- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за помощ-мисля че искат да измамят родителите ми с имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ-мисля че искат да измамят родителите ми с имот
А
Последна промяна anonim4o на 08 Апр 2013, 12:42, променена общо 2 пъти
- anonim4o
- Нов потребител
Re: Моля за помощ-мисля че искат да измамят родителите ми с
Ами от форума нищо не може да се направи. И защо решихте, че е толкова просто да прекратите договора за аренда по средата на стопанската година? Иначе, ако си изчистите отношенията с арендатора, отивате по адвокат, правите един читав договор и си го подписват. Тук трудно може да се каже, дали се налага да променяте статута на земята.
- sunrise
- Активен потребител
За паркинг, промяна предназначението на земята по реда на чл.17 и сл. от ЗОЗЗ е задължително, а това не би могло да бъде опция към договор за наем, независимо какви ще са последствията за Вас от разваляне на договора за аренда с кооперацията.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Могат да си го предвидят в договора за наем, че това ще стане за сметка на наемателя. Само че се чудя, колко декара паркинг им е необходим, за да не окаже че нивата няма да се ползва цялата от тях , а пък остатъка не отговаря на изискванията за площ.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря ви. С арендатора баща ми е говорил той ни е роднина и е казал че проблеми няма да има с него (незнам колко да му вярвам но поне защсега приемам че там ще прекратим договора бе проблеми) но ме усъмни това че искат толкова бързо да почват да я засипват тая нива с чакъл 16 дка. на база на един договор за наем. Според мен са наясно че соственика е възрастен човек тея пари които му предлагат му предлагат му се виждат много той не е запознат с такива сделки и продцедури и искат да подпишат да започват с работата а после баща ми да му мисли ако му наложат глоби и т.нат.
- anonim4o
- Нов потребител
Промяната на предназначението на земята в урбанизирана територия - защото паркинга е елемент от урбанизирана територия - се извършва от собственика на земята. Вярно е че с договора може да се предвиди всички разходи и тичания във връзка с това да бъдат поети от наемателя, но трябва да се предвиди и клауза, че ако дефакто наемателя превърне нивата в паркинг, преди да бъде извървяна близо едногодишната процедура по това - да носи всички пасиви. Общо взето без юрист няма да може всичко това да се осъществи.sunrise написа:Могат да си го предвидят в договора за наем, че това ще стане за сметка на наемателя. ...............
Последна промяна julyanvonemona на 08 Апр 2013, 08:45, променена общо 1 път
-
julyanvonemona написа:Промяната на предназначението на земята в урбанизирана територия - защото паркинга е елемент от урбанизирана територия - се извършва от собственика на земята. Вярно е че с договора може да се предвиди всички разходи и тичания във връзка с това да бъдат поети от наемателя, но трябва да се предвиди и клауза, че ако дефакто наемателя го превърне в паркинг, преди да бъде извървяна близо едногодишната процедура по това - той носи всички пасиви. Общо взето без юрист няма да може всичко това да се осъществи.sunrise написа:Могат да си го предвидят в договора за наем, че това ще стане за сметка на наемателя. ...............
Абсолютно съм съгласна с Вас. Наличието на такава клауза ще покаже , доколко са сериозни. Защото това, че им трябва до два-три дни ме навежда на мисълта, че нито са наясно какво искат , нито какво трябва да се направи.
Или просто ще изсипят един чакъл , а пък хората да се оправят.
- sunrise
- Активен потребител
[/quote]sunrise написа:.....Наличието на такава клауза ще покаже , доколко са сериозни. Защото това, че им трябва до два-три дни ме навежда на мисълта, че нито са наясно какво искат , нито какво трябва да се направи......
Анджък, баш, хъкъ, хъкънъ!
-
Това е и моето притеснение. Както се казва "Ще се изсе..т на метеното " а после ниекакво ще правим не ми е ясно. Също така да попитам ако той не се съобрази с никой и подпише договора кой ще му създаде проблеми, кой ще му налага глоба и в какъв размер ще е тя. Може пък с цифри и институции да го стресна. Иначе той е готов още утре да си сложи главата в торбата.
- anonim4o
- Нов потребител
anonim4o написа:.....Също така да попитам ако той не се съобрази с никой и подпише договора кой ще му създаде проблеми, кой ще му налага глоба и в какъв размер ще е тя. Може пък с цифри и институции да го стресна. Иначе той е готов още утре да си сложи главата в торбата....
Кажете му да не се притеснява! Санкции и глоби колкото щеш и от когото щеш. Като се почне от органите по околната среда, земеделието и се свърши с ДНСК. Дака че това му е осигурено!
-
Кой е този "той" дето няма да се съобрази с никой? Договорът има две страни, а понякога и повече.
С какви цифри да го стряскате?
С какви цифри да го стряскате?
- sunrise
- Активен потребител
През септември 2012г. имах клиент, на когото правих такъв договор за наем, макар че земеделската земя бе само 3 декара. Пак бързаха и даваха големи обещания. Предупредих клиента да провери първо с кого сключва договор, но толкова бързаха, че стояха при мен докато правех договора и собственика не се вслуша. Сега ще се съдят, защото дружеството, което нае земята я напълни с чакъл и след това "изчезна" - т.е. няма никакви координати, тъй като обявеният адрес в ТР е фиктивен, а управителя не е в България. Собственика на земята освен договора няма нищо налице, а съседите са алармирали, че земята не се ползва по предназначение.
- n6391
- Потребител
Баща ми да стресна той е този ТОЙ дето иска да си слага главата в торбата. Като му кажа че например глобите ще излязат няколко хиляди та да се замисли малко и да ди седне на Д-то и да обмисли нещата защото хем иска мнение от мен хем готов да се съгласи да не изтърве някой лев. Пенсионерска му работа.
- anonim4o
- Нов потребител
Разбираемо е ,че човекът иска да получи някой лев повече. Само че, както виждате от написаното , рисковете са по-големи, да си прецени дали си струва да ги понесе.
- sunrise
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|