Здравейте на всички!
Позволявам си , поради почивния ден такова заглавие на темата.
Искам да споделя с Вас поредния абсурд с който се сблъсках онзи ден.
Носят ми Заповед за премахване на незаконен строеж. Лошо няма , но...
Заповедта е издадена преди осем , точно така , осем години и срокът за доброволно изпълнение е изтекъл безвъзвратно . Иначе пък, констативния акт е от година и нещо по-рано.
И като капак естествено , заповедта подлежи на обжалване пред Окръжния съд!
Та се питам аз сега пред кого и как да я обжалвам, то ясно че чрез органа, ама ...
Ако някой се е сблъсквал с подобен абсурд, да сподели...
- Дата и час: 29 Ное 2024, 09:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заповед... И то каква!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заповед... И то каква!
sunrise написа:Здравейте на всички!
Позволявам си , поради почивния ден такова заглавие на темата.
Искам да споделя с Вас поредния абсурд с който се сблъсках онзи ден.
Носят ми Заповед за премахване на незаконен строеж. Лошо няма , но...
Заповедта е издадена преди осем , точно така , осем години и срокът за доброволно изпълнение е изтекъл безвъзвратно . Иначе пък, констативния акт е от година и нещо по-рано.
И като капак естествено , заповедта подлежи на обжалване пред Окръжния съд!
Та се питам аз сега пред кого и как да я обжалвам, то ясно че чрез органа, ама ...
Ако някой се е сблъсквал с подобен абсурд, да сподели...
Преди цели осем години.. Наистина е абсурд. А Вие имате ли интерес да се изпълни? Защото ако нямате, по - добре си пасувайте!
- nk7702n
- Старши потребител
Най-абсурднотао е ако заповедта е съобщена скоро и в момента тече срок за обжалване. Не е изключено поради яка намеса от страна на примерно политици, висши администратори или някой юнак от нациионален или регионален характер щефа на съответното РДНСК да е задържал обявяването на заповедта в долното ляво чекмедже на бюрото си, докато днес друг юнак го е нагрял и той на бърза ръка я е обявил без въаобще да съобрази, че вече тези заповеди са подконтролни не на окръжните а на административните съдилища.
Ако съм адвокат, а аз не съм, бих обжалвал заповедта пред съответния АС по аргумент че само започналите производства пред окръжният съд по такива дела се довършват от този съд, но ако в момента тече срок за обжалване такова дело все още не е започнало. Пък и въпроса за подсъдността нека си го решат между АС и ОС в АПК има ред за това.
Ако ли пък Вие sunrise тук във форума изразявате общо негодувание то най-нежно Ви обяснявам, че от 20-тия до около 100-тния меридиан, източна дължина, с изключение на страните от Британската общност и частта от скандинавието, ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА!
Ако съм адвокат, а аз не съм, бих обжалвал заповедта пред съответния АС по аргумент че само започналите производства пред окръжният съд по такива дела се довършват от този съд, но ако в момента тече срок за обжалване такова дело все още не е започнало. Пък и въпроса за подсъдността нека си го решат между АС и ОС в АПК има ред за това.
Ако ли пък Вие sunrise тук във форума изразявате общо негодувание то най-нежно Ви обяснявам, че от 20-тия до около 100-тния меридиан, източна дължина, с изключение на страните от Британската общност и частта от скандинавието, ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Точно така, миналата седмица е съобщена заповедта. Тъй като и срокът за доброволно изпълнение е изтекъл преди осем години, то няма как да бъде изпълнена заповедта. ОТ друга страна, собственикът твърди , че не е получавал констативен акт, а пък и да е получил , преди толкова години, едва ли го пази.
Третото интересно е , че имотът е съсобствен , а заповедта касае само едно от лицата , което е изградило незаконния според ДНСК строеж. С всичкия си акъл, са цитирали някакво решение за разпределение на ползването , ама това хич даже не значи, че имотът е разделен и този който може да си сее доматите в тази част от имота е единственият му собственик.
Третото интересно е , че имотът е съсобствен , а заповедта касае само едно от лицата , което е изградило незаконния според ДНСК строеж. С всичкия си акъл, са цитирали някакво решение за разпределение на ползването , ама това хич даже не значи, че имотът е разделен и този който може да си сее доматите в тази част от имота е единственият му собственик.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:С всичкия си акъл, са цитирали някакво решение за разпределение на ползването , ама това хич даже не значи, че имотът е разделен и този който може да си сее доматите в тази част от имота е единственият му собственик.
Казах Ви, "че от 20-тия до около 100-тния меридиан, източна дължина, с изключение на страните от Британската общност и частта от скандинавието, ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА!"
-
Моето Студио "Х" продължава.Оказа се , че все пак има констативен издаден година по-рано.Там пък са посочени разпоредби на ЗУТ , които са нарушение, а в Заповедта -тези по ЗТСУ, защото тогава бил извършен строежа. Те обаче не кореспондират помежду си. На всичко отгоре е посочена една, която пък няма нищо общо с незаконното строителство.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Моето Студио "Х" продължава..................., която пък няма нищо общо с незаконното строителство.
sunrise Държите се така сякаш Ви е за първи път да видите "творба" на общинарска администрация или РДНСК. Ако никой не Ви е казвал до сега, то знайте че коефициента на плътност за некомпетентност в тези среди е много висок
-
julyanvonemona написа:............... то знайте че коефициента на плътност за некомпетентност в тези среди е много висок
Същото е благодарение на силните политически игри!(по всички нива)
Дали sunrise е обременена политически по въпроса?
- probcho
- Активен потребител
probcho намираме се в правен форум. Едва ли политическите игри колкото и да са силни могат да повлияят на компетентността. Истински компетентния чиновник, освен че знае закона, той умее и да го проведе независимо от това кой от къде какъв натиск му оказва! Защото въпроса не е само да знаеш кое как следва да стане, а и да го направиш така както трябва - не мислите ли? А едва ли с този си пост ще отворите очите на sunrise по въпросите на политическшат натиск, а също така едва ли това и е необходимо за да се справи с казуса.Самият казус, поне според това което тя ни съобщава, е causa perdutta за съответният н-к на РДНСК
-
julyanvonemona написа:sunrise написа:Моето Студио "Х" продължава..................., която пък няма нищо общо с незаконното строителство.
sunrise Държите се така сякаш Ви е за първи път да видите "творба" на общинарска администрация или РДНСК. Ако никой не Ви е казвал до сега, то знайте че коефициента на плътност за некомпетентност в тези среди е много висок
А, не ми е за пръв път, баш пък на ДНСК . Ама да получа такава заповед от преди "балдър " години, ми се случва за първи път, признавам. То да се чудиш откъде да го подхванеш: от разминаването м/у акта и заповедта ли, от това , че не са посочени всички собственици ли, от това, че пише за липса на строителни книжа, а законът иска само разрешение за строеж , затова ,че срокът за изпълнение е изтекъл преди да получим заповедта , та като се стигне до това ,че идея нямам къде да го пратя. Дали да не вземем да им спретнем един спор за подсъдност, защото такова досега не съм имала.
Без да съм фен на управляващите мисля, че не там е проблема . А сега сметнете осем години плюс една за акта , колко правителства са се сменили и в колко чекмеджета е отлежавала заповедта.
- sunrise
- Активен потребител
Приказка ми беше за голямото "текучество" на административния персонал! Точно поради факта, който бе изтъкнат(за многото правителства) си представете колко и какви хора са минали от там.... и колко от тях са били по "предназначение"!.... Моля за "лирическото ми отклонение"!
Зависи от разминаването?
Поради каква причина не са посочени? Искате да кажете, че в продължение на тези "балдър" години е настъпила промяна в собствеността ли?
Щом смятате, че само това иска - успех!
Дори и да е изтекъл срока посочен в заповедта, след влизането в сила на същата към Вас ще бъде отправена покана за доброволно изпълнение! От това следва, че пак получавате нов срок - вече съобразен с фактическата обстановка!
Пратете я където Ви е удобно! По мое скромно мнение: можете спокойно да започнете с административния!
Разни хора, разни идеали!
sunrise написа: То да се чудиш откъде да го подхванеш: от разминаването м/у акта и заповедта ли,...
Зависи от разминаването?
sunrise написа: ........ от това , че не са посочени всички собственици ли, .........
Поради каква причина не са посочени? Искате да кажете, че в продължение на тези "балдър" години е настъпила промяна в собствеността ли?
sunrise написа: ........че пише за липса на строителни книжа, а законът иска само разрешение за строеж ....
Щом смятате, че само това иска - успех!
sunrise написа: ....затова ,че срокът за изпълнение е изтекъл преди да получим заповедта , ...
Дори и да е изтекъл срока посочен в заповедта, след влизането в сила на същата към Вас ще бъде отправена покана за доброволно изпълнение! От това следва, че пак получавате нов срок - вече съобразен с фактическата обстановка!
sunrise написа: .... та като се стигне до това ,че идея нямам къде да го пратя.
Пратете я където Ви е удобно! По мое скромно мнение: можете спокойно да започнете с административния!
sunrise написа: Дали да не вземем да им спретнем един спор за подсъдност, защото такова досега не съм имала.
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:Приказка ми беше за голямото "текучество" на административния персонал! Точно поради факта, който бе изтъкнат(за многото правителства) си представете колко и какви хора са минали от там.... и колко от тях са били по "предназначение"!.... Моля за "лирическото ми отклонение"!sunrise написа: То да се чудиш откъде да го подхванеш: от разминаването м/у акта и заповедта ли,...
Зависи от разминаването? Ами едното сочи ЗТСУ, а другото сочи ЗУТ. Няма пълно съвпадане на разпоредбите.sunrise написа: ........ от това , че не са посочени всички собственици ли, .........
Поради каква причина не са посочени? Искате да кажете, че в продължение на тези "балдър" години е настъпила промяна в собствеността ли? А не е настъпвала промяна, просто не са ги посочили .sunrise написа: ........че пише за липса на строителни книжа, а законът иска само разрешение за строеж ....
Щом смятате, че само това иска - успех!sunrise написа: ....затова ,че срокът за изпълнение е изтекъл преди да получим заповедта , ...
Дори и да е изтекъл срока посочен в заповедта, след влизането в сила на същата към Вас ще бъде отправена покана за доброволно изпълнение! От това следва, че пак получавате нов срок - вече съобразен с фактическата обстановка! [color=#0000BF]Не съм съгласна! Защо тогава законът предвижда два отделни срока? Абсурд е те да си ги съкращават по този начин.[/color]sunrise написа: .... та като се стигне до това ,че идея нямам къде да го пратя.
Пратете я където Ви е удобно! По мое скромно мнение: можете спокойно да започнете с административния! А може ли съдът да гледа дела от времето когато не е съществувал същия?sunrise написа: Дали да не вземем да им спретнем един спор за подсъдност, защото такова досега не съм имала.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:probcho написа:Приказка ми беше за голямото "текучество" на административния персонал! Точно поради факта, който бе изтъкнат(за многото правителства) си представете колко и какви хора са минали от там.... и колко от тях са били по "предназначение"!.... Моля за "лирическото ми отклонение"!sunrise написа: То да се чудиш откъде да го подхванеш: от разминаването м/у акта и заповедта ли,...
Зависи от разминаването? [color=#0040FF][/color] Ами едното сочи ЗТСУ, а другото сочи ЗУТ. Няма пълно съвпадане на разпоредбите. За кои разпоредби става въпрос?sunrise написа: ........ от това , че не са посочени всички собственици ли, .........
Поради каква причина не са посочени? Искате да кажете, че в продължение на тези "балдър" години е настъпила промяна в собствеността ли? А не е настъпвала промяна, просто не са ги посочили . Не са ги посочили като собственици или като извършители?sunrise написа: ........че пише за липса на строителни книжа, а законът иска само разрешение за строеж ....
Щом смятате, че само това иска - успех!sunrise написа: ....затова ,че срокът за изпълнение е изтекъл преди да получим заповедта , ...
Дори и да е изтекъл срока посочен в заповедта, след влизането в сила на същата към Вас ще бъде отправена покана за доброволно изпълнение! От това следва, че пак получавате нов срок - вече съобразен с фактическата обстановка! [color=#0000BF]Не съм съгласна! Въпрос на мнение! Защо тогава законът предвижда два отделни срока? Абсурд е те да си ги съкращават по този начин.[/color]sunrise написа: .... та като се стигне до това ,че идея нямам къде да го пратя.
Пратете я където Ви е удобно! По мое скромно мнение: можете спокойно да започнете с административния! А може ли съдът да гледа дела от времето когато не е съществувал същия? А обжалването в старо време ли го извършвате или към настоящият момент?sunrise написа: Дали да не вземем да им спретнем един спор за подсъдност, защото такова досега не съм имала.
- probcho
- Активен потребител
sunrise от където и да го хванете този пасквил, пред съда ще го размажете . Не е редно аз неюриста да Ви давам съвет как да постъпите, но понеже от мое име съм се заигравал с административните съдилища, според скромният ми опит ако нарушенията са по ЗТСУ а акта се опира на ЗУТ, преди всичко бих опитал да потърся нищожност, поради липса на предмет.
А от проблемите на ткекучество в администрацията, въобще не се интересувайте! В случая то работи за Вас.
А от проблемите на ткекучество в администрацията, въобще не се интересувайте! В случая то работи за Вас.
-
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|