julyanvonemona написа:probcho писали сме едновременно и вероятно не си обърнал внимание на поста ми. Мисля че точно и кратко съм предал обстановката.
Да, писали сме едновременно!
Аз най-накрая намерих това:
aspida написа:Поне кажете точно как и с какво ви спря гл.архитект!(
probcho "....прекратявам действието на разрешение за строеж №....." Това написа главният архитект и стига толкова сте ме правил на луда! Като Ви гледам какви ги плещите, си мисля че съм на възраст която мога да Ви бъда майка!
Извинете ме, но майка ми може и да е по млада от Вас! (
това първоначално го подминах, но сега .... вече)
Пак няма отговор в какво точно се съдържа горе упоменатият цитат!
julyanvonemona написа:Тук става въпрос за това, че носителя на ограничените вещни права (дори и да приемем че ЕАД лежи върху учреден сервитут) е обжелвал първоначалното разрешение за строеж след изтичане на срока по чл.149 ЗУТ, а и РДНСК не се е произнесла в срока156(1) ЗУТ и РС е станало неотменяемо.
Как точно стана ясно, че издаденото РС е неотменяемо? т.е. как стана ясно, че обжалването на РС е станало след изтичане на срока по чл.149 ЗУТ?
Ако някой от участниците притежава информация в повече да сподели за да не се налага другите да гадаем!
Melly написа:julyanvonemona, остава на публиката да й стане ясно дали този 7-дневен срок е започнал да тече и дали в същия този срок от съобщаване РС на заинтересованите лица, някой от тях е подал жалба срещу него.
Последното е от съществена важност, за да мога да приема, че въпросното РС е влязло в сила поради необжалването му пред съответния компетентен адм. орган, за което само aspida би могла да ни осветли.
+1
Накратко: предполагам, че ако съществуващият подземен водопровод е бил отбелязан в скицата(ще се учудя ако някоя община изкара някакъв читав подземен кадастър
), послужила за издаване на РС, при евентуално извършена проверка от РО НСК и при установени противоречиви данни, същото може и да е било отменено!
julyanvonemona написа: В последствие гл. архитект е прекратил действието му (най-вероятно поради указан му натиск или душевна простота) което действие той няма право до прави по никакъв начин и понеже както казва самата aspida e "хитра селянка" тя хич и не мисли да прекратява строителството и мисли да обжалва или е обжалвала РС пред РДНСК.
При наличието на "някакъв" ИАА (все още неизвестен), с който се извършва "прекратяване на действието на РС" (???), то трябва да се види при какъв точно момент е настъпило това! А мъглата е голяма!
julyanvonemona, бихте ли били така добър и да споделите как възложителят обжалва собственото си РС пред РДНСК?
julyanvonemona написа:Именно тази нейна жалба спира прекратеното от гл. арх. действие на РС.
Не ми стана понятно как точно жалбата на
aspida спира прекратеното от гл.архитект РС?
julyanvonemona написа:......то аз адмирирам тези нейни действия и не заради да Ви правя "напук" , а защото тя държи силни оръжия в ръцете си и има възможност да убива. В такива случай трябва да го направи обезателно!
Тук става страшно! Оръжие попаднало в ръцете на неопитен и решен да убива е равносилно на терористичен акт! (Справка: западни изстъпления от единични индивиди с нестабилно психическо здраве)
И още нещо: действията на
aspida, произтекли във вр. с издаденото РС, са извършени при наличие на влязло в сила РС или не?
Извършеното преместване на водопровода било ли е предвидено с одобрените проекти по издаденото РС?
И още: ....
Чудя се въобще дали има нужда да задавам още въпроси!
Попадаме ли в хипотезата на чл.225, ал.2 т.2 ЗУТ? Това ли е целта: да се спаси извършеното незаконно строителство?