начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Акт за узаконяване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Акт за узаконяване

Мнениеот probcho » 07 Авг 2012, 19:19

Гледам, че въртите едни пари.... тука! :D
Ама поне да беше по темата, пък то пак се избяга силно в страни! 8)
probcho
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 19:47

poli_g написа:...Всъщност, Петко е прав ( започва да ми става навик да поддържам мнението му)...

Благодаря! :)
petko_a
Потребител

Мнениеот Melly » 07 Авг 2012, 19:51

probcho написа:Гледам, че въртите едни пари.... тука! :D

Кой ти гледа темата. Виж колко е интересно на "тепиха". Жега е, трябва да се разпуска. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Авг 2012, 20:45

Melly написа:
probcho написа:Гледам, че въртите едни пари.... тука! :D

Кой ти гледа темата. Виж колко е интересно на "тепиха". Жега е, трябва да се разпуска. :lol: :lol: :lol:

Брех, докато се припичам на плажа и се плацикам из водата, глей какво раздаване на пари и надлъгване съм изпуснала. :lol: :lol: :lol:
А, относно идентификаторите си има закон - ЗКИР. Там всичко си пише. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 21:06

В същност във връзка с цитираните от petko_a преди разпоредби, важно е да се отбележи част от поста на poli_g а именно!
.....Новите идентификатори, примерно при разделяне на имот, би трябвало да са проектни ( и такива ги изписват лицензираните геодезисти в документацията), но... на практика ( разбирайте на практика в АГКК-СГКК и отразеното в КК) не е така.....

И да се набият обръчите в смисъл, че каквато и да е проектна фаза тя все още не е имот. В този смисъл преди около 30 години присъствах на една много интересна закачка между светила едно от което беше проф. Живко Сталев. Ставаше въпрос има ли някакво теоритично основание на строителните книжа и разрешението за строеж да се гледа като един вид на ценни книжа вървящи като подобрение в имота. Толкова чак не разбирам, и си бях глътнал езика, това беше по времето на 35 ПМС, малко преди появата на "Указ-56", Нещо я бистреха светилата тогава в разговор, ама к'во излезе - не знам!
Последна промяна julyanvonemona на 07 Авг 2012, 21:16, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Авг 2012, 21:11

А, ето цитат от една друга подобна тема за проектоидентификаторите, в която някои бяхме участвали:
"Заповед № РД-09-09-18/07.09.2004г. на Кмета на Столична община:

ІІ. Обособяване на реално определени части от поземлен имот във връзка с отмяната на чл. 200, ал. 3 от ЗУТ да се извършва по следния ред:
За обособяване на реално определени части от поземлен имот в границите на урбанизираните територии собствениците внасят в районната общинска администрация скица - проект, изработена върху одобрена кадастрална карта или кадастрален план, по реда на чл. 70 от Наредба №14/2001г. и при спазване на изискванията за минимални размери на поземлените имоти съгласно чл. 19 и чл. 200 от ЗУТ. Скицата-проект задължително съдържа и проектни идентификатори (планоснимачни номера) на новообразуваните имоти.
Когато скицата-проект се изработва върху кадастрален план, да се ползват данните от информационната система на кадастъра на Столична община.
Скицата-проект следва да бъде съгласувана с Дирекция "Софийски кадастър" по отношение на изходните кадастрални данни и проектните планоснимачни номера на новообразуваните имоти, преди извършването на правна сделка или снабдяване с документ за придобито по давност право на собственост върху новообразуваните имоти.
Измененията вследствие изменение на скицата-проект за делба, разделяне или съединяване на съществуващи имоти се извършват след представяне на документ за придобито право на собственост върху новообразуваните имоти, като в кадастралната карта те се отразяват по реда на чл. 69 от Наредба №14/2001г., а в кадастралния план - по реда, указан в т. IV"
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 21:57

Странно, nk7702n! Всичко, казваш, го пише в ЗКИР, а после цитираш заповед на кмета на столична община. :) Но, благодаря, тази тема, където сте споменали въпросното разпореждане съм я изпуснал, а ми е интересна. Ако може да ми кажеш коя е и тези разпореждания могат ли да се теглят от някъде?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 22:05

Но, благодаря, тази тема, където сте споменали въпросното разпореждане съм я изпуснал, а ми е интересна.

Как нещо на което специално внимание не е обърнал emilgrigorov може да е интересно?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 22:10

Интересно ми е нещо, което ми е интересно и толкова. А не нещо, на което специално някой ми е обърнал внимание. Ако трябва да се самоопределям като принадлежност към някоя партия оформила се във форума, категорично отказвам.
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 22:14

petko_a написа:Интересно ми е нещо, което ми е интересно и толкова. А не нещо, на което специално някой ми е обърнал внимание. Ако трябва да се самоопределям като принадлежност към някоя партия оформила се във форума, категорично отказвам.

К'ви партии к'ви 5 лева! Просто трябва да знаете, така като знаете, че изгрява слънцето - интересните неща ги казва само emilgrigorov
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 22:16

А аз си чакам nk7702n :)
petko_a
Потребител

Мнениеот Гост. » 07 Авг 2012, 22:19

:roll: Все си мислех, че повечето сте практици, пък била съм в заблуда.

И, моля!- няма да чета какво е написал някой в някаква си заповед, така щото София не ми е мерило в тази насока.
Работя в една от петте пилотни за цялата ни страна общини с кадастрални карти и регистри. То, не че когато общината поддържаше тея регистри беше цвете, ама от как ги прехвърлиха данните в АГКК стана "цифровизирано" чудо. И, като ви чета, оставам с убеждението, че като да нямате практическа представа за чудесата- как се отразяват в КК и КР тея "проектни" номера( освен, може би Петко / извинявай, паметта така твърди/ от някакво твое мнение в друга тема останах с убеждението, че си най-запознат с този батак).

Та, обръчите :arrow: като си сглобите сами бъчвата, а не на теория.

п.п. и не ЗКИР трябва да се чете, а друго, но като гледам на каква раздумка сте се събрали специалистите- по-добре да поработя.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 23:56

.
Последна промяна petko_a на 08 Авг 2012, 08:06, променена общо 1 път
petko_a
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Авг 2012, 00:04

poli_g написа::roll: Все си мислех, че повечето сте практици, пък била съм в заблуда.

И, моля!- няма да чета какво е написал някой в някаква си заповед, така щото София не ми е мерило в тази насока.
Работя в една от петте пилотни за цялата ни страна общини с кадастрални карти и регистри. То, не че когато общината поддържаше тея регистри беше цвете, ама от как ги прехвърлиха данните в АГКК стана "цифровизирано" чудо. И, като ви чета, оставам с убеждението, че като да нямате практическа представа за чудесата- как се отразяват в КК и КР тея "проектни" номера( освен, може би Петко / извинявай, паметта така твърди/ от някакво твое мнение в друга тема останах с убеждението, че си най-запознат с този батак).

Та, обръчите :arrow: като си сглобите сами бъчвата, а не на теория.

п.п. и не ЗКИР трябва да се чете, а друго, но като гледам на каква раздумка сте се събрали специалистите- по-добре да поработя.

Щом казваш ти, значи ние останалите нищо не разбираме. Ти си единственият разбиращ теоретик и практик тук в лекса. :wink:
Петко, виждам, че си ме попитал за темата. Темата беше интересна доколкото касаеше практическото приложение и проблеми с чл. 200 от ЗУТ, въпреки че е озаглавена " Владение и КНА". Надявам се да откриеш нещо полезно за теб. Ето я и нея :
viewtopic.php?f=23&t=46588&start=40#p455375
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 08 Авг 2012, 00:34

Наде, ...., а? :roll:
Не мислиш ли, че малко прекалено го раздаваш. 8)
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2012, 00:42

За всички с претенции препоръчвам с мисъл да четат мнението на hidden » 26 Апр 2011, 16:28
1. За да бъде вписан КНА в СВ, имотът трябва да има идентификатор и описанието следва да отговаря на чл. 60 ЗКИР (чл. 6, ал. 3 ПВ). Това обаче не може да стане само със скица-проект, издадена от геодезист - трябва още преди изготвяне на КНА нотариусът да разполага със съответната скица, издадена от АГКК и с данните по чл. 60 ЗКИР!

те такива работи...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Авг 2012, 00:45

Melly написа:Наде, ...., а? :roll:
Не мислиш ли, че малко прекалено го раздаваш. 8)

Не мисля, Мели. Да виждаш да започвам първа да си изкарвам " лошото настроение" ей - така без причина на някого? :roll: Който иска да участва в дискусията или в шегите, да участва,който не иска, предлагам да не се заяжда с останалите, а да се оттегли.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Авг 2012, 00:50

poli_g написа:За всички с претенции препоръчвам с мисъл да четат мнението на hidden » 26 Апр 2011, 16:28
1. За да бъде вписан КНА в СВ, имотът трябва да има идентификатор и описанието следва да отговаря на чл. 60 ЗКИР (чл. 6, ал. 3 ПВ). Това обаче не може да стане само със скица-проект, издадена от геодезист - трябва още преди изготвяне на КНА нотариусът да разполага със съответната скица, издадена от АГКК и с данните по чл. 60 ЗКИР!

те такива работи...

Някой да е казал нещо противно на цитираното от мнението на Хидън. Нали ти спомена, че не трябвало да се чете само ЗКИР. Много ясно, че относно вписванията ще се чете и ПВ. Говорех конкретно за идентификаторите и проектоидентификаторите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2012, 00:51

nk7702n написа:...А, относно идентификаторите си има закон - ЗКИР. Там всичко си пише.

Добре! Нека е по твоя начин- посочи ми нормата, на мен невежата, за да се ограмотя и аз веднъж, в ЗКИР, която описва това, което се коментира тук?
а, така- за проекта на идентификатори на новообразуваните имоти и нанасянето им в КК и КР?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 08 Авг 2012, 00:55

Мисия..... невъзможна. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация