начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Сервитут

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сервитут

Мнениеот emilgrigorov » 28 Юли 2012, 15:54

julyanvonemona написа:... Ще му кажа на малкия да ти плати! Не знам дали ще може. Годините му са много, но като за каруцари става! Колкото да измърля занаята, нали така!

:lol: :lol: :lol:
Ама ще сте чудесна комбинка, има да си ментите съселяните, като Бони и Клайд на балкански кашкавал ше ги връткате :lol: :lol: :lol:
Между другото, има свободно място във впряга, колко цаниш ? :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2012, 16:16

Наистина прекалих за което моля за извинение Вас nk7702n и останалите участници в беседата, но с какъвто се събереш такъв ставаш.
А сега ето 1/1 това което ме дразни в поведението на emilgrigorov. При него се наблюдава постоянно старание да отклонява сериозността на беседването към неважни детайли и съвършенно други плоскости на издребнено мислене. Любим похват е да измества центъра на тежестта към технически решения, нямащи нищо общо с разискваните казуси и особено се бои да се опира на принципи. Не може да се отречече че е ултра екперт по разводняване на беседата, до степен такава, че някой малко повече от нормалното мнителни люде (тук визирам себе си) от време на време се питат дали нарочно не е пратен от определени кръгове за да прави именно това. Понеже форума е форум на юристи, той е напипал правилото че в страната на мравките скакалеца е титан и често парадира с техническите си знания които клонят към нула и му служат единствено колкото да отдалечи нещата от принципното разглеждане на даден въпрос. Посочвам пример viewtopic.php?f=26&t=51432.В редките случай когато това не му се отдава какъвто e случая с тази тема, изпада в същата простотия която и аз демонстрирах в предишния си пост.
nk7702n Като вдигате летвата на добрия тон на заслуженото за този форум ниво ,от тук нататък постоянно ще следва да доказвате че не боравите с двойни стандарти
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Юли 2012, 18:33

julyanvonemona написа:... някой малко повече от нормалното мнителни люде (тук визирам себе си) от време на време се питат дали нарочно не е пратен от определени кръгове за да прави именно това ... Посочвам пример viewtopic.php?f=26&t=51432 ...

Драги ми смехурко, Баба Цоцолана пак гората хвана, припкай си след нея :lol:
По темата в препратката, която поствате по-горе, пределно ясно съм се изразил, че няма проблем. Позицията на питащия беше неустановена, и той изчезна. Предполагам, че намеренията му никак не са били благопристойни, което не се толерира, естествено.
В настоящата тема също изключително точно насочих Вашата изгора още в самото начало. След което тя неблагопристойно заизважда една по една кирливите си ризи, създавайки впечатлението, че едва ли не аз съм и ги измърлял, което някакси попадна в разрез с усещането ми за нравствена хигиена. Подобно на Вашите изявления, всъщност.
Тъй като виждам, че сте далеч от материята, и предвид високото Ви самочувствие, резонно е да си заплащате за наученото от мен. По всеки един от дебатираните въпроси. А те не са малко.
Освен това, Ви предложих вакантно място за добиче, срещу нещо дребно там. Колкото Ви стига. За което нямам отговор.
Последна промяна emilgrigorov на 28 Юли 2012, 18:36, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 28 Юли 2012, 18:34

Аз лично за себе си реших проблема с emilgrigorov- щината като просто преустанових участието си в този форум преди няколко месеца. Именно поради присъствието в него на emilgrigorov. Забелязах, че и доста други участници, някои от които по моето скромно мнение бяха много ценни за форума, преустановиха по същата причина участието си- с думите: "Вие emilgrigorov осрахте темата", да ме извинят дамите. Сега забелязвам, че и нервите и упорството дори на участници като julyanvonemona май са на ръба.
Да, този форум можем и да напуснем, можем и да не участваме в него. Ама кой и как може да ни отърве от emilgrigorov- щината в реалния живот, това вече не знам. Те са най- напористите, те първи се снабдяват с лиценз, още щом се зачуе за такъв, независимо че нямат нито познания, нито образованието за това, за което се лицензират. И най- важното- никога не губят- нито в спора, нито в действието, просто защото тогава влизат в действие псувните и каруцарските маниери.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Юли 2012, 18:46

bgarch написа:Аз лично за себе си реших проблема с emilgrigorov- щината като просто преустанових участието си в този форум преди няколко месеца. Именно поради присъствието в него на emilgrigorov. Забелязах, че и доста други участници, някои от които по моето скромно мнение бяха много ценни за форума, преустановиха по същата причина участието си- с думите: "Вие emilgrigorov осрахте темата", да ме извинят дамите. Сега забелязвам, че и нервите и упорството дори на участници като julyanvonemona май са на ръба.
Да, този форум можем и да напуснем, можем и да не участваме в него. Ама кой и как може да ни отърве от emilgrigorov- щината в реалния живот, това вече не знам. Те са най- напористите, те първи се снабдяват с лиценз, още щом се зачуе за такъв, независимо че нямат нито познания, нито образованието за това, за което се лицензират. И най- важното- никога не губят- нито в спора, нито в действието, просто защото тогава влизат в действие псувните и каруцарските маниери.

Не се сещам да завися или да съм зависел от някакъв лиценз или разрешение за каквото и да било, bgarch, нещо сте в погрешна посока. По-скоро наемам квази специалисти като Вас, за да извършат определени целесъобразни действия, ежедневно сблъсквайки се с пословична некадърност.

А проблемът на julyanvonemona всъщност произтича от една бира, с която не успях да го почерпя, въпреки огромното ми желание, защото бях в болница. А след това, при следващата уговорка, той не си вдигна телефона, покри се просто.
Ако и Вашия проблем, bgarch, се корени във въпросната бира, ми - разделете си я, за моя сметка.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Юли 2012, 18:59

bgarch написа:Аз лично за себе си реших проблема с emilgrigorov- щината като просто преустанових участието си в този форум преди няколко месеца. Именно поради присъствието в него на emilgrigorov. Забелязах, че и доста други участници, някои от които по моето скромно мнение бяха много ценни за форума, преустановиха по същата причина участието си- с думите: "Вие emilgrigorov осрахте темата", да ме извинят дамите. Сега забелязвам, че и нервите и упорството дори на участници като julyanvonemona май са на ръба.

Bgarch, Вие явно не сте разбрал същината на този форум, а именно свободата на изразяване на мнение. Човек не бива да се оттегля, защото не приемал определено мнение или чувство за хумор, а трябва решително да си отстоява позицията. Преди известно време аз също предизвиках раздразнение у Вас, опитвайки се да провокирам полезна дискусия по даден въпрос. Не защото съм се държала самонадеяно, а просто защото по някакъв начин съм се намесила на Вашето поле за изява в областта на строителството с определен проблем. Излиза, че никой няма право да навлиза в затворената общност на проектантите в тоя форум. Интересно явление, не мислите ли? :roll:
П.П. А конкретният Ви проблем / на Вас и на някои други представители геодезисти и проектанти/ с emilgrigorov възникна по повод на предположението Ви, че той е представител на някоя фирма за строителен надзор. Очевидно, чисто гилдийни противоречия. Сакън някой да не засенчи останалите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 28 Юли 2012, 20:09

Нямам нищо против свободата, свободата да изразяваш мнението си, да спориш. Напротив- в спора се ражда истината. И по никакъв начин не отстоявам гилдийно или каквато и да е друго право на спорещия пред другите по каквато и да е тема. Ако се смяташ за по- компетентен в нещо, то трябва да можеш да убедиш другия в това, а не да се позоваваш на образование, ценз, лиценз и т.н. дадености. Ако съм разбран по друг начин, значи грешно съм се изразил.
Не мога да понасям обаче едно- когато започнеш да губиш в спора, да приведеш в действие "лакътя". В случая в един такъв форум, където "лакътя" е трудно приложим (за разлика от реалния живот)- обидите и каруцарските псувни, вместо аргументи. До появяването на emilgrigorov това явление липсваше тук. Има много форуми (интернет е голям и в него място има за всички), където нивото е такова, че каруцарщината не прави впечатление на никого. Но аз в такива форуми не участвам, и това е право на избор, свобода, нали!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2012, 20:31

nk7702n "Истинската свобода е умението сам да ограничаваш себе си"Това е мисъл на Николай Бердяев, който макар и чист руснак, завършва дните си като световно уважаван професор в Сорбоната - Париж.
Има много форуми (интернет е голям и в него място има за всички), където нивото е такова, че каруцарщината не прави впечатление на никого.

bgarch в каруцарщината също има професионализъм, ама нашто приятелче не смее да припари при тях защото е житейски бездарник и ще го издухат като полен от топола.
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юли 2012, 20:40, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Юли 2012, 20:37

bgarch написа:Нямам нищо против свободата, свободата да изразяваш мнението си, да спориш. Напротив- в спора се ражда истината. И по никакъв начин не отстоявам гилдийно или каквато и да е друго право на спорещия пред другите по каквато и да е тема. Ако се смяташ за по- компетентен в нещо, то трябва да можеш да убедиш другия в това, а не да се позоваваш на образование, ценз, лиценз и т.н. дадености. Ако съм разбран по друг начин, значи грешно съм се изразил.
Не мога да понасям обаче едно- когато започнеш да губиш в спора, да приведеш в действие "лакътя". В случая в един такъв форум, където "лакътя" е трудно приложим (за разлика от реалния живот)- обидите и каруцарските псувни, вместо аргументи. До появяването на emilgrigorov това явление липсваше тук. Има много форуми (интернет е голям и в него място има за всички), където нивото е такова, че каруцарщината не прави впечатление на никого. Но аз в такива форуми не участвам, и това е право на избор, свобода, нали!

Знаете ли, bgarch, аз уважавам мненията Ви тук във форума. Личи си, че сте възпитан човек. Но, за каруцарщината не сте прав. Когато някой проектант започне да подхвърля цинични изрази и да се изказва грубо, / попадала съм достатъчно дълго на подобни спорове тук /, никой не го критикува и не го обявява за каруцар, ако обаче е някой друг, това не е така. Защо ли по - горе се споменава за двоен стандарт? :roll:
П.П. Julyanvonemona, хубава мисъл, наистина, абсолютна свобода е ясно, че няма, малко или много човек е принуден да се самоограничава, за да общува нормално с околните.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Юли 2012, 22:59

bgarch написа:... И по никакъв начин не отстоявам гилдийно или каквато и да е друго право на спорещия пред другите по каквато и да е тема...

:lol: bgarch, бихте ли надзърнал в собствените си постовете, и "единствените решения" :lol: :lol: :lol: .

julyanvonemona написа:... мисъл на Николай Бердяев, който макар и чист руснак, завършва дните си като световно уважаван професор в Сорбоната - Париж...

Да, julyanvonemona, това е една мисъл на един човек. Сартр казва друго, трети - трето. Мнения.
Както и да е. Тези филосовски категории са Ви непонятни и на двамата.
И двамата неможете да излезете от стереотипа, клишето е удобно. Както са удобни и единствените варианти на bgarch. И типично българския реторичен похват "опонетът е глупак". Отвратително скудуумие.
Хайде, julyanvonemona очевидно живее от нещастието на хората и несгодите им го правят да се чувства значим, индивид със затихващи житейски функции. Типичната мижитурка от кариерата.
Докато Вие, bgarch, създавате това нещастие, тази ваша злоба и низост се предава и в сградите , които проектирате, насажда се и в обитателите им. Опазил господ хората от такива проектанти.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Юли 2012, 05:10

Хайде, julyanvonemona очевидно живее от нещастието на хората ...

Очевидно! Принуден съм от Вас emilgrigorov, затова подобно на прилежен геодезист се стремя да ви локализирам, заснема, реперирам и обознача, за д предпазя нещастните хорица от бълваните в индустриални количества от Вас глупости. Какво да се прави - алтруизъм!
Между другото Вие не забелязахте едно мое грешно твърдение (а с мозък колкото едно белергаминче едва ли бихте и могъл) а именно че
Съгласно закона за водите сервитути се учредявят и по давност

Но това за Вас никак не е важно. Важното е нодопровода да се заснеме от геодезист колко щяло да струва и кой геодезист да бъде използван. Тук се се извинявам на всички видими и не видими наблюдатели за допуснатата с ЗЕ погрешна аналогия от моя страна и да уточня че съгласно
§15 (2) ПРЗ на ЗВ."Правата по чл. 112 за изградени по-рано съоръжения за водопрекарване се уреждат в срок две години от влизането на закона в сила.". Да, но двете години са изтекли преди 10 години и Вие ефектевно можехте да насочите разговора към това че препоръчваното от Вас геодезическо заснемане е елемент от едно бъдешо доброволно уреждане на въпроса и елегантно за моя сметка да излезете от ситуацията.По-късно в посланието си до probcho, "завих",като споменах че е важно да се прави разлика по различните закони па кои то се определят сервитути.Само че по това време вие препускахте със смрадливата си каруца за която натоварването от силите на такъв вид мислене е над допустимото.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Юли 2012, 09:30

julyanvonemona написа:... Важното е водопровода да се заснеме от геодезист колко щяло да струва и кой геодезист да бъде използван...

Оказа се, че вече било направено, половинчато естествено. И, не когато му е било времето. И менчето било вече катурнато. Тя била запретнала фусти на дуваро, а ние сме били я правели на луда. Как Как'Сийка в самото начало не си каза, че вече е построила незаконно (без разрешение за строеж) върху водопровода на околията :lol: , като съзнателно е поискала такова с непълна и заблуждаваща строителна документация :lol: За да не се пъна да и обяснявам :lol:

По другия въпрос, относно отстраняване на Ваши правописни, стилистични и логически грешки: предвид бълваното количество, това е непосилна, за един човек в свободното му време, задача. А и би прозвучало като пермаментно дребнаво натякване. Поради което съм се отказал доста отдавана. Ако имате такава вътрешна необходимост, мога да помогна. Обаче - бецален, свърши вече тая :lol: :lol: :lol:
Алтернативно, препоръчвам овреме да прегръщате радушно, като свое, правилното мнение (обикновено моето), безплатно предпазвайки се по този начин от излагателните неуместности, в които сам себе си въвличате. :lol:

А по третия, за препоръчването на конкретен по конкретен казус, там Вие се вживявате на уреждача. :lol: За да се чувстват хората задължени, ееех, тоз дребния чиновнически манталитет :lol:

Между другото, няма нищо ново в настойчиво предлагания от мен вариант за предварителни проучвания по отношение геодезическата работа в един проект. Това е и смисълът на тази работа, а льольото (от Вашата гилдия) е нормативно :arrow: морално задължен да си ги подсигури.
Обикновено най-ефтино излиза по моя начин ® :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Юли 2012, 10:25

emilgrigorov написа:
julyanvonemona написа:... Важното е водопровода да се заснеме от геодезист колко щяло да струва и кой геодезист да бъде използван...

Оказа се, че вече било направено, половинчато естествено. И, не когато му е било времето. И менчето било вече катурнато. Тя била запретнала фусти на дуваро, а ние сме били я правели на луда. Как Как'Сийка в самото начало не си каза, че вече е построила незаконно (без разрешение за строеж) ...

А по третия, за препоръчването на конкретен по конкретен казус, там Вие се вживявате на уреждача. :lol: За да се чувстват хората задължени, ееех, тоз дребния чиновнически манталитет :lol:

Между другото, няма нищо ново в настойчиво предлагания от мен вариант за предварителни проучвания по отношение геодезическата работа в един проект. Това е и смисълът на тази работа,Обикновено най-ефтино излиза по моя начин ® :lol:

Вие emilgrigorov освен всичко сте и неадекватен! Не можете да осмисляте прочетеното! Никъде и по нищо не се оказва че строежа на aspida e незаконен. А ако на Вас из главата ви дрънкат сачми, това е друга работа.

Колкото до чиновническия ми манталитет - не отричам, че го притежавам, макар и да съм позабравил някой прийоми. Това не е недостатък пък и сравнен с манталитета на каруцара все е нещо!

Освен всичко никой не Ви пита за смисъла и цената на геодезическата работа, нито пък иска да знае Вашия начин!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Юли 2012, 11:29

aspida написа:прекратявам действието на разрешение за строеж №....." Това написа главният архитект и стига толкова сте ме правил на луда! Като Ви гледам какви ги плещите, си мисля че съм на възраст която мога да Ви бъда майка!

julyanvonemona написа:... Никъде и по нищо не се оказва че строежа на aspida e незаконен ...
Освен всичко никой не Ви пита за смисъла и цената на геодезическата работа, нито пък иска да знае Вашия начин!

Винаги, ама винаги, въпросът е в цената :lol: :lol: :lol:
А, в същност, думите по-горе са на твойта изгора, и имаш да даваш за пояснението 50 кинта, мерси :lol: :lol: :lol: Та, кога?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Юли 2012, 12:02

Наистина не можеш да осмисляш. Главният архитект няма никакво право да прекряти разрешението за строеж по никакъв начин и заради това това "прекратяването" е нищожно и aspida може да си продължи строителството - без да и пука от нищо! Ако можеше да разбереш защо, никога не бих ти го казал, защото само това знание струва колкото еднокаратов брилянт, но понеже не си разбрал, а и не се очаква да "вденеш", все едно нищо не съм написал!
Винаги, ама винаги, въпросът е в цената

Браво! От каруцар се мъчиш да израстнеш до зарзаватчия! Хайде да вдим дали ще стане. Важното е всяка вечер като си легнеш да си повтаряш "Аз съм зарзаватчия!""Аз съм зарзаватчия!""Аз съм зарзаватчия!" Може и да се получи
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Юли 2012, 13:12

julyanvonemona написа:... Хайде да вдим ...

Ще видим, ама като си платиш, Андрешко :lol:
И вземи научи правописа поне :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Юли 2012, 13:31

Правописа не е за Андрешковци, а за каруцари - още по малко!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Юли 2012, 14:17

julyanvonemona написа:Правописа не е за Андрешковци, а за каруцари - още по малко!

Бравос! Имате голям напредък в комуникацията, няма що! :lol: Много е важно кой е зарзаватчията, кой е Андрешко и кой каруцарят...!? :roll:
А, ето какво предвижда законът относно Вашия спор за отмяната на разрешенията за строеж :
Чл. 156. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Издадените разрешения за строеж заедно с одобрените инвестиционни проекти, както и разрешенията за строеж в случаите, в които не се изисква одобряване на инвестиционни проекти, могат да се отменят само по законосъобразност при подадена жалба от заинтересуваното лице в срока по чл. 149, ал. 3 или при служебна проверка от органите на Дирекцията за национален строителен контрол в 7-дневен срок от уведомяването им по реда на чл. 149, ал. 5. Влезлите в сила разрешения за строеж не подлежат на отмяна.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 29 Юли 2012, 14:45

Без да навлизам в детайли кой, кога, и защо евентуално е засегнат от отмяната от самият орган на Разрешението за строеж считам, че ако са били налице предпоставки за преразглеждането му и е установено, че този ИАА е незаконосъобразен, то с оглед правомощията в чл.91, ал.1 АПК отмяната на това РС е нов ИАА, който подлежи на съдебен контрол за законосъобразност.
ЗУТ написа:Чл. 91. (1) В 7-дневен срок, а когато органът е колективен - в 14-дневен срок, от получаване на жалбата или протеста административният орган може да преразгледа въпроса и да оттегли сам оспорения акт, ДА ГО ОТМЕНИ или измени, или да издаде съответния акт, ако е отказал издаването му, като уведоми за това заинтересованите страни.

(2) Новият акт подлежи на оспорване по реда на този кодекс. В тези случаи не се допуска повторно преразглеждане на акта.
Последна промяна Melly на 29 Юли 2012, 14:48, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 29 Юли 2012, 14:52

poli_g написа:
Melly написа:Без да навлизам в детайли кой, кога, и защо евентуално е засегнат от отмяната от самият орган наРазрешението за строеж считам, че ако са били налице предпоставки за преразглеждането му и е установено, че този ИАА е незаконосъобразен, то с оглед правомощията в чл.91, ал.1 АПК отмяната на това РС е нов ИАА, който подлежи на съдебен контрол за законосъобразност.
ЗУТ написа:Чл. 91. (1) В 7-дневен срок, а когато органът е колективен - в 14-дневен срок, от получаване на жалбата или протеста административният орган може да преразгледа въпроса и да оттегли сам оспорения акт, ДА ГО ОТМЕНИ или измени, или да издаде съответния акт, ако е отказал издаването му, като уведоми за това заинтересованите страни.

(2) Новият акт подлежи на оспорване по реда на този кодекс. В тези случаи не се допуска повторно преразглеждане на акта.

Да, и това е вярно, Мели, но преди да се хвърли аспида в съдебни спорове с неясен край трябва да е наясно с произхода на агонията си.

Ама естествено, Поли, трябва си ровичкане, четене и вдяване на материята в исторически план до наши дни. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация