- Дата и час: 29 Ное 2024, 11:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
кадастрална скица
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
55 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: кадастрална скица
Триетажна , и кусур.
Завършена в груб строеж, тоест - не е въведена в експлоатация Не дължиш данъци. Става с удостоверение от общината за степен на завършеност, но с адвокат, защото ще ти искат сто хиляди глупости
Внимавай, че може да ти спрат тока и водата (и централното топлозахранване ), тоест човечеца, дето е там , да пострада И подлежиш на санкция за ползване на невъведен в експлоатация жилищен блок
Да ги питам защо не са я нанесли в кадастъра "в строеж", ама айде де? И са пропуснали да нанесат еташтостта, но отгоре надолу, тъпо. А иначе, като външна геометрия и етажност на триетажната част, кадастралната карта е вярна. Мерили са, не е съчинение по преразказ
То така са над половината къщи по селата, чууудна веселба.
P.S. anserk, за кво тая злоба бе?
Завършена в груб строеж, тоест - не е въведена в експлоатация Не дължиш данъци. Става с удостоверение от общината за степен на завършеност, но с адвокат, защото ще ти искат сто хиляди глупости
Внимавай, че може да ти спрат тока и водата (и централното топлозахранване ), тоест човечеца, дето е там , да пострада И подлежиш на санкция за ползване на невъведен в експлоатация жилищен блок
Да ги питам защо не са я нанесли в кадастъра "в строеж", ама айде де? И са пропуснали да нанесат еташтостта, но отгоре надолу, тъпо. А иначе, като външна геометрия и етажност на триетажната част, кадастралната карта е вярна. Мерили са, не е съчинение по преразказ
То така са над половината къщи по селата, чууудна веселба.
P.S. anserk, за кво тая злоба бе?
Последна промяна emilgrigorov на 10 Мар 2012, 23:49, променена общо 3 пъти
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
До колкото познавам нещата това е някъде в Искърското дефиле и то в района Бов -Церово. Познавам по много наподобяващите на диабаз камъни от които е изграден подпорния зид но мога и да греша. Само любитем на геологията съм и то повърхностен.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
emilgrigorov написа:P.S. anserk, за кво тая злоба бе?
Съжалявам , ако така си възприел поста ми. Опитах се да назова нещата в прав текст и че има оправия.
Какъв груб строеж, като нотариуса миналата година му е извадил УТ на сградата като завършена и оттам - НА! За целите на данъчната оценка се ползват квадратурите. Да не говорим, че през 196... не може да застроиш повече от 60 кв.м, а за вилни зони - 45 кв.м.(по памет).
Не е нещо, което да не може да се поправи Има си ред, ама и тичане.Което може да свърши сам -добре, но останалото-архитект с геодезист!
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:emilgrigorov написа:P.S. anserk, за кво тая злоба бе?
Съжалявам , ако така си възприел поста ми. Опитах се да назова нещата в прав текст и че има оправия.
Какъв груб строеж, като нотариуса миналата година му е извадил УТ на сградата като завършена и оттам - НА! За целите на данъчната оценка се ползват квадратурите. Да не говорим, че през 196... не може да застроиш повече от 60 кв.м, а за вилни зони - 45 кв.м.(по памет).
Не е нещо, което да не може да се поправи Има си ред, ама и тичане.Което може да свърши сам -добре, но останалото-архитект с геодезист!
Аз предлагам първо консултация с адвокат с наличните документи, че нищо не стана ясно, какъв НА, откъде идва грешката в Данъчната служба, дали тая грешка се дължи само на невярно деклариране или и на неправилно нанасяне в кадастралната карта? Аз разбрах, че има и грешка в кадастралната карта, ама дали наистина е така?
П.П. Ансърк, откога нотариусите издават УТ ? Или май бяха само НА?
- nk7702n
- Старши потребител
Не ми пречи че е трикатка темата беше за друго. А и не знам какво те учудва коя стена подпира ската. Това в ляво горе дето си сложил въпросчетата са някакви укрепвания щото не на всякъде е гола скала. А и са копали и правили опити да отводняват терена. Има някакви дренажи под цялата сграда и в момента от там върви малка река. Все пак на няма 20 метра почва гората та тея дървета на растат само на камък.Долу ако не виждаш тунела здраве му кажи. Системата не ми дава да качвам снимки дори да съм ги смалил на 32к. И мога да ти покажа как от 3-я етаж по стълба с 2 стъпала излизаш на площадката ако си тома неверни.
А това че няма колони и на мен ми се вижда тъпотия но не съм строил аз. Била е с гредоред в началото после са раздигали втория етаж и отлели са плочата и са достролили и това над него.Нама как да питам сайбията на къщата починал е 97г. Също как и защо е декларирано в последствие. Важното е че не отговаря на действителноста с това на кадастралния план като ЗП. Има обаче едно любопитно съвпадение в старата картотека са декларирани точно 91 кв.м. РЗП и после точно същата цифра излиза като ЗП в кадастъра.
А това че няма колони и на мен ми се вижда тъпотия но не съм строил аз. Била е с гредоред в началото после са раздигали втория етаж и отлели са плочата и са достролили и това над него.Нама как да питам сайбията на къщата починал е 97г. Също как и защо е декларирано в последствие. Важното е че не отговаря на действителноста с това на кадастралния план като ЗП. Има обаче едно любопитно съвпадение в старата картотека са декларирани точно 91 кв.м. РЗП и после точно същата цифра излиза като ЗП в кадастъра.
Последна промяна ivolovech на 13 Мар 2012, 19:22, променена общо 2 пъти
- ivolovech
- Младши потребител
, зivolovech написа:Не ми пречи че е трикатка темата беше за друго. А и не знам какво те учудва коя стена подпира ската. Това в ляво горе дето си сложил въпросчетата са някакви укрепвания щото не на всякъде е гола скала. А и са копали и правили опити да отводняват терена. Има някакви дренажи под цялата сграда и в момента от там върви малка река. Все пак на няма 20 метра почва гората та тея дървета на растат само на камък.Долу ако не виждаш тунела здраве му кажи. Системата не ми дава да качвам снимки дори да съм ги смалил на 32к. И мога да ти покажа как от 3-я етаж по стълба с 2 стъпала излизаш на площадката ако си тома неверни.
Както са Ви писали по - горе,задължително Ви трябват доста финикийски знаци, адвокат и проектант, за да си решите както трябва проблема. Заредете се с търпение и се информирайте добре при консултация с адвокат, за да не се наложи да плащате повторно, тъй като не сте разбрал, или сте разбрал погрешно нещо.
- nk7702n
- Старши потребител
ivolovech написа:...Има обаче едно любопитно съвпадение в старата картотека са декларирани точно 91 кв.м. РЗП и после точно същата цифра излиза като ЗП в кадастъра...
E, явно е допусната досадна грешка. Ноооо... за да се поправи сега трябва нещо черно на бяло, с подпис и печат от опълномощени за това специалисти по разните там закони, т.е. геодезист! Щеше да свърши работа и одобрен проект от миналото, но вие нямате такъв. И 3 етажа да е, РЗП пак ще е под 270 кв.м.
Вие последно решавате как да действате.
.........
И последно: услугата на нотариуса е малко мечешка ... защото УТ гл.архитект издава не само на база махленските свидетелства ...има и описание ... тогава е щяло да се разбере и поправи грешката ...
Последна промяна anserk на 11 Мар 2012, 01:30, променена общо 1 път
- anserk
- Активен потребител
Послушайте ме! Ако не Ви предстои някакво действие с този имот не правете нищо. Надявям се да не сте толкова неблагоразумен да публикувате снимка на обствения си имот. Нямате представа колко неподозирана от Вас информация може да извлече злотамерен към Вас човек. Трайте си защото може да изпаднете в положение и финикийските знаци да не могат да Ви помогнат.
-
Това, за което говорех (но задължително с адвокат, иначе нищо няма да стане):
§ 16. (1) Строежи, изградени до 7 април 1987 г., за които няма строителни книжа, но са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон, са търпими строежи и не подлежат на премахване и забрана за ползване. Те могат да бъдат предмет на прехвърлителна сделка след представяне на удостоверение от органите, които са овластени да одобряват съответните инвестиционни проекти, че строежите са търпими.
Изградени далеч не означава завършени. А нотариалният акт се поправя.
§ 5. т.46. "Груб строеж" е сграда или постройка, на която са изпълнени ограждащите стени и покривът, без или със различна степен на изпълнени довършителни работи.
Чл. 181. ...(2) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) След завършване на сградата в груб строеж, констатирано с протокол на общинската (районната) администрация, предмет на прехвърлителна сделка може да бъде построената сграда или самостоятелни части от нея.
с въпросния протокол в данъчното
Tax free
А иначе, за проекти, паспорти, вселената и всичко останало го ориентирах в самото начало, 2-3000 лв. и половин-една година
§ 16. (1) Строежи, изградени до 7 април 1987 г., за които няма строителни книжа, но са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон, са търпими строежи и не подлежат на премахване и забрана за ползване. Те могат да бъдат предмет на прехвърлителна сделка след представяне на удостоверение от органите, които са овластени да одобряват съответните инвестиционни проекти, че строежите са търпими.
Изградени далеч не означава завършени. А нотариалният акт се поправя.
§ 5. т.46. "Груб строеж" е сграда или постройка, на която са изпълнени ограждащите стени и покривът, без или със различна степен на изпълнени довършителни работи.
Чл. 181. ...(2) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) След завършване на сградата в груб строеж, констатирано с протокол на общинската (районната) администрация, предмет на прехвърлителна сделка може да бъде построената сграда или самостоятелни части от нея.
с въпросния протокол в данъчното
Tax free
А иначе, за проекти, паспорти, вселената и всичко останало го ориентирах в самото начало, 2-3000 лв. и половин-една година
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
julyanvonemona написа:Послушайте ме! Ако не Ви предстои някакво действие с този имот не правете нищо. Надявям се да не сте толкова неблагоразумен да публикувате снимка на обствения си имот. Нямате представа колко неподозирана от Вас информация може да извлече злотамерен към Вас човек. Трайте си защото може да изпаднете в положение и финикийските знаци да не могат да Ви помогнат.
Наистина, ivolovech, да вземеш на си поизчистиш вече постовете. И предлагам да спрем.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Лошото е че в место да свърша нещо добро направих мечешка услуга. Човека оставен да живее там иска да си плаща сам поне данъците. Е да ама до преди е плащал върхи заветните 91 кв.м. някакви си 30-сетина лева данъци и такси. Сега решил да си плати от мое име в първия възможен момент и му сервирали непосилната сума от 170 лева. Добре че съм на линия да видя какво за какво идва реч.
Като още един път искам да ви благодаря за помощта до тук.
В понеделник пак ще съм в нета така че ако някой се сети за още нещо може да драсне някой ред.
И лека вечер на всички.
Като още един път искам да ви благодаря за помощта до тук.
В понеделник пак ще съм в нета така че ако някой се сети за още нещо може да драсне някой ред.
И лека вечер на всички.
Последна промяна ivolovech на 13 Мар 2012, 19:22, променена общо 1 път
- ivolovech
- Младши потребител
Понеже яко си захапал дръвцето (с добро чувство) , нека геодезисти да ти замерят и автоматично ще излезат площите по етажи и с този протокол - в кадастъра. Ако нотариуса приеме това с поправката -дотук!
- anserk
- Активен потребител
emilgrigorov, anserk от прословутия §16 ДР на ЗУТ много хора много хора пропускат"....но са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им..." Точно тези страшни думи имах предвид, а и текста на чл.225 (2) т.1 ЗУТ, където ако обърнете внимание драги съфорумци и си направите труда да го осмислите, ще видите че един строеж може да е незаконен, въпреки че за него е издадено разрешение за строеж и въпреки че за него има сътворан нотариален акт! Тези лоши мисли ми дойдоха наум, докато разглеждах снимката на съвсем скромната според съвременните мащаби "трикатка" и реших повторно да предупредя ivolovech да прекрати с изявите си.Това го напрправих от добро към него,чувство защото той реши да ни предупреди че е машинен инженер, с което маркира за себе си територията на прецизността в замерванията. Отгледах и изучих син, който също е машинен инженер и това прибави допълнителна симпатия към поставилия темата. Колкото за лошите мисли (приедположения) от моя страна - могат и да се окажат само съмнения, за които нека бъда извинен! Няколко пъти в този форум съм съобщавал че през "късния палеозой" съм бил и главен архитект и инспектор по тези въпроси в МССУ (днес МРРБ)десетки години, така че аз просто съм обучен да гледам лошо. Затова от мен точка по темата!
-
ivolovech, ако никът Ви иска да подскаже "Иво от Ловеч" тогава знайте че ловчанските общинарски служители не са никак безобидни. В много по-голяма степен това се отнася и до чиновниците на ДНСК, така че ако първаначалните ми предположения за "Искърското дефиле" се транслират в Ловешка област нещата никък не са по-розови, а ако към това се прибави и предположението, че обекта се намира в Нац. парк "Централен балкан" какви нАТУрални актове, какви заснемания, какви кадастри, какви пет лева. Въпреки че област Ловеч е на първо място в БГ по влезли в сила кадастрални карти, няма спасение от лошото гледане.
-
julyanvonemona написа:... ще видите че един строеж може да е незаконен, въпреки че за него е издадено разрешение за строеж и въпреки че за него има сътворан нотариален акт!
Отдавна чаках този момент!
Почти от началото на темата!
Но все пак julyanvonemona излезе благороден!
- probcho
- Активен потребител
Да не говорим, че през 196... не може да застроиш повече от 60 кв.м, а за вилни зони - 45 кв.м.(по памет).
anserk! През 196... все още можеше чл. 39 ЗТСУ е от 1973т., а ЗСГ е от същата година. Тогава се регламентираха 60-те кв.м. за вила и 120 кв.м. РЗП за жилище!
-
Хей ама на къде пак я подкарахте темата.
Що всеки си мисли за далавера в тая държава бе хора?!
Що такава злоба бе???
Защо все трябва всичко да крием и да се правим на потайни и да не смеем да си извадим кирливите ризи на показ.
Къщата не в никакви защитени национални паркове вилни зони и тем подобни.
Щото ако я караме така по логиката на колегата давайте да бутаме всички къщи от миналия век щото няма документи и архитекттурни планове пък и проектанта е бил някой си дядо дюлгерин и е нямал никаква тапия. Имам една наследствена къщичка от 1800 и някоя си година и нея ли да затрия.
Доста смислени и логични неща научих от вас но за да разбера дали да продължавам да питам или наистина да спра искам поне един да ми отговори честно. Би ли се срамувал от колегите си нарисували това по преразказ. Аз лично бих умрял от срам а и не бих търсил възнаграждение за несвършената работа.
Що всеки си мисли за далавера в тая държава бе хора?!
Що такава злоба бе???
Защо все трябва всичко да крием и да се правим на потайни и да не смеем да си извадим кирливите ризи на показ.
Къщата не в никакви защитени национални паркове вилни зони и тем подобни.
Щото ако я караме така по логиката на колегата давайте да бутаме всички къщи от миналия век щото няма документи и архитекттурни планове пък и проектанта е бил някой си дядо дюлгерин и е нямал никаква тапия. Имам една наследствена къщичка от 1800 и някоя си година и нея ли да затрия.
Доста смислени и логични неща научих от вас но за да разбера дали да продължавам да питам или наистина да спра искам поне един да ми отговори честно. Би ли се срамувал от колегите си нарисували това по преразказ. Аз лично бих умрял от срам а и не бих търсил възнаграждение за несвършената работа.
Последна промяна ivolovech на 13 Мар 2012, 19:23, променена общо 1 път
- ivolovech
- Младши потребител
ivolovech тези неща които ги написах във връзка с 225 (2) т.и 1§16 ДР на ЗУТ са абсолютно работеща законова схема, за ваше щтастие почти не се използва. В този бизнес съм вече близу 40 години от двете страни на фронтовата линия и като "меч на държавата" и като конструктор на добри брони срещу държавна намеса! Това че нарисуваната от мен апокалиптична картина почти не се използва, съвсем не значи че използването и е невъзможно! Каквато и част от процента да е възможна, ако Ви се случи - за Вас това е 100%нали!
Отговора ми е абсолютно честен. След снимката която видях това е моето съмнение. Истиски отговор можете да получите, ако проуча всички възможни факти около казуса Ви, с което не ми се заема защото е времеядство, което не се рентира.
Отговора ми е абсолютно честен. След снимката която видях това е моето съмнение. Истиски отговор можете да получите, ако проуча всички възможни факти около казуса Ви, с което не ми се заема защото е времеядство, което не се рентира.
-
julyanvonemona написа:. В този бизнес съм вече близу 40 години от двете страни на фронтовата линия и като "меч на държавата" и като конструктор на добри брони срещу държавна намеса!
julyanvonemona От всичко написано до тук от Вас наборе / от вашите описания с проста аритеметика стигам до този извод/ едно конкретно предложение което да ми върши работа не намерих. Това да си трая и да чакам някой да оправи батацитете в бъдеще най малко не ми харесва. Казвате бил и от двете страни на фронта. Е те тогава бъдете конкректен по темата на не само да изказвате съмнения. И не на последно място бих ви помолил да отговорите направо без увъртания какво ще направите ако знаете че някой не си е свършил работата и е допусната неумислена техническа грешка. Ще се криете само зад членове и алинеи на закона. Така постъпва бездушния и некадърен държавен чиновник в момента.Щото закона си е закон крив прав вярно е трябва да се спазва но когато има несправедличост тя трябва да бъде отстранена.
Би ли се срамувал от колегите си нарисували това по преразказ. Аз лично бих умрял от срам а и не бих търсил възнаграждение за несвършената работа.
Но най вече очаквам конкретен отговор на това последното дето питах преди.
Последна промяна ivolovech на 12 Мар 2012, 20:10, променена общо 1 път
- ivolovech
- Младши потребител
ivolovech написа:Що всеки си мисли за далавера в тая държава бе хора?!
Що такава злоба бе???
А на теб какъв ти е проблема - да си плащаш данък сграда по действителни квадратури
или терминала на летище София ! Ти избираш!
Посочихме ти с най-добри помисли какви са законовите действия, повече здраве му кажи!
Действай както намериш за добре и не се разсейвай
- anserk
- Активен потребител
55 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|