Може ли някой да ми даде законовата норма , по която се променя адрес на сграда ?
УПИ е частна Общинска собственост с регулационен план от 1984 г. и според АКТ за частна Общинска собственост на УПИ с адрес : ул."Варна" 6
Сградата в това УПИ е етажна собственост. По молба на монзинството етажни собственици районната администрация е заличила адреса на сградата : ул."Варна" 6 и го е променила на : ул."Варна" 4
Може ли УПИ да е с един адрес , а сградата построена в него да е с друг адрес ?
Коя законова норма регламентира условията за промяна адрес на сграда и съответно с какъв акт ?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна адрес на сграда ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Промяна адрес на сграда ?
ЗМСМА- общински съвет:
Пита се кой общински съветник е предложил изменението ( еле ако името съвпадне с вашия избраник става весело).
чл. 21
т.18. приема решения за именуване и преименуване на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения, вилни зони, курорти и курортни местности и други обекти с общинско значение;
Пита се кой общински съветник е предложил изменението ( еле ако името съвпадне с вашия избраник става весело).
- Гост.
- Старши потребител
Промяната е извършена от главния инженер на Районната администрация по молба на етажни собственици , без решение на Общински съвет. По този повод подадох писмено запитване до Районната администрация , която ми отговори , че промяната е станала по молба на етажни собственици , а цитираната от Вас законова норма се отнасяла за промяна на име на улица , а в случая е променен само номера на сградата , което било в правомощията на Районната администрация и не било нужно решение на Общински съвет.
Убеден съм , че това е своеволие на Районната администрация , но въпросът е как мога по съдебен ред да си потърся правата , като разполагам само с един абсурден отговор , а не с някакъв административен акт , който подлежи на обжалване по съдебен ред ? Моля и за мнението Ви дали съм прав или няма нарушение от страна на Районната администрация ?
Убеден съм , че това е своеволие на Районната администрация , но въпросът е как мога по съдебен ред да си потърся правата , като разполагам само с един абсурден отговор , а не с някакъв административен акт , който подлежи на обжалване по съдебен ред ? Моля и за мнението Ви дали съм прав или няма нарушение от страна на Районната администрация ?
- kirile
- Потребител
Може да има нарушение, но може и да няма - промяната на номера на сградата може да се е наложила поради дублиране на номерата на сгради на една и съща улица, или по други причини.
Запознайте се с преписката и се консултирайте, тогава ще решите дали имате основание да водите дело.
Запознайте се с преписката и се консултирайте, тогава ще решите дали имате основание да водите дело.
- rts
- Активен потребител
Запознат съм с преписката. През 1984 г. влиза в сила регулационен план , с който от 3 броя маломерни ПИ - ул. "Варна" 2 ул. "Варна" 4 и ул. "Варна" 6 се образуват две УПИ като 1/2 от ПИ ул. "Варна" 4 се придава към ПИ ул. "Варна" 2 и 1/2 се придава към ПИ ул. "Варна" 6. Тоест при образуването на двете нови УПИ остават адресите УПИ 1 ул. "Варна" 2 и УПИ 2 ул. "Варна" 6 , а адрес ул. "Варна" 4 остава свободен. За този факт през 2009 г. имам издадено по моя молба удостоверение за адреса на сградата ул. "Варна" 6. След като запознах съседите с това удостоверение , те подали молба до Районната администрация и адреса бил сменен от главния инженер на ул. "Варна" 4. Между другото в акта за частна Общинска собственост на УПИ 2 издаден през 2007 г. пише че УПИ 2 е с адрес ул. "Варна" 6. Проблема възниква тъй като от общо 8 апартамента с НА от 1981 г. - в два броя НА е писан адрес ул. "Варна" 6 , а в шест броя НА е писан адрес ул. "Варна" 4 , като апартаментите са в една сграда с един вход в едно УПИ. Въпросът е законосъобразно ли по молба на съседите без решение на Общински съвет главния инженер от Районната администрация е променил номера на сградата ? Още повече че той не само е променил номера на сградата , но е заличил адрес ул. "Варна" 6 и заради това ми беше отказано да се регистрирам на този адрес , тъй като не съществувал , което считам определено нарушава мои права - по НА апартамента ми в който живея е с адрес ул. "Варна" 6 , а аз бях принуден да се регистрирам с адрес ул. "Варна" 4. Законосъобразно ли е УПИ 2 да е с адрес ул. "Варна" 6 , а сградата построена в него да е с адрес ул. "Варна" 4 ?
- kirile
- Потребител
Г-не, Вие самият пишете, че е имало нов ПУП-ПРЗ, съответно е имало фактическо несъответствие между административните адреси на апартаменти в една и съща сграда. Администрацията е направила поправката, за да отстрани това несъответствие, не виждам нарушение. Ако Ви е нужен документ за сделка, снабдете се с удостоверение за актуалния административен адрес на Вашия имот.
- rts
- Активен потребител
Явно не четете детайлите. ПУП през 1984 г. и до подаване молбата от съседите през 2010 г. в Общината имота се води на ул. "Варна" 6. Главния инженер променя номера на сградата на основание молбата от съседите като заличава адреса , на който се води моя имот. Много добре знам , че при сделка мога да взема удостоверение за идентичност , но не е там въпроса.
Законосъобразно ли е главния инженер да променя адрес на сграда , без решение на Общински съвет ?
Законосъобразно ли е главния инженер да променя адрес на сграда , без решение на Общински съвет ?
- kirile
- Потребител
kirile написа:Коя законова норма регламентира условията за промяна адрес на сграда и съответно с какъв акт ?
Съответната наредба на общинския съвет. Няма закон, който да регламентира определянето/промяната на административния адрес.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
В наредбата пише , че адрес се променя с решение на Общински съвет , а в моя случай такова решение няма !?
- kirile
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|