Случаят е следния: преди доста време (4.04.2010г.) от РУ на МВР гр. Оряхово ми писаха акт за превишена скорост - 81 км. в населено място при ограничение 50 км. по таблица. Писах възражение в законния 3 дневен срок, като накрая писменно моля наказателното постановление да се изпрати на настоящия ми адрес в гр. София и приложих регистрацията по настоящ адрес. Не получих никакво известие на настоящия ми адрес и многократно след това ходих да презаверявам акта в КАТ в гр. Видин, където се води на отчет автомобила ми. Там служителката няколко пъти се опитва да се свърже с колегите си от гр. Оряхово но без особен успех. Последният печат за удължаване срока на акта ми е от 7.12.2010г. и акта е удължен до 7.01.2011г.
Преди около седмица (на 18.01.2011г.) писах до КАТ Видин с копие до РУ на МВР гр. Оряхово че е изтекъл срока по чл.34 ал.3 от ЗАНН (6 месеца) и с молба да ми върнат талона. В следствие от това писмо днес (24.01.2011г.) ми се обадиха от РУ на МВР гр. Оряхово и ме информираха че наказателно постановление е издадено и е според моята молба във възражението е изпратено в КАТ София – да отида да си го взема от там и с това случаят бил приключен. Вярно – наказателно постановление има, но не съм уведомен по съответния ред (чл.58 ал.2 от ЗАНН) – това може ли да се счита като нарушение от страна на КАТ, тъй като адреса ми е известен? И се чудя как е възможно за почти 9 месеца от КАТ Видин да не могат да установят къде ми е наказателното постановление...
Моля за мнение има ли според Вас юридически причини (в по-горе изложения случай) постановлението да се атакува в съда
- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Известяване за наказателно постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Известяване за наказателно постановление
А защо сте търсили в КАТ-Видин, като сам сте помолили НП да се прати в София?
Да, вероятно има пропуск в работата на служителите на КАТ (то да беше само един ) с известието, но все си мисля, че е трябвало да си презаверявате акта там, където ви е постоянния адрес и където е трябвало да пристигне НП.
И още нещо - идеята на известието е да имате възможност да обжалвате НП. Мисля, че докато не го получите, срока за обжалване не тече, така че не сте загубили нищо. Но идеята за самото обжалване ми се губи... ако сте съгласен с наложеното наказание, кое ще обжалвате? Нали сте си карали колата - дали с презаверен акт или с талон аз не виждам разлика.
Да, вероятно има пропуск в работата на служителите на КАТ (то да беше само един ) с известието, но все си мисля, че е трябвало да си презаверявате акта там, където ви е постоянния адрес и където е трябвало да пристигне НП.
И още нещо - идеята на известието е да имате възможност да обжалвате НП. Мисля, че докато не го получите, срока за обжалване не тече, така че не сте загубили нищо. Но идеята за самото обжалване ми се губи... ако сте съгласен с наложеното наказание, кое ще обжалвате? Нали сте си карали колата - дали с презаверен акт или с талон аз не виждам разлика.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Първо и основно- вие потърсихте ли в този сайт решение на вашия проблем?
Така щото ако не стотици, то поне над 60 пъти се поставя на дискусия този въпрос.
Няма да отговоря, така щото смятам, че всеки трябва поне мъничко да си размърда четирибуквието, поне да опита, да направи някакво усилие щото излиза, че латерната трябва да свири непрекъснато.
Нещо, което не сме дискутирали все още тук, е че ще ви хванат измененията( пък е задължение да се прилага по-благоприятната норма) и ще се разминете само с глоба, без колица на трупчета.
Така щото ако не стотици, то поне над 60 пъти се поставя на дискусия този въпрос.
Няма да отговоря, така щото смятам, че всеки трябва поне мъничко да си размърда четирибуквието, поне да опита, да направи някакво усилие щото излиза, че латерната трябва да свири непрекъснато.
Нещо, което не сме дискутирали все още тук, е че ще ви хванат измененията( пък е задължение да се прилага по-благоприятната норма) и ще се разминете само с глоба, без колица на трупчета.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря на отзовалите се Търсих преди време инфо за начина на известяването, но вероятно съм пропуснал нещо... Ще опитам пак.
- k_dimitrovv
- Нов потребител
Poli_g ще ми се разсърди че ви спестявам гимнастиката, ма... понякога човек просто не знае как да си зададе въпроса на търсачката.
Аз това намирам: viewtopic.php?f=13&t=33953
Аз това намирам: viewtopic.php?f=13&t=33953
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
ПРОЧЕТЕТЕ обстойно казуса с КАМЕРИТЕ и КАТ има какво да научите---
- rim_konsul
- Потребител
Не е трябвало въобще да ходите в КАТ, за да си презаверявате акта, защото нямате такова задължение по действащата нормативна уредба. Това, че законодателят е написал, че актът замества контролен талон за срок от един месец не означава, че трябва да ходите в КАТ. Актът за установяване на административно нарушение и контролния талон са две съвсем различни неща и не може едното да замества другото.
- nedospal
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|