начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Незаконен строеж моля за съвет !

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Незаконен строеж моля за съвет !

Мнениеот julyanvonemona » 22 Сеп 2012, 07:59

emilgrigorov написа:....Та, за какъв дявол ти беше тази виза, че не разбрах?
И по какъв повод са ти дошли на проверка от общината?

Таман най-после си помислих че темата лека полека се утаява, а Вие emilgrigorov заляхте жарта с нафта. Нямате ли малко милост? Очаквайте пространно обяснение. Нищо няма да Ви бъде спестено!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tany_ivanova » 22 Сеп 2012, 13:18

julyanvonemona написа:
tany_ivanova написа:Трябва някой да му предпише какво да направи, а не да гадае и предлолага . Ако не е РДНСК, то следва да е кмета на общината( района). Не е негова работа да си предписва сам какво трябва да направи. Начинът е сега да напише ново Искане , ако не му отговорят в срок да обжалва пред Административния съд , като съдът ще реши кой следва да свърши работата. Има ли в ръцете си Определение или Решение на съда, администрацията няма да го бави .

tany_ivanova И с АС трябва да се внимава! Не са редки случаите при които АС отменя мълчаливия отказ, НО! забравя да даде задължителни указания! Тук именно е ценен добрият процесуален защитник!

О, аз ли не го знам това ! :) На съда се пише точно и конкретно какво се иска.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот Melly » 22 Сеп 2012, 13:37

tany_ivanova написа:
julyanvonemona написа:
tany_ivanova написа:Трябва някой да му предпише какво да направи, а не да гадае и предлолага . Ако не е РДНСК, то следва да е кмета на общината( района). Не е негова работа да си предписва сам какво трябва да направи. Начинът е сега да напише ново Искане , ако не му отговорят в срок да обжалва пред Административния съд , като съдът ще реши кой следва да свърши работата. Има ли в ръцете си Определение или Решение на съда, администрацията няма да го бави .

tany_ivanova И с АС трябва да се внимава! Не са редки случаите при които АС отменя мълчаливия отказ, НО! забравя да даде задължителни указания! Тук именно е ценен добрият процесуален защитник!

О, аз ли не го знам това ! :) На съда се пише точно и конкретно какво се иска.

+1 :lol: :lol: :lol:
А в случай, че страната е поискала "манджа, придружена с гарнитура грозде" и след указанията не изпълни :arrow: - у лЕво! Така е казал народът, а и не само той, а НВ Законът. :P
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kirile » 22 Сеп 2012, 14:25

От Общината ми дойдоха на проверка по повод жалба от съседи в сградата , че извършвам незаконен строеж и ми беше съставен въпросния КА на 19.01.2010 г. след което този КА беше основание за отказ за издаване РС за преустройство по чл.38 ал.5 от ЗУТ. КА беше съставен СЛЕД изтичане на срока за издаване РС. Не си търся приключение , а се мъча да постигна това , за което съм инвестирал не малко средства , а именно разходите до този момент , които съм направил за издаването на РС.
Благодаря за съвета да подам отново молба за издаване РС , но предполагам , че отново ще получа отказ на основание наличието на КА за незаконен строеж , което представлява затворения кръг и безизходицата ми от явно умишленото бездействие на Общината , която не желае да приключи процедурата по чл.224 от ЗУТ с издаването на мотивирана Заповед , след което да ми бъде издадено РС.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Сеп 2012, 14:30

А в случай, че страната е поискала "манджа, придружена с гарнитура грозде" и след указанията не изпълни - у лЕво! Така е казал народът, а и не само той, а НВ Законът.

Нека съдът да даде своите задължителни указания, пък после задвижването "у лево" е сравнително лесно. Дори става възможно негодниците общинари да научат действие "изваждане" т.е. бъркане в джоба им! Има технологична схема за това.
Последна промяна julyanvonemona на 22 Сеп 2012, 14:50, променена общо 2 пъти
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 22 Сеп 2012, 14:45

Обжалвах отказа за издаване РС , но съда реши , че отказа е основателен и затова в момента отново съм в изходна позиция. Не е нужно да споменавам , че съда изобщо не отрази факта , че КА не индивидуален административен акт , който подлежи на съдебен контрол , поради което не може да бъде основание за наличие на незаконен строеж при липсата на издадена Заповед за това. Ясно е , че съда е пристрастен към Общината , а не към прилагането на Закона или гражданското право. Благодаря за идеята да потърся отговорност за неправомерното ми увреждане от страна на Общината , но това може да стане на по - късен етап. За сега искам по някакъв начин да приключи процедурата за незаконен строеж , за да се продължи процедурата за издаване РС.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Сеп 2012, 14:54

Обжалвах отказа за издаване РС , но съда реши , че отказа е основателен

Разбира се че отказът е основателен. Между другото кой беше ответник по това дело? :wink:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 22 Сеп 2012, 15:04

Ответник по делото беше РДНСК , която със заповед потвърди отказа на Общината за издаване РС , всъщност обжалвахме самата заповед.
Въпросът е доколко основателен ще бъде отказ към настоящия момент на същото основание при повторно подадена от мен молба за издаване РС , при положение че са изминали почти 3 години от съставянето на КА , а Заповед не е издадена ?
kirile
Потребител

Мнениеот Melly » 22 Сеп 2012, 15:50

Кириле, захванал си се с работа, която ти е като в мъгла ясна.
Иди на "доктор"! :!: :idea:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Сеп 2012, 16:10

kirile послушайте Melly!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Сеп 2012, 20:13

Melly написа:Кириле, захванал си се с работа, която ти е като в мъгла ясна.
Иди на "доктор"! :!: :idea:

+1
Кириле, правиш нещо като бягане с препятствия, ама в обратна посока.
Вземи зазидай тая врата и после - нов КА. И с него :arrow: РС. Че в най-скоро време ще забранят промени на предназначенията на гаражи.
Та, кажи сега за визата :lol:
И с кой си се изпокарал. Можеш да започнеш от А,Б,В ... и т.н., за по-лесно.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Сеп 2012, 21:45

emilgrigorov написа:Вземи зазидай тая врата и после - нов КА. И с него :arrow: РС. Че в най-скоро време ще забранят промени на предназначенията на гаражи.
Та, кажи сега за визата :lol:
И с кой си се изпокарал. Можеш да започнеш от А,Б,В ... и т.н., за по-лесно.

Ако kirile постъпи така, както Вие emilgrigorov го съветвате, няма да усети сладостта от нещата. Ако обаче поиска нова виза без да зазижда отвора и ново разрешение за строеж за него ще е по-добре. Общинарите (ако са достатъчно умни ) ще му отговорат че има решение на съд, където е прието че е извършил незаконно строителство и няма да допуснат ново РС. Така ще се постигне и възпитателен ефект, защото kirile на собствен гръб ще разбере, че не е необходимо да има заповед за премахване на незаконно строитество, но въпреки това докато в имота съществува такова, по което има и съдебно решение чл.148 (7) ЗУТ си важи. Така че с Вашия съвет не му помагате да се вразуми!
И не забравяйте: Според Марк Твен единственият източник на познанието са собствените грешки!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 23 Сеп 2012, 11:09

За да не разводнявам въпроса , ще го конкретизирам - как се приключва процедурата по чл.148 ал.7 от ЗУТ ?
kirile
Потребител

Мнениеот Melly » 23 Сеп 2012, 11:21

kirile написа:За да не разводнявам въпроса , ще го конкретизирам - как се приключва процедурата по чл.148 ал.7 от ЗУТ ?

Кирилееееееееееееееее, само на теб не ти стана ясно след толкова много писания... Разбираш ли? :evil:
А в случай, че продължиш да си говориш сам предугаждам, че ще си стоиш като "кон на празна ясла".
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Сеп 2012, 11:56

kirile написа:За да не разводнявам въпроса , ще го конкретизирам - как се приключва процедурата по чл.148 ал.7 от ЗУТ ?

Кириле, виж си разпоредбата на ЗУТ, а именно :
7) Разрешение за нов строеж в недвижим имот, в който съществува незаконен строеж, не се издава на лицето, извършило незаконния строеж, докато същият не бъде премахнат или узаконен.
Сега погледни какво точно ти пише в съдебното решение, с което съдът е установил, че отказът за издаване на РС е основателен и си отговори на въпроса как приключва процедурата по чл. 148 ал.7 от ЗУТ. :wink:
П.П. Други въпроси въртят ли се из угрижената ти главица? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот kirile » 23 Сеп 2012, 16:36

Благодаря , разбрах , че когато нямате смислен отговор на въпроса , избивате разговора в друга посока.
Между другото съдебното решение , че отказа за издаване РС е основателен , нито приключва , нито дава указание как се приключва процедурата по чл.148 ал.7 от ЗУТ , която само започва със съставянето на КА. В тази норма се казва "до премахването или узаконяването" и никой не ми дава съвет как да реализирам тази последна част от нормата при тотално бездействие на Общината.
kirile
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Сеп 2012, 16:44

nk7702n написа:.......... Други въпроси въртят ли се из угрижената ти главица? :roll:

Бззззззззззззззззззз............ :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот probcho » 23 Сеп 2012, 19:45

kirile написа:Благодаря , разбрах , че когато нямате смислен отговор на въпроса , избивате разговора в друга посока.

Някой беше казал: "Като не искаш да си наковалня, стани чук!"... Истината, че на Вас ви харесва да сте наковалня, макар да съзирам, че сте чук ....
Извинявайте, нямам смислен отговор! :oops:
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Сеп 2012, 06:49

kirile един друг участник в подобна тема дава следният съвет:
kolegat написа:По-трудното си го свършил, а узаконяването е лесно - сваляш гащите, сядаш на клозета, отпускаш се и .... узаконяваш.

или премахваш. Ама по често пускай водата от клозетното казанче, защото иначе много ще се разсмърди!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 24 Сеп 2012, 10:41

Прочетох темата на другия участник , но неговия случай не е идентичен с моя. Човека е строил , преди да подаде документи за строеж и няма подадена жалба от съседи. Аз не строя , а сменям предназначение и съм подал всички необходими документи преди съставянето на КА по жалба от съседи. Поисках съвет какви действия трябва да извърша по приключване на процедурата за незаконен строеж. Не мога да премахна нещо , при липсата на Заповед , в която да ми бъде указано какво да премахна.
kirile
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация