документ за отнет талон. На мен ми беше съставен акт, не се разчита за какво.
Подписах акта с "несъгласен"
При задържането ни (повече от два часа - от 23ч. до 01ч. през нощта) в момента, в който реших да се обадя на адвокат, те се разбързаха и избягаха.
Днес ще се обадя на адвокат, но ще съм ви благодарен да разискваме този проблем и да чуя вашите съвети.
Благодаря ви
ivantodorov1
Нов потребител

Re: Странен проблем при сбъркана шофьорска книжка

Мнениеот ivantodorov1 » 20 Яну 2014, 16:16

Продължение на сагата:
Талона на жена ми беше върнат, на мен ми обясниха, че понеже медицинското ми било издадено декември, когато също съм подал молба на шьофьорска книжка(първа такава), а шофьорската книжка е издадена януари, затова била за 9 години, а не за 10 според чл. 51.
Дайте съвет - правилно ли е това и да търся ли правата си?
ivantodorov1
Нов потребител

Назад към Административно право