- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разрешение за строеж-удължаване срок
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
разрешение за строеж-удължаване срок
Може ли да се удължава срокът на разрешението за строеж? Какво трябва да се направи?
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Да се прочете ЗУТ и да се види има ли възможности подобно на тази в чл. 57 АПК. Ако не, може той да се приложи субсидиарно.
- prof_prof
- Потребител
чл. 153 ал. 3 ЗУТ Строежите, за които разрешението за строеж е загубило действието си по смисъла на ал. 2, могат да бъдат осъществени след презаверяване на разрешението за строеж. Когато разрешението за строеж не бъде презаверено в едногодишен срок, одобреният проект губи правно действие.
т.е. удължаване срока на разрешението може да се иска след като е изтекло. обикновено с това се занимават техническите ръководители на проекта.
т.е. удължаване срока на разрешението може да се иска след като е изтекло. обикновено с това се занимават техническите ръководители на проекта.
- sylvie
- Младши потребител
Супер сте, мерси, че ми спестихте четенето на един от най- противните ми закони!!
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Здравейте,докато четох темата се замислих върху следното:
Презаверка на разрешение за строеж, при което е съобщена на заинтересуваните лица по смисъла на чл.149, ал. 2 от ЗУТ.И например някое от тях реши да го обжалва.Разбира се както винаги има 2 хипотези: издаденото някога във времето разрешение за строеж да не му е било надлежно съобщено, и втората и ве4е по-лесна да му е било съобщено издаденото разрешение за строеж и да се счита, че по отношение на него то е влязло в сила.В ЗУТ не откривам задължение на главния архитект при презаверка на издадено ве4е разрешение за строеж да го съобщава на заинтересуваните лица, но все пак възможно е да е извършено такова.И главоблъсканицата ми е при първата хипотеза по-горе и дали отговорът е чл. 99,т.6 от АПК, доколкото чл. 219 от ЗУТ препраща към АПК.
Малко неглиже нахвърлих по-горе мислите си,ама..надявам се да е разбираемо!!!
Презаверка на разрешение за строеж, при което е съобщена на заинтересуваните лица по смисъла на чл.149, ал. 2 от ЗУТ.И например някое от тях реши да го обжалва.Разбира се както винаги има 2 хипотези: издаденото някога във времето разрешение за строеж да не му е било надлежно съобщено, и втората и ве4е по-лесна да му е било съобщено издаденото разрешение за строеж и да се счита, че по отношение на него то е влязло в сила.В ЗУТ не откривам задължение на главния архитект при презаверка на издадено ве4е разрешение за строеж да го съобщава на заинтересуваните лица, но все пак възможно е да е извършено такова.И главоблъсканицата ми е при първата хипотеза по-горе и дали отговорът е чл. 99,т.6 от АПК, доколкото чл. 219 от ЗУТ препраща към АПК.
Малко неглиже нахвърлих по-горе мислите си,ама..надявам се да е разбираемо!!!
- niq
- Младши потребител
Благодаря на колегите, дали компетентно становище по въпроса...
- ralitsa
- Потребител
Re: разрешение за строеж-удължаване срок
Благодаря. Когато насочите към член от ЗУТ е по-лесно
- suzy_4
- Младши потребител
А когато е изтекъл едногодишният срок за заверка какво следва ??
- megata
- Нов потребител
Следва преценка дали одобреният проект, на основание на който е издадено разрешението, може да се прилага към момента. Ако да - РС се презаверява. Ако не - проектът се преработва (доработва, изменя) така, че да отговаря на действащите към момента нормативи, и след това се презаверява РС.
-
vdggbg - Активен потребител
и подробни устройствени плановеvdggbg написа:......Ако не - проектът се преработва (доработва, изменя) така, че да отговаря на действащите към момента нормативии
,
и след това се презаверява РС.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Съвсем вярно! Моля да бъда извинен - мързел, какво да се прави...
-
vdggbg - Активен потребител
Това с мързела мно-оого ми харесва! Ооо-обичам мързела, но за съжаление ми е трудно до си го позволявам винаги. Изоибщо "dolche far niente"! Моля разбирачите на италианския правопис да ме поправят ако съм сгрешил.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|