- Дата и час: 29 Ное 2024, 09:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Узаконяване на сграда при наличието на жалба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
93 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Узаконяване на сграда при наличието на жалба
Здравейте, бих искала да ви помоля за съвет, защото положението е отчайващо. Към 2 жилищна сграда, направихме пристойка също на 2 етажа с по 1 стая на етаж през 2005г., пристойката е на плоча отгоре все още няма покрив, за нея имаме единствено издадена виза за проучване и проектиране, тази година искахме да извадим и другите документи и да направим покрив, защото досега нямахме тази възможност, но комшийката ни решила, че от покрива ще й хвърля сянка в двора и е подала жалба в общината. Ходих къде ли не, а гл. архитект каза, че не може да издаде какъвто и да е строителен документ при наличието на жалба. Комшийката изобщо не иска и да чуе за оттегляне, въпреки опитите за разговор с нея. Моля някой ако може да ми помогне с някакъв съвет, защото очакваме проверка от община и незнам какво ще правим, става дума за жилището в което живеем. Благодаря предварително!
- nelly_domi
- Нов потребител
Re: Узаконяване на сграда при наличието на жалба
nelly_domi написа:Здравейте, бих искала да ви помоля за съвет, защото положението е отчайващо. Към 2 жилищна сграда, направихме пристойка също на 2 етажа с по 1 стая на етаж през 2005г., пристойката е на плоча отгоре все още няма покрив, за нея имаме единствено издадена виза за проучване и проектиране, тази година искахме да извадим и другите документи и да направим покрив, защото досега нямахме тази възможност, но комшийката ни решила, че от покрива ще й хвърля сянка в двора и е подала жалба в общината. Ходих къде ли не, а гл. архитект каза, че не може да издаде какъвто и да е строителен документ при наличието на жалба. Комшийката изобщо не иска и да чуе за оттегляне, въпреки опитите за разговор с нея. Моля някой ако може да ми помогне с някакъв съвет, защото очакваме проверка от община и незнам какво ще правим, става дума за жилището в което живеем. Благодаря предварително!
Колкото и тъжно да е поемам отговорността в прав текст да Ви кажа че ако нещата са такива каквито ги описвате,нищо не можете да направите. Има едно възпиращо действие с което да предизвикате комшийката да оттегли жалбата си, но то е повече ход на отчаяние от колкото на реална възможност. Комшийката Ви все има нещо не в ред и в нейния двор. Открийте го и го противопоставете на нейния инат. За тази цел ви трябва помощ от специалист. И побързайте! След като тръгне официалното производство по констатиране на незаконното Ви строителство този ход е невъзможен!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
+1
1. Намирате си архитект и адвокат.
2. "Проект за преустройство и пристрояване на съществуваща сграда" със задължителна част в него "Проект за премахване на незаконна пристройка и привеждане на съществуваща сграда в законно състояние".
3. Разрешение за строеж.
4. И т.н. ... до въвеждане в експлоатация (Акт 16).
Без адвокат и архитект само ще ви съборят пристройката за Ваша сметка и ще Ви глобят.
2. "Проект за преустройство и пристрояване на съществуваща сграда" със задължителна част в него "Проект за премахване на незаконна пристройка и привеждане на съществуваща сграда в законно състояние".
3. Разрешение за строеж.
4. И т.н. ... до въвеждане в експлоатация (Акт 16).
Без адвокат и архитект само ще ви съборят пристройката за Ваша сметка и ще Ви глобят.
Последна промяна emilgrigorov на 29 Авг 2012, 12:06, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Това което съветва emilgrigorov макар и с известни уговорки е напълно възможно, но след сломяване настъпателния устрем на комшийката! Иначе - не!
-
ГолЕми омайници сте, ей!
П.П. Крайният резултат ще е премахването на незаконно пристроената част: дали доброволно (врътката посочена от Григоровв т.2), или по адм. ред - все тая...
П.П. Крайният резултат ще е премахването на незаконно пристроената част: дали доброволно (врътката посочена от Григоровв т.2), или по адм. ред - все тая...
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:ГолЕми омайници сте, ей!
И талантливи, и чаровни
В единия вариант премахването си е божа работа
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Melly написа:ГолЕми омайници сте, ей!
И талантливи, и чаровни
В единия вариант премахването си е божа работа
Я Господ се смили, я не... За туй говоря.
П.П.На чужд гръб и сто тояги са малко. Така казва народът, а той е умен и мъдър.
-
П.П.На чужд гръб и сто тояги са малко. Така казва народът, а той е умен и мъдър
Така е Melly но тоягите предизвикват страдание а "Страданието извисява"
Така че има полза!
-
Не винаги страданието извисява до степен възторг.
-
Melly написа:Не винаги страданието извисява до степен възторг.
Достатъчно е извисяването да достигне степен поумняване!
-
emilgrigorov написа:... чопли тиквени семки и наблюдава с повишен интерес
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:... чопли тиквени семки и наблюдава с повишен интерес
Melly написа:.... и ви наблюдава с не дотам повишен интерес.Melly написа:"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
-
Е добре де, предавам се. Не ме мъчи.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ти пък колко бързо си се предал!? Преди още да е започнала същинската битка...
- nk7702n
- Старши потребител
emilgrigorov написа:Подозирах ... коз в ръкава
Знаех си аз, че има някаква скрита опасност...
- nk7702n
- Старши потребител
emilgrigorov написа:+1
Това малко ми звучи, като "Ела вълчо, изяж ме!"
Но пък щом омайвате.... давайте, пръскайте ...... феромоните си?
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:emilgrigorov написа:+1
Това малко ми звучи, като "Ела вълчо, изяж ме!"
Но пък щом омайвате.... давайте, пръскайте ...... феромоните си?
Нали?
Впрочем, като оставим настрана сериозността на въпроса, не мислиш ли, че са забавни?
-
nk7702n написа:emilgrigorov написа:Подозирах ... коз в ръкава
Знаех си аз, че има някаква скрита опасност...
Той Титаник заради това потънал - целият в блясък и разкош!
-
Ако останат пасивни, просто пристройката ще бъде съборена, по един или друг начин. До тогава никакви строителни книжа няма да им бъдат одобрени. Може да се стигне до прекъсване на захранването с вода и ел.енергия. Обжалвания, удължавания срокове за доброволно изпълнение, дори с мотиви за единствено жилище ... 2-3 години. И какво от това? В крайна сметка излизат на изходна позиция.
Проект, за какъвто говоря, без юридическа подкрепа едва ли ще им бъде одобрен. Хипотезата предполага поне една година отсрочка през времето на одобряване на строителни книжа, и след това 3 години за започване и 5 до груб строеж. Ще имат и допълнителни възможности.
Феромоните са си феромони, инстинктивно става. Но пеперудки тук не съм ловил, и нямам такива намерения
Интересно ми е, дали има някакви други креативни идеи ... или, просто ей така
Проект, за какъвто говоря, без юридическа подкрепа едва ли ще им бъде одобрен. Хипотезата предполага поне една година отсрочка през времето на одобряване на строителни книжа, и след това 3 години за започване и 5 до груб строеж. Ще имат и допълнителни възможности.
Феромоните са си феромони, инстинктивно става. Но пеперудки тук не съм ловил, и нямам такива намерения
Интересно ми е, дали има някакви други креативни идеи ... или, просто ей така
Последна промяна emilgrigorov на 30 Авг 2012, 08:39, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
93 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Строителство и регулация
|
|