- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СТРОЕЖ НА МЕТАЛЕНО ХАЛЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: СТРОЕЖ НА МЕТАЛЕНО ХАЛЕ
Колкото по-тясна е спалнята - толкова по-млада е блондинката, нали така?
- goblin
- Потребител
строеж на фотоелектрическа централа до 8 кв.
Здравейте!Искам да построя 8 кв ФЕЦ на покрив.Сградата едноетажна и двускатен покрив с посоки югоисток и северозапад,височина до билот е 4,5 м.За да насоча панелите към юг, реших да направя метална конструкция с колони и бетонни пети с нивото на сградата,за да може да издържа на ветровете.Така конструкцията придоби височина 7,5 м и 4,5 м най ниската част от нивото на сградата,или ще е по висока с 3 м от билото на сградата.Но общината ми отказа да издаде разрешение за строеж на конструкцията по чл. 147,идвала много висока.Дайте идея как да разреша този въпрос. Предварително благодаря.
- neznaiko1
- Младши потребител
Направете преустройство на покрива, като завъртите билото на 45 градуса. Или го преустройте на четирискатен, с надзид, ако ползвате подпокривното пространство. Ако не Ви достига площ, евентуално навес. Ползвайте панелите за покривно покритие (вместо керемиди примерно) в детайла на бъдещия покрив.
За повече информация - архитект.
За повече информация - архитект.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Re: строеж на фотоелектрическа централа до 8 кв.
neznaiko1 написа:.....конструкцията по чл. 147,идвала много висока.Дайте идея как да разреша този въпрос. Предварително благодаря.
Чл.147 от Какво?.....
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Чл. 147. (1) Не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж за:
...
14. монтаж на инсталации за производство на електрическа енергия, топлинна енергия и/или енергия за охлаждане от възобновяеми източници с обща инсталирана мощност до 30 kW включително към съществуващите сгради в урбанизираните територии, в т.ч. върху покривните и фасадните им конструкции и в собствените им поземлени имоти.
(2) За строежите по ... т. 14 - се представят становища на инженер-конструктор, на електроинженер и/или на инженер по топлотехника с чертежи, схеми, изчисления и указания за изпълнението им и становище, с което са определени условията за присъединяване към разпределителната мрежа.
Очевидно това има предвид, ама е позалитнал
това са си 40-50 кв.м, 3 метра над кота било ... хе хе
...
14. монтаж на инсталации за производство на електрическа енергия, топлинна енергия и/или енергия за охлаждане от възобновяеми източници с обща инсталирана мощност до 30 kW включително към съществуващите сгради в урбанизираните територии, в т.ч. върху покривните и фасадните им конструкции и в собствените им поземлени имоти.
(2) За строежите по ... т. 14 - се представят становища на инженер-конструктор, на електроинженер и/или на инженер по топлотехника с чертежи, схеми, изчисления и указания за изпълнението им и становище, с което са определени условията за присъединяване към разпределителната мрежа.
Очевидно това има предвид, ама е позалитнал
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Очевидно това има предвид, ама е позалитнал
Ама нека neznaiko1 да обясни. Някак си по красноречив ми се вижда!
-
Да това са 54 м2 .Всички съгласувания са направени,становище от енергото,проект електроинженер,проект инженер конструктор,проект ПБЗ,геодезическо заснемане,И само от общината остана,но по чл 147 не става,висока била конструкцията.Нали по чл 147 се издава разрешение за строеж на фотоволтаична електрическа централа до 30 кв.
- neznaiko1
- Младши потребител
neznaiko1Накарахте ме да си изтегля новия ЗУТ актуализиран до 09.10.2012г. В чл.147 ЗУТ няма такива глупости (дали пък не се пишеше глупУсти) .neznaiko1 написа:........Нали по чл 147 се издава разрешение за строеж на фотоволтаична електрическа централа до 30 кв........
-
julyanvonemona написа:neznaiko1Накарахте ме да си изтегля новия ЗУТ актуализиран до 09.10.2012г. В чл.147 ЗУТ няма такива глупости (дали пък не се пишеше глупУсти) .neznaiko1 написа:........Нали по чл 147 се издава разрешение за строеж на фотоволтаична електрическа централа до 30 кв........
Да" emilgrigorov" е написал чл 147 от ЗУТ точка 14 да не ги повтарям.Да ако променя покрива както ми беше предложено тук във форума,което и на мен ми мина също на ум,то инвестицията ми се оскъпява и нямаше да имам проблем с разрешението и нямаше да съм тук и да получавам нападки и подигравки. Не съм юрист,имам само средно образование.Ако имате намерение да помагате, направете го!
- neznaiko1
- Младши потребител
neznaiko1 написа:...............Ако имате намерение да помагате, направете го!...........
neznaiko1 надявам се, че поне умеете да четете. Макар и в леко ироничен стил цитирайки текстовете на чл.147 ЗУТ, emilgrigorov много ясно е написал, какво има предвид. Ако обаче Вие не умеете да четете, как да Ви се помогне? Апропо, аз също не съм юрист!
-
neznaiko1 написа:... ако променя покрива както ми беше предложено тук във форума,което и на мен ми мина също на ум,то инвестицията ми се оскъпява и нямаше да имам проблем с разрешението и нямаше да съм тук и да получавам нападки и подигравки...
Чак пък подигравка ... не.
Още в началото ти казах, че тези проблеми се осъзнават и решават от архитект, какъвто очевидно не си ползвал в екипа, изготвил проектната ти документация.
А дали ще мине по 147, това е отделен въпрос.
Необходим е професионален поглед на специалист с пространствено, естетическо и нормативно правилно светоусещане архитекти им викат на такива.
А към настоящия момент ти гледам на друго, на хвърлени зарчета, щото Мели си пада по кристалната топка и я е узурпирала. Та поради тази причина ония 4 квадрата ми се губят, както всички забелязаха.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|