- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УПИ - СЪСОБСТВЕНОСТ ,изкоп и фундаментна плоча !
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: УПИ - СЪСОБСТВЕНОСТ ,изкоп и фундаментна плоча !
.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 11:09, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Отново не съм съгласен,
считам нарушено конституционното ми право на собственост и за другите двама.
Четвъртия косвено пречи за възстановяване на собственоста,бездействие .Считам другите трима търпят вреда от неползване на имота/разрушени къщи,работилници,офиси/.
Пак повтарям нарушени са ми конституционните права от четвъртият съсобственик за право на лично ползване ,отдаване под наем,или прозв.дейност.
Мислете господа прависти ,
считам нарушено конституционното ми право на собственост и за другите двама.
Четвъртия косвено пречи за възстановяване на собственоста,бездействие .Считам другите трима търпят вреда от неползване на имота/разрушени къщи,работилници,офиси/.
Пак повтарям нарушени са ми конституционните права от четвъртият съсобственик за право на лично ползване ,отдаване под наем,или прозв.дейност.
Мислете господа прависти ,
- borada
- Младши потребител
Няма как да имате етажна собственост - ако си прочетете ЗС "IV. ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ", там става въпрос за "сгради, в които етажи или части от етажи принадлежат на различни собственици", а вие нито имате сграда, нито пък някаква валидна и в сила уговорка за подялбата на бъдещата сграда по етажи и самостоятелни обекти. Съответно няма и общи части, в поддръжката на които всички съсобственици да са длъжни да участват.
И изобщо като си знаете хората е трябвало предварително да направите един хубав договор, който да подсигурява интересите Ви за всякакви случаи, а не да търсите правни еквилибристики пост фактум!
И изобщо като си знаете хората е трябвало предварително да направите един хубав договор, който да подсигурява интересите Ви за всякакви случаи, а не да търсите правни еквилибристики пост фактум!
Последна промяна via_victoria на 06 Сеп 2011, 20:19, променена общо 1 път
- via_victoria
- Потребител
borada, време е май за нова конституция, която Вие да изпишите така както Ви е угодно, то по принцип така ги пишат законите. Лошо няма
- marti_gor
- Потребител
Вече сте набрали голямо делта V и влезнаяхте в сферата на конституционното право. На мен като на по прост другар, някой трябва да ми обясни какви точно конституционни права от сегмента наречен собственост "особеният съсобственик" е нарушил на останалите....?
Последна промяна julyanvonemona на 07 Сеп 2011, 07:27, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona, нашата демокрация доведе до това, че всеки извежда собствени конституционни принципи. упоритостта може да предизвика наистина конст. промени с оглед на факта, че председателката на пр. комисия е изключително "ерудирана" "дама" /над 100 кг./
- marti_gor
- Потребител
Не нашата демокрация а демокрацията доведе до правни промени в полза на гражданите от тоталитарните закони в полза на Партията.
По простому ,ако вие бяхте на мое място как бихте постъпили.Имате имот и с другите трима съсобственици сключвате договор с приобретател, като договора е изготвен от най- добрият адвокат според вас.
Приобретателя фалира,няма суперфиция.
Четвъртият съсобственик отказва, подписал надлежно предварителният договор отказва да продължи договор с друг преобретател,докато не се изпълнят 25 негови искания/от водопада вода пада/.
Как да постъпя да продължи строежа,който е потенциално опасен за околните и има други строители който искат да продължат строежа при отлични условия.
Само по-този начин /трудният/се постигат успехи..............................
Чакам !
По простому ,ако вие бяхте на мое място как бихте постъпили.Имате имот и с другите трима съсобственици сключвате договор с приобретател, като договора е изготвен от най- добрият адвокат според вас.
Приобретателя фалира,няма суперфиция.
Четвъртият съсобственик отказва, подписал надлежно предварителният договор отказва да продължи договор с друг преобретател,докато не се изпълнят 25 негови искания/от водопада вода пада/.
Как да постъпя да продължи строежа,който е потенциално опасен за околните и има други строители който искат да продължат строежа при отлични условия.
Само по-този начин /трудният/се постигат успехи..............................
Чакам !
- borada
- Младши потребител
Май ще има да си почакате...., особено ако "спънатият" съсобственик... е млад.
-
Melly - Старши потребител
Самата аз също съм от Северозападна България. Не съм над 100 кила, но чета разни здравни рубрики и знам че пълните хора имат светкавична и свежа мисъл, която изпреварва действията им. По този начин представителите на науката дават обяснение за някои причини на наднормено тегло. Не искам да бъда възприемана като защитница на моята землячка, понастоящем председателка на правната комисия при НС, но си мисля че когато теглото на една жена е единствен аргумент в защитата на дадена теза, то този който я лансира, сериозно следва да помисли за себе си.
И запомнете! Думата "ерудит" не е от тези от които може да се образува прилагателното "ерудирана".
И запомнете! Думата "ерудит" не е от тези от които може да се образува прилагателното "ерудирана".
-
aspida - Потребител
Ако се наложи ще почакам,
но никога ама никога не бих се съгласил някой да манипулира за собствена облага.
Но като констатация мисля, -Не сте прави ФОРУМЦИ.МИСЛИТЕ ЕДНОЗНАЧНО , КАКВОТО КАЖЕ СЪДА БЕЗ ДА СИ НАПРЯГАТЕ МОЗЪЦИТЕ
Всичко което не ме убива ,ме прави по-силен!
И като капак ще ви цитирам 10 та божа заповед.
- Не пожелавай дома на ближния си,нито жена му,нито нивата,нито роба,робинята,ни осела,Нищо което е на ближния.
Та ние сме в ЕВРОПА господа и съдебната ни система е така нарочена поради твърдоглавост и плиткоумие, и който не се обърнал към европейсия съд той не е спечелил.Е за сметка на българският данъкоплатец.
На 23 години съм.
но никога ама никога не бих се съгласил някой да манипулира за собствена облага.
Но като констатация мисля, -Не сте прави ФОРУМЦИ.МИСЛИТЕ ЕДНОЗНАЧНО , КАКВОТО КАЖЕ СЪДА БЕЗ ДА СИ НАПРЯГАТЕ МОЗЪЦИТЕ
Всичко което не ме убива ,ме прави по-силен!
И като капак ще ви цитирам 10 та божа заповед.
- Не пожелавай дома на ближния си,нито жена му,нито нивата,нито роба,робинята,ни осела,Нищо което е на ближния.
Та ние сме в ЕВРОПА господа и съдебната ни система е така нарочена поради твърдоглавост и плиткоумие, и който не се обърнал към европейсия съд той не е спечелил.Е за сметка на българският данъкоплатец.
На 23 години съм.
- borada
- Младши потребител
borada написа:..... На 23 години съм.
Жив и здрав бъди!
П.П. Впрочем, аз пък скоро ще навърша отново 21 години.
-
Melly - Старши потребител
borada "Не споменавай Всуе името Божие!", а ако повече Ви харесва в Европа има и безбожници! Анадън му?!
Последна промяна julyanvonemona на 07 Сеп 2011, 09:24, променена общо 1 път
-
Обичам Ви и така се ражда истината.
- borada
- Младши потребител
Обичам Ви и така се ражда истината.
borada, май наистина ще излезе че сте на 23
-
aspida написа:Самата аз също съм от Северозападна България. Не съм над 100 кила, но чета разни здравни рубрики и знам че пълните хора имат светкавична и свежа мисъл, която изпреварва действията им. По този начин представителите на науката дават обяснение за някои причини на наднормено тегло. Не искам да бъда възприемана като защитница на моята землячка, понастоящем председателка на правната комисия при НС, но си мисля че когато теглото на една жена е единствен аргумент в защитата на дадена теза, то този който я лансира, сериозно следва да помисли за себе си.
aspida , по принцип сте права, но въпросната дама е изключение от правилото
- marti_gor
- Потребител
julyanvonemona написа:Обичам Ви и така се ражда истината.
borada, май наистина ще излезе че сте на 23
Няма значение дали котката е черна или бяла,докато лови мишки тя е добра котка!
- borada
- Младши потребител
borada Само винаги си давайте сметка, че всички които сме тук сме едновременно и риболовци и лапнишарани!
-
Удоволетворението е голямо ,като си риболовец - мечтать не вредна , а при лапнишаран - небрежно глуповат!
В момента съм планктон!!!
В момента съм планктон!!!
- borada
- Младши потребител
Здравейте,
По казуса в темата:Общината иска да ви глоби,но защото е постъпила евентуална жалба с основания.Общината прави предписание относно дастрашаващия проблем.Издирва всички собственици,за получат предписанието.Едва тогава в определен срок се издава и заповед за изпълнение от общината,предвид че не сте изпълнили предписанието.Дори и да ви глобят,то застрашавате ли нечий живот или имот ще има и последствия..И още повече санкции и платежи..Колкото и да ви глоби общината вие си платете,не спирайте действията й.Другия си отговаря за себе си и все някога дори с частта му в имота,ще си вземат глобата и дано да не дава господ и други бедствия.
Консултирайте се незабавно с адвокат,дори и с юристконсулта във вашия случай на съответната община.Тъй като,според написаното от вас е видно,че вие на всяка цена искате да предотвратите нередностите и обстоятелствата,създаващи ситуация застрашаваща околностите и околните.В случай,че и улицата пропада или има такава възможност,района около имота ви трябва да бъде отцепен с нужните съоръжения.А пропадне ли и общинската собственост-улицата,то при съдебни спорове може да спечели и имота ви,като възмездие на "уж незаинтересования интригант".
Жялко за съвестта ви и доброжеланието.
По казуса в темата:Общината иска да ви глоби,но защото е постъпила евентуална жалба с основания.Общината прави предписание относно дастрашаващия проблем.Издирва всички собственици,за получат предписанието.Едва тогава в определен срок се издава и заповед за изпълнение от общината,предвид че не сте изпълнили предписанието.Дори и да ви глобят,то застрашавате ли нечий живот или имот ще има и последствия..И още повече санкции и платежи..Колкото и да ви глоби общината вие си платете,не спирайте действията й.Другия си отговаря за себе си и все някога дори с частта му в имота,ще си вземат глобата и дано да не дава господ и други бедствия.
Консултирайте се незабавно с адвокат,дори и с юристконсулта във вашия случай на съответната община.Тъй като,според написаното от вас е видно,че вие на всяка цена искате да предотвратите нередностите и обстоятелствата,създаващи ситуация застрашаваща околностите и околните.В случай,че и улицата пропада или има такава възможност,района около имота ви трябва да бъде отцепен с нужните съоръжения.А пропадне ли и общинската собственост-улицата,то при съдебни спорове може да спечели и имота ви,като възмездие на "уж незаинтересования интригант".
Жялко за съвестта ви и доброжеланието.
-
namakak - Потребител
Колкото и странно да изглежда, borada има известно право. В нормалните държави (не искам да обиждам нашата като ненормална, ама то някак си от само себе си така се получава) обществото е намерило начини да се защити от явлението "незавършено строителство". И в това няма нищо противоконституционно- този който иска да получи разрешение и да започне да строи да гарантира пред държавата, че има средствата да завърши строежа и че тези средства могат да се използват само и единствено с тази цел- строителството на въпросната сграда. Ето, такова изискване по нашите закони няма. Така ние сме много по- демократични от онези, другите страни, които тормозят своите граждани и изискват от тях да имат гарантирано финансиране. Само че в нашата свободна страна под път и над път има останки от започнати от някого но нямащи никакъв изглед за завършване остатъци от сгради. По същата причина има и "строителни пирамиди". Ама това едва ли в случая може по някакъв начин да помогне на borada.
- bgarch
- Потребител
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|