- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да направя качествена подготовка за конкурс?
|
|
93 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Как да направя качествена подготовка за конкурс?
При мен подейства, flex, но всеки има право да вярва в каквото си поиска.
- ralitsarbg
- Потребител
Навсякъде уважават и ценят мислещите, знаещи и можещи хора. Живял съм и съм работил с много хора от различни нации и навсякъде е горе-долу еднакво. Е, различно е цифровото изражение на признанието, но такъв ни е късметът .... Пожелавам на България и на себе си в частност, повече можещи и знаещи магистрати!
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Колеги, до сега не съм се явявал. Разкажете как минават нещата. А ще има ли скоро конкурс? Чувам, че незаетите щатни бройки щели да бъдат блокирани. Има ли такова нещо?
- govedo
- Младши потребител
Не съм чувал за блокиране на незаетите щатни бройки, а и не е логично да се случи. Конкурса е в две части-1. писменна и при оценка над 4,50-2. устна. Решава се казус, за който трябва да си много подготвен, т.е да си чел достатъчно /това е по моите впечатления/, след това чакаш шанса и късмета ти да са на твоя страна по едно и също време, стигаш до устен, доколкото си спомням 5 членна комисия ти задава въпроси по целия конспект, отново се молиш на шанса и късмета и си ти- сега вече очакваш 9 месеца в НИП. Как ще бъдеш оценен е сбор от това какво ще покажеш- важни са не само знанията, но и изказ, логическа мисъл и харизма. Късмет през април 2012г. .
- valeri756
- Младши потребител
Простете ,че се намесвам така в разговора , но бих искал да попитам ,какво ви е мнението за тези теми,които накои хора предлага в интернет, като гарантират,че били разработени по конспектите за мл съдии и мл прокурори? Въобще може ли да се ползват като помощен източник или е чисто хвърляне на празни пари ?
- jivko_stoev
- Младши потребител
Не се занимаваи с глупости. Тези лекции са загуба на време и пари. Чети си учебниците. Късмет
- valeri756
- Младши потребител
Благодаря за информацията , но все повече започвам да се отчайвам от ситуацията по отношение на провеждането на конкурси за мл съдии и мл прокурори , а и с новия з-н за Изменение и допълнение на съдебната власт бях чел ,че щели да намалеят бройките
- jivko_stoev
- Младши потребител
"Късмет през април 2012г. ." е написал колегата. Тогава ли ще бъде конкурсът? За младши ли ще го обявят? Да не го пуснат за първоначално? Как се определя какъв да бъде видът на конкурса?
- govedo
- Младши потребител
С промените в ЗСВ се сложи край на очакването, КОГА ще е конкурсът за първоначално назначаване на младши магистрати. Сега конкурсът ще се обявява януари, а ще се провежда през април.
- valeri756
- Младши потребител
Това звучи много добре, а дали ще има промяна в начина на оценяването? До този момент се вземат и оценките от държавните изпити,ако не се лъжа, а някъде в законопроекта на ЗИДСВ ,че ще се вземат предвид само оценките от устния и писмения изпит ,а тези от държавните изпити няма да влизат в балообразуването, правилно ли съм разбрал valeri756? Благодаря предварително за отговора
- jivko_stoev
- Младши потребител
Извинявай, че забавих отговора. Съвсем правилно си разбрал. Вече не се вземат оценките от държавните. Балообразуването е от писмен и устен, държавните се вземат при равен бал, което по мое мнение няма да е рядко явление
- valeri756
- Младши потребител
Равните балове въобще не са рядкост. Да не кажа голяма дума, ама почти всеки трети е с равен бал. Това е поради простата причина, че оценяването е до 0,25 стотни. При равни ще гледат държавните, а когато в огромния случай и след държавните баловете пак са равни - отново ще гледат оценките от следването.
- ragazo
- Потребител
Тоя пък-maunkata, не бил наясно с желатията си... Аз съм наясно, ама не зная как да ги постигна. Не съм се явявял до сега, кажете как стават нещата!
- govedo
- Младши потребител
93 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|