начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

как се пише жалба до административен съд

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как се пише жалба до административен съд

Мнениеот rumen_raikov » 10 Апр 2011, 12:30

здравейте!моля за помощ!обжалжах пред Районен съд издадено ми НП за нарушение на ЗЛОД.Комулативно ми бяха наложени 2 наказания-лишаване от право на лов за 3 години и 95 лева глоба.в чл.96 от ЗЛОД е записано,че не се обжалва глоба до 100 лева и наказание лишаване от право на лов до 1 година!Р. съд в своето решение отказа да се произнесе за глобата,понеже била под 100 лежа,а в останалата част обяви НП за незаконосъобразно и отмени наказанието лишаване от лов за 3 години.искам да обжалвам пред Адм.съд,понеже прочетох много решения на Админ.съдилища,но не ми е много ясно как точно да формулирам жалбата си до съда,ако може помогнете.срока ми е до 20 април,има осте време!
rumen_raikov
Нов потребител

Re: как се пише жалба до административен съд

Мнениеот donna » 10 Апр 2011, 12:46

Критериите на които следва да отговаря жалбата ви ги има в закона , тука жалби не пишеме!
donna
Старши потребител

Мнениеот rumen_raikov » 10 Апр 2011, 17:29

видях какви са критерийте,ще моля съда да отмени цялото НП-и по отношение на лишаването от лов,и за глобата.как мислите,имам ли шанс за успех?
rumen_raikov
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Апр 2011, 18:18

Знам, че си ловувал 8) и вероятно си в хипотезата на чл. 84( навярно е извън определените в разрешителното места, ако ли изобщо имаш разрешително за лов).
Знам, че вас, ловците, ви боли повече за лишаването от права, глобата ви е малко далечина. Наясно съм, че ще се гони крайната цел, но съм наясно :D и с последиците( пък и от вчера има чистак нов закон, който няма начин да не рефлектира и върху вас), които рано или късно ще установиш и за себе си ( максимализмът не винаги е здравословен).

Знам и как да се отървеш, но аз няма да помогна в този случай.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumen_raikov » 11 Апр 2011, 08:10

ех,Poli_g,прочетох мненито ти и остах с чувството,че вси4ко знаеш!истината е малко по-друга!аз и мои колеги преминавахме по път,който е граница между два ловностопански района.имахме разпешително за лов за нашия и изобщо не сме ловували в другия.набедиха ни обаче и ни писаха актове,а после и НП.както писах по-горе,обжалвах и съда без да се произнася по същество реши,че НП е незаконосъобразно.но остави глобата,понеже била под 100 лева.от решения на няколко адм.съда разбрах,че когато са наложени комулативно няколко наказания,на преглед подлежи цялото НП,а не само частта,при която съгл.закона за лова се допуска обжалване.дори в свое решение Адм.съд Пазарджик това го определи като ПРАВЕН АБСУРД т.е.НП е незаконосъобразно,а глобата да остане.от друга страна,след като сме членове на Европ.съюз,за нас е валидно евр.право,съгл.чл.5,ал.4 от Конституцията и би следвало съда да допусне за разглеждане и глобата ми.така мисля аз,сте ми е интересно да разбера ти,Poli_g,засто не искаш да помогнеш?да,най-важно бе да спасим лов.билети,но става жъпрос и за чест,нали?те се подиграха с нас,всячески искаха да ни лишат от лов,а сега и да им платим по техните банкови сметки по 95 лева,така ли?аз съм военен човек,председател съм на ловната дружина и не ми се иска това да стане!
rumen_raikov
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Апр 2011, 08:52

Добро утро и на вас.
Защо?...
Вие сте председател на дружинката(навярно в дата на ловния излет сте бил и водач на групата) и като такъв познавате района, който е предоставен на вашата ловна дружинка.
Нямам идея как сте разставили ловците, но да се движите по границата със съседен район с извадено от калъф и сглобено оръжие си е...предизвикателство- стъпка в страни е нарушение( и сам знаете).
Ей тази разходка по ръба на закона не харесвам( факт е, че не разбирам защо предпочитате този вид ловуване, а не фотолова примерно).

Защо ви отмениха НП в частта досежно лишаване от права? заради правни еквилибристики или защото не сте извършил нарушението?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 11 Апр 2011, 15:26

Слънце, аз стрелям по такива жУвотни:
http://shop.gunman.biz/a--p-1262.html
http://shop.gunman.biz/a--p-1260.html
Могат ли да ме лишат и мен от права :lol: :lol: :lol:
Сори за спама, ама не се сдържах.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот prattler » 11 Апр 2011, 16:51

Нямаш шансове Raikov, под необжалжаемия минимум рядко могат да се спечелят дела. Има противоречива съдебна практика, но само ще намериш нищото. Забрави!
prattler
Нов потребител

Мнениеот rumen_raikov » 11 Апр 2011, 17:44

Здравей Poli_g!съда отмени НП заради много нарушения в акта и в НП-като нарушена правна норма е записан чл.58 ал.1 от ЗЛОД,а после ме наказват по чл.84 ал.1 и чл.94!в акта и НП е записана местност,кадето уж са ме видяли,за която после вещо лице в експертизата каза,че не саществува!акта не е писан в мое присаствие,а ми бе даден за подпис предварително написан и подписан от свидетели,които не присастваха,когато ми се представи акта!прави ми впечатление,че в решението на съда е записано,че се отменя наказание лишаване от право на лов за нарушение по чл.58 ал.1 от ЗЛОД,а после се оставя глоба пак за нарушение на чл.58!а в ЗЛОД в чл.83ж е записано,че за нарушение на чл.58 наказанието е само глоба-от 200 до 600 лв.е,как тогава ме наказват с 95 лв.а аз изобщо този ден не сам бил човека който издава разрешителното за лов.а и когато сам минал по този път оръжието и моето и на колегите ми бе в калъф,свидетеля от горското не го отрече в съда.той заяви,че не ме е виждал в техния район,а само на границата между двата.а иначе,Poli_g,лова си е гъдел,човек си почива,ако няма подобни ядове!е,все повече научаваш за случая,имам ли шанс за успех?
rumen_raikov
Нов потребител

Назад към Административно право