Добър ден на всички. Надявам се въпросът ми да не ви се стори глупав. Имам магазин за хранителни стоки. Ако искам да продавам Форнети или друг продукт приготвян на място, това може ли да стане само с разрешение от агенция по храните или трябва да се прави смяна на предназначение на магазина. Дали Агенцията по храните би позволила да се приготви нещо на място ако помещението е магазин а не например кафене (ще спазя изискванията пакетираните и прясно приготвените продукти да са на отделни места, да има вода, мивки и др.. )
В понеделник ще се свържа и с тях, но ще съм благодарен и за вашето мнение.
Приятна събота и неделя на всички.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Позволено ли е това за магазин
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Позволено ли е това за магазин
Ако съм ви разбрал правилно, това значи, че ако реша да продавам само 1 продукт например кроасан. Изготвя си технологична документация за кроасанът и НАССП и всичко необходимо по изискванията от агенцията по храните и риосв и др.. спокойно мога да изработя и изпека кроасанът в магазина за хранителни стоки (приемаме, че вътре няма никакви други хранителни стоки освен тези кроасани и необходимите съоръжения за приготвянето им)
- nikolenkov
- Нов потребител
nikolenkov написа:Ако съм ви разбрал правилно, това значи, че ако реша да продавам само 1 продукт например кроасан. Изготвя си технологична документация за кроасанът и НАССП и всичко необходимо по изискванията от агенцията по храните и риосв и др.. спокойно мога да изработя и изпека кроасанът в магазина за хранителни стоки (приемаме, че вътре няма никакви други хранителни стоки освен тези кроасани и необходимите съоръжения за приготвянето им)
За съжаление, не.
Променя се предназначението проекти обявяване на инвестиционните намерения съгласувания с агенцията по храните и риосв и РЦЗ и др. Разрешение за строеж Въвеждане в експлоатация.
Примерно, ако във спортна зала има и кафе с няколко маси, то целия проект на спортната зала с кафето е минал тази процедура. Същото е и със супермаркетите. В противен случай е налице незаконно строителство.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря на всички за отговорите и информацията. Явно от толкова четене на правилници и закони в един момент просто ми е изглеждало възможно от магазин за хранителни стоки просто да се поиска разрешение за приготвяне на място, но като се замисля тогава никои нямаше да прави кафенета. Всичко щеше да е магазин. Явно ще трябва да го обмисля. От написаните процедура която сте дали, най-много ме притеснява въвеждането в експлоатация, защото виждам, че и други във форума имат проблеми с това. Наистина ли струва 1000-1500 без държавните такси, които били още доста, или са ми дали цена като за неосведомен човек.
- nikolenkov
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|