начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

изнудване от Вик

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изнудване от Вик

Мнениеот jeimi » 05 Апр 2011, 16:58

Здравейте може ли някой да ми тълкува "НАРЕДБА № 4 от 14 септември 2004г. за условията и реда за присъединяване на потребители и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи"
Участъкът от водопроводната мрежа до водомерната шахта кой трябва да го изпълни и за чия сметка?
И защо ВиК ми предлага договор в който пише че това ще е за моя сметка ? Според мен това си е тяхно съоръжение, и те трябва да си го изпълнят и поддържат, а моите задължения започват след водомера.
jeimi
Нов потребител

Re: изнудване от Вик

Мнениеот TheOldMan » 05 Апр 2011, 18:06

За съжаление отговора е че вие имате нужда от вода повече, отколкото ВиК от нов абонат...
Да, задължението е тяхно, но спокойно могат да ви обяснят, че ще предвидят този инвестиционен разход за бюджета през ... 2020-та година да речем. Просто нямат пари в момента, иначе на драго сърце щяха да го направят но... криза, стагнация.
Така че за вас осатва избора да стоите без вода завинаги или да изградите отклонението и после да го харижете на ВиК дружеството.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот jeimi » 05 Апр 2011, 19:48

Но това положение е абсурдно, дори да извикам лицензирана фирма да извърши присъединяването,ще трябва да спирам движението по улицата докато трае изкопните работи ,след това ще трябва да възстановя и асфалтовата настилка...... В крайна сметка аз искам да им стана абонат а не да им изграждам съоръженията. Вече се замислям дали да не хвана една клечка и да търся вода из двора, и да копая кладенец ! Има толкова организации като "Закрила на потребителя" С какво се занимават? Няма да се учудя ако ЧЕЗ ме накарат да си построя трафопост.....
jeimi
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 05 Апр 2011, 21:35

jeimi написа: Няма да се учудя ако ЧЕЗ ме накарат да си построя трафопост.....

Аз още по-малко... попитайте ги дали могат да ви осигурят исканата мощност със съществуващите съоръжения в района, тъй като изплащането на една такава инвестиция чрез приспадане от дължимите сметки за ел. енергия (каквато е обичайната практика) може да продължи десетилетия.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право