начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Акт от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт от КАТ

Мнениеот denis_dimirev » 03 Окт 2011, 13:02

Здравейте,

Бих искал в началото да се извиня ако има подобна тема, но не можах да открия точен отговор на въпроса си.
А той се състой в следното: Имат ли давност актовете от КАТ и ако да то колко време трябва измине за да я изгубят.
Историята е следната: на 13,07,2007 ми написаха акт за превишена скорост, но поради стечение на обстоятелства досега не съм ходил да ми връчат наказателното постановление, което гласи глоба от 250 лева и 3 месеца лишаване от право да шофирам.
Ако сега ( повече от 4 години ) отида в КАТ дали ще ми върнат талона или ще трябва да си оставя книжката за 3 месеца.
И ако трябва да ми върнат талона то какво по точно ( закон, постановление... ) да цитирам.

Благодаря предварително

Денис
denis_dimirev
Нов потребител

Re: Акт от КАТ

Мнениеот kremen » 03 Окт 2011, 14:01

Актовете нямат давност - те заместват талона. Моят съвет е: идете в КАТ, погледайте малко "телевизия" и си вземете наказателното постановление. То има давност. Съдбата на книжката Ви е същата като на талона, така че - обжалвайте наказателното постановление. :twisted:
kremen
Младши потребител

Мнениеот denis_dimirev » 03 Окт 2011, 14:25

Здравейте,

малко съм объркан от "погледайте телевизия". Ако отида да си взема наказателното постановление то няма да ми го дадът без да си оставя книжката...

Благодаря
Денис
denis_dimirev
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 03 Окт 2011, 15:49

Вие и в момента сте неправоспособен водач - нямате талон. Няма и да го получите, докато не изтърпите наказанието си. За да почнете да го изтърпявате обаче трябва да си получите наказателното постановление и да предадете свидетелството за правоуправление.
Дори и да мине някаква давност за парите, талон няма да видите. Притежанието му не е право, а привилегия, така че не можете да искате да ви го върнат "по давност". А дали ще успеете да "катурнете" наказателното постановление в съда... никой не може да каже.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот veda-accounting » 06 Окт 2011, 13:06

Питащият очевидно не е ходил в Кат от поне 4 години. Тогава още нямаше "телевизия". :)
Аватар
veda-accounting
Младши потребител

Назад към Административно право