Здравейте, моля да ми помогнете за следния казус.
Имам Разрешение за строеж на основание чл.120, ал.4 от ППЗТСУ. След което имам Решение на Общинският съвет за започване на процедура обекта да стане с постоянен градоустройствен статут. Имам от общината писмо с което се казва , че няма реституционни претенции за земята под обекта. И имам договор с общината. Моля да ми обясните задължително ли трябва да мина на конкурс или търг при кандидатсктване за отстъпено право на строеж и имамли някакво предимство.Много благодаря предварително.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.120, ал.4 от ППЗТСУ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чл.120, ал.4 от ППЗТСУ
eellee написа:....След което имам Решение на Общинският съвет за започване на процедура обекта да стане с постоянен градоустройствен статут.....
А завършихте ли процедурата по създаване на съответния "постоянен градоустройствен статут"?
Защото съгласно §17 (2) ПР на ЗУТ този факт е от решаващо значение, относно реда по който ще Ви бъде отстъпено правото на строеж?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Не, но не знам какво да правя от тук на там. Имам само това което съм написала. Ще съм много благодарна ако ми кажете какво още трябва да направя.
- eellee
- Нов потребител
Процедурата по създаване на траен градоустройствен статут включва изменение на действащия ПУП, когато е възможно разбира се.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Не трябва да минавате на конкурс или търг, в общия случай. Дали трябва да изменяте действащия подробен устройствен план - най-вероятно "да", но това, все пак, зависи от предвижданията му към момента. Имайте предвид, че изменението на плана по този ред е допуснато по силата на самото решение - така че не е необходимо да минавате през повторна процедура по допускане на изменение на ПУП.
-
vdggbg - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|