здравейте колеги!
предстои ми да започвам работа като юрисконсулт в голяма община.Някой може ли да ми каже колко е заплатата към настоящия момент?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател
|
|
51 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател
Привет!
Колега, съветвам ви след като ви "предстои" да станете държавен служител, запознайте се със "Закон за държавния служител", там ще откриете разпоредбата на чл.67 (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г., в сила от 1.01.2004 г.) (1) Брутната заплата се
състои от основна заплата и допълнителни възнаграждения.
(2) Минималните и максималните размери на основните заплати се установяват с
акт на Министерския съвет. Органът по назначаването определя индивидуалния размер
на основната заплата на държавния служител, като отчита нивото на заеманата
длъжност и оценката на индивидуалното изпълнение от последното атестиране, при
условия и по ред, определени от Министерския съвет.
Що се касае за вашето конкретно възнаграждение, то ще бъде посочено във административния акт за назначаване, който ще ви бъде връчен срещу подпис.
Колега, съветвам ви след като ви "предстои" да станете държавен служител, запознайте се със "Закон за държавния служител", там ще откриете разпоредбата на чл.67 (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г., в сила от 1.01.2004 г.) (1) Брутната заплата се
състои от основна заплата и допълнителни възнаграждения.
(2) Минималните и максималните размери на основните заплати се установяват с
акт на Министерския съвет. Органът по назначаването определя индивидуалния размер
на основната заплата на държавния служител, като отчита нивото на заеманата
длъжност и оценката на индивидуалното изпълнение от последното атестиране, при
условия и по ред, определени от Министерския съвет.
Що се касае за вашето конкретно възнаграждение, то ще бъде посочено във административния акт за назначаване, който ще ви бъде връчен срещу подпис.
- doll_face
- Младши потребител
Ходих на няколко конкурса в държ.администрация и винаги, когато кандидаствах за дадена длъжност в обявленията за нея беше обявена и заплатата.Но по мои наблюдения се движат в следния диапазон: за община -330лв някъде основна заплата( да не говорим,че днес има обява за младши юрисконсулт за 240 основна заплата например), за изпълнителна агенция - около 450лв основна, за министерство -500.Това обаче е за младши юрисконсулт, ако е за главен или старши са по-високи.
- velikova_
- Потребител
Уважаеми колеги, разбира се, че всичко е субективно и относително. Субективно от гледна точка на кадидатстващия. За колко самият кандидат е готов да продаде своя труд. Ако смята,че е отлично подготвен и полезността му за фирмата ще е голяма, нормално е да поиска висока заплата-напр.1500 лв. стартова за добър юристконсулт е разумно искане. Ако кандидатства в държавната администрация там нещата са сравнително ограничени. Там няма възможност за искане и преговори. В обявлението за конкурса е посочена стартовата заплата, така че няма място за коментари. Относително е защото зависи къде кандидатстваш. Има фирми, които могат да ти дадат тази заплата, но има други, които не могат дори и да искаш. а в държавната адмонистрация стартовите запалти са в много широк диапазон- от 240 до 1400 та и нагоре. Така че преценяш себе си, преценяш и фирмата/учреждението/ където кандидастваш и искаш мах. без да се подценяваш. Успех !
- L_Tabakow
- Младши потребител
Според вас каква е заплатата на юрист в Банка ДСК, в провинцията?
- alexander2005
- Младши потребител
Колега, не знам каква е заплатата в момента, но мога да Ви кажа каква беше преди 10 год. Тогава работех като юрисконсулт в клон в провинцията и получавах чисто около 5 мин. работни заплати по това време, което не бяха малко пари. Сега системата им на оценка на труда доколкото знам е съвсем друга. Договаряне може да има, но в определени граници. Набляга се на индивидуалната оценка на служителя и бонуси. Като цяло юрисконсулт в банка в провинцията взема повече от който и да било юрисконсулт в община, държ. администрация и др. Изобщо оферта си е въпреки многото работа. Ако не направиш сериозен гаф, може и да се пенсионираш там. В Банка ДСК има юрисконсулти с повече от 15 год. непрекъснат стаж там.
- ytrewq
- Потребител
Колеги,моето мнение е ,че стартова заплата за младша длъжност трябва да бъде поне 650 лв.Нормално е след толкава години на труд и лишения да получиш и нещо насреща.Не е нормално Юрист консулт в общината да взема 300 лв.заплата,а една чистачка която не може да пише и чете и има завършен трети клас да взема 500лв.Не ме разбирайте погрешно.Не омаловажавам работата на чистачката или пък искам да обидя хората които се занимават с тази длъжност,а само да направя сравнение.Където и да кандидатстваш за работа ти искат стаж.А такъв общо взето ако нямаш познат които да те нареди някъде можеш да придобиеш като държавен служител.Ако си и от друг град и трябва да плащаш и квартира.Е ако някои може да ми каже как да стане това с 300 лв.заплата нека сподели та да се поучат и останалите.
- mnedjalkov
- Нов потребител
alexander2005 написа:Според вас каква е заплатата на юрист в Банка ДСК, в провинцията?
Добре, според вас при положение че съм работил почти 8 години в банки като кредитен инспектор и реално съм наясно с целия процес по кредитиране, събиране на просрочени кредити, ипотеки и т.н., а юридически стаж имам само 6 месеца, каква минимална заплата е редно да поискам?
А друг е въпроса, дали ще ми я дадат...
- alexander2005
- Младши потребител
Някой колега ще разкрие ли на каква заплата започват младшите разследващи полицаи?Аз в момента работя в община и едвам оцелявам
- Vasko1912
- Нов потребител
според мен и 1200 не е много...
- irina
- Младши потребител
А за помощник-нотариус?
- alexander2005
- Младши потребител
51 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3