начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Сервитут

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сервитут

Мнениеот julyanvonemona » 30 Юли 2012, 05:49

Вие сте непоправим оптимист, Емона.

poli_g Намирам че в случая това помага! Защото няма как обект който тогава преминава през населено място в тази му част да не е предмет на уреждане от нармите на ЗПИНМ. Обстоятелството носи последици към днешния ден! Единствената сила която може да срине цялата конструкция е отчуждителен акт по чл.101 ЗС. Наблюдавал съм, че такива в миналото са правени, независимо от специалният ред по ЗПИНМ, а по късно и по ЗТСУ. Според мас-медиите такова е направено и днес, при действието на ЗУТ и то в София на околовръстното, където са отчуждени имоти и в урегулирана територия. За такъв мащабен факт обаче няма как онази "хитра селянка" aspida да не знае и да е купила отдавна отчужден УПИ. Дори и тя да не е знае, все някой от общинарските негодници щеше да е подочул нещо, независимо че в АДС и АОС полето с основанието за придобиване на собствеността да стои обичайно непопълнено!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Юли 2012, 08:26

Все пак, може да се направи следния опит:
Аспида да си уреди , съвместно с главния архитект на общината и Кмета (ПОС), среща с представители на въпросното ЕАД, като потърсят вариант за съгласуване на техническо решение. Примерно това решение (с премостване), което е дал конструктора, е възможно да е общоприемливо. Следва поправка на проектите и представянето им по преписката в ДНСК, а последната да приключи случая с разпореждане Главния архитект да ги одобри и да издаде разрешението за строеж. А построеното до сега всички се правят, че не го виждат.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Юли 2012, 09:14

а последната да приключи случая с разпореждане Главния архитект да ги одобри и да издаде разрешението за строеж.

emilgrigorov Дори и да приемем че такива преговори са възможни, мислите ли органите на ДНСК имат законно право до разпоредят действия според горния Ви пост.
Но колкото до опит - става!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот aspida » 30 Юли 2012, 09:28

Ние вече премостихме водопровода с армирана греда над него , която стъпва от двете страни на оградата. Направихме го така, че над водопровода няма нищо което да тежи освен пръстта с която е зарит
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Юли 2012, 12:01

julyanvonemona написа:... Дори и да приемем че такива преговори са възможни, мислите ли органите на ДНСК имат законно право до разпоредят действия според горния Ви пост...

Да. Не е точно разпореждане, но е в тоя дух.

Може би ще е необходима и декларация от Как'Сийка, че при необходимост е съгласна част от оградата и да се разруши при необходимост от СМР по водопровода, като разрушаването и възстановяването са си за нейна сметка. Нещо такова.

А ти, стрино, пробвай да разговаряш спокойно с малкия кмет (на селото) и с главния архитект, а после и с представител на "Тинтири Минтири" ЕАД в насока , както писах по-горе. И това, че си направила оградата, не го афиширай, щото ще ти я бутнат цялата. Защото в момента си напълно незаконна.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Юли 2012, 21:41

И това, че си направила оградата, не го афиширай, щото ще ти я бутнат цялата. Защото в момента си напълно незаконна.

emilgrigorov това Ви внушение не почива на никакви законови текстове!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 31 Юли 2012, 21:53

julyanvonemona написа:
И това, че си направила оградата, не го афиширай, щото ще ти я бутнат цялата. Защото в момента си напълно незаконна.

emilgrigorov това Ви внушение не почива на никакви законови текстове!

Тя няма разрешение за строеж, julyanvonemona. Да не започваме от начало, а?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Юли 2012, 22:00

Има! При това влязло в сила и неотменяемо. Това че главният архитект е прекратил неговото действие след като веднъж го е издал нищо не значи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Авг 2012, 09:42

Доообре :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2012, 09:49

emilgrigorov написа:Доообре :lol:

+1
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 01 Авг 2012, 15:55

Това
emilgrigorov написа:И това, че си направила оградата, не го афиширай, щото ще ти я бутнат цялата. Защото в момента си напълно незаконна.

и това
emilgrigorov написа:Тя няма разрешение за строеж, julyanvonemona. Да не започваме от начало, а?

са железни аргументи. А това
emilgrigorov написа:Доообре :lol:
си е направо императив. Нищо повече не може да се каже по въпроса, julyanvonemona.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2012, 16:32

Колега vdggbg според emilgrigorov, освен ако не ми е опростил дълга, аз все още му дължа пари макар и да не знам защо. Някой негови аргументи обаче ме карат да си мисля че паричните му престации към мен не са лишени от логика. Той има известни действителни отношения към пазара на това кое как и защо, така че следва да внимавате да не се окажете длъжник и Вие!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 01 Авг 2012, 16:40

О, определено ще съм му длъжник. Ако щете, само заради това, че укрепва вярата ми в неизтребимостта на бохемския дух, а също и заради мостовете, които с такава лекота прехвърля между съсловията. И това не е "плюф", повярвайте ми.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2012, 17:10

vdggbg Внимавайте! emilgrigorov не прави разлика между ехидност, сарказъм и оригване!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Авг 2012, 00:30

julyanvonemona написа:Има! При това влязло в сила и неотменяемо. Това че главният архитект е прекратил неговото действие след като веднъж го е издал нищо не значи!

И сега какво? Коментирахме уж, че има съдебно обжалване на ИАА, уж не беше ясно ще бъде ли отменен или не и кога е получено съобщение, разглеждахме чл. 149 и после изведнъж излезна, че РС било влязло в сила? Май фактологията около тоя казус непрекъснато лъкатуши в една или в друга насока според посоката на вятъра и настроението? :roll:
А отделно нищо не стана ясно и около възникването на сервитута и ЗВС....!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот aspida » 02 Авг 2012, 05:49

Май фактологията около тоя казус непрекъснато лъкатуши в една или в друга насока според посоката на вятъра и настроението?

Може да Ви се падне да изпаднете в моето положение! Тогава много бързо ще разберете и насоката и вятъра и настроението!
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот aspida » 25 Окт 2012, 20:07

Бях обещала че ще се похваля. Мола да видите определение по АД №222 от 2012г. има го на сайта на Ловешкия АС
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Окт 2012, 20:57

aspida написа:Бях обещала че ще се похваля. Мола да видите определение по АД №222 от 2012г. има го на сайта на Ловешкия АС

http://aclovech.org/content/delo-search ... 18.10.2012
Нека да помогна малко на aspidaмисля че това е въпросното определение.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот aspida » 25 Окт 2012, 21:25

Изразявам задоволството си че съдействах това дело да бъде възложено на нашата забележителна съфорумка nk7702n, която само чрез епистоларна намеса - без присъствие в съдебна зала успя да отстрани от съдебното производство, а именно "собственика" на 400 мм водопровод. Нейна е заслугата АС-Ловеч да се опре на специалния по отношение на АПК ред за разглеждане на измененото РС , а именно реда на чл.216 ЗУТ.Също така на нея се дължи словоохотливостта на съдебният състав, словоохотливост благодарение на която при бъдещото разглеждане на преписката органите на ДНСК вече знаят че претенциите относно въпросния водопровод са лишени от доказателствени факти.
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 25 Окт 2012, 21:56

poli_g написа:Простете, но не виждам с какво? Спорът ви все още е висящ.

Искате ли да се опитам да Ви съдействам да се опитате да извадите от това блато юрискосулта на РДНСК - Ловеч. Голям спектакъл ще се случи обещавам Ви!
probcho, emilgrigorov къде сте?
Последна промяна julyanvonemona на 25 Окт 2012, 22:30, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация