начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

жалба и лични данни

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

жалба и лични данни

Мнениеот boteva » 16 Юни 2011, 11:25

Правно обосновано ли е в тестта на ЖАЛБА, освен трите имена, точния адрес и тел. за връзка, да се изискват всички данни от личната карта?
boteva
Младши потребител

Re: жалба и лични данни

Мнениеот nk7702n » 16 Юни 2011, 11:34

За каква жалба става въпрос? За предявяване на иск пред съд в исковата молба съгл. чл. 127 от ГПК дори не се изисква като реквизит посочване на номер на личната карта.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boteva » 16 Юни 2011, 13:01

Най-обикновена жалбица по личен проблем, подадена към Дирекцията за социално подпомагане!
Не бях чувала, че личните данни са тоооооолкова важни и при жалбите. Какви са правните основания?
Имам чувството, че ще се пише нова жалба и за това...
boteva
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Юни 2011, 13:12

Относно подаване документи до Дирекция" Социално подпомагане", в случай, че Ви искат допълнително лични данни, задължително трябва да попълните декларация, че сте съгласна с предоставянето на тези данни.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boteva » 16 Юни 2011, 13:35

Да, ама НЕ! Не искаха да ми я приемат, но тъй като се отнася за детските надбавки на детето, си ги допълних - имах ли избор???
Бих искала да прочета някъде правното основание - лични данни в жалба?! За какво са им в този случай?
Та те от години са в досието при соц. ни работник. Не им ли стигаше името, адреса и ЕГН-то ми.
Можеха да ми поискат и кръвната група или банковата сметка - нали съм в ръчичките им........
boteva
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 16 Юни 2011, 22:02

Аз си мисля че АПК.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135521015 , и по-точно чл.107.
Също смятам, че български гражданин се идентифицира с три имена и ЕГН, като е нормално в жалбата / сигнала да посочи и телефон/адрес за отговор и връзка.
Вече по жалбата органът може да изисква допълнителни данни и документи.
С една дума, дори на следната жалба до кмета:

До Кмета на община ...

жалба

от иван иванов егн.401010..... адрес с. осойно ул.10-та номер 699

г-н кмете,
не съм доволен от тротоара пред домът ми, има много дупки и се спъват хората. моля оправете го.

подпис: ...

трябва да се отговори в 30 дневен срок.
Интересното е, какво става като не се отговори :wink:
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Административно право