начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Наказателно постановление-КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление-КАТ

Мнениеот sonyglobe » 13 Юни 2011, 00:50

Здравейте!Искам да попитам как соят нещатата с обжалването на наказателно постановление за алкохол?
Моя случай е следния:Отнеха ми книжката за шофиране с 0.75 промила в кръвта,а сега чакам решение на кат,какво да бъде наказанието,но искам от по-раничко да се информирам каква е процедурата за обжалване,защотото автомобила ми е необходимост :)
Нека хората запознати с това да пишат и ако има хора с опит в тези дела да пишат на личен горе долу колко парички ще ми струва наемането на адвокат.Благодаря предварително :))
sonyglobe
Нов потребител

Re: Наказателно постановление-КАТ

Мнениеот iva_sh » 13 Юни 2011, 23:00

на основание чл. 172, ал. 3 от ЗДвП още при съставяне на акта се отнема СУМПС, за което се издава заповед за ПАМ по чл. 171, т.1, "б" от ЗДвП - временното отнемане е до решаване на въпроса за отговорността, но не повече от 6 месеца. НП може да се обжалва пред РС в 7 дневен срок. Потвърждаването е почти сигурно.
iva_sh
Потребител

Re: Наказателно постановление-КАТ

Мнениеот sonyglobe » 14 Юни 2011, 00:38

Много Благодаря за бързия отговор,но все пак ще пробвам с обжалване,каквото и да стане не губя нищо :)
sonyglobe
Нов потребител

Назад към Административно право